Neschopenka - "lístek na peníze"
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
mufi - ale tam jde o mamčinu zkušenost, né že bychom byli nepoctiví
(vlastně já už mamce půjčovala) my jsme nikdy žádnou půjčku ani leasing neměli, TV, kterou máme ještě doma jsem si kupovala, když jsem ještě bydlela sama a s manželem jsem chodila, tak na tu mi tehdy půjčil on a já mu ji měsíčně splácela, to byly začátky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to my jo, protože jsme kupovali pozemek nedaleko Prahy, takže na to padly stavebka a ještě jsme si brali spotřebitelský úvěr - ten ještě splácíme. Přece jenom pozemek 700 m2 stál mega. No a pak to nějak se stavbou nedopadlo a tak kupujem byt s tím, že stavět budem podle toho jak na tom budem. Nebo ten pozemek výhodně prodáme, až postaví metro na Ruzyň. Ale na drobnosti si nepůjčujem, na auto jsem našetřila ještě na škole, TV nemáme, pračku tak ta stála 10 tisíc, tak to řeší jedna výplata. Jen to bydlení tady v Praze nic moc, no.
- Citovat
- Upravit
Tak jenom hlásím, že se to snad vyřešilo, protože mi volala paní mzdová, že to teda nějak udělá. No tak hurá.
- Citovat
- Upravit
No tak se ukázalo, že stejný lístek na peníze, co mi sestra vyplnila po měsíci nemoci se musí odevzdat i po prvních 14 dnech, když nemocný přechází od zaměstnavatele k sociálce. Ono to na tom lístku bylo napsaný, proto jsem zakládala tohle téma, ale asi jsme si nějak nerozumněly. Jo a taky jsem neměla vyplněnou tu neschopenku, co se odevzdává po 14 dnech - jako číslo účtu a tak, takže mi to posílají z práce k vyplnění. Mě vůbec nenapadlo tenhle cár papíru studovat a nikdo mi nic neřekl. Ach jo ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, jestli jste tu nějaká znalá, prosím poraďte. Dnes jsem si přinesla od lékaře neschopenku a teď se doma dívám, že mám špatně vyplněnou adresu, kde se budu v neschopnosti zdržovat… bohužel jsem se přestěhovala a nenahlásila to lékaři (bylo to v rámci obce, takže jen změna čísla domu). Myslíte, že stačí, když zaměstnavateli zavolám, aby to škrtl a opravil, nebo musím znova k doktorovi, aby mi vystavil novou (mám ho trošku z ruky, takže se mi tam nechce…). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vincko - to záleží jen na ochotě lékaře a zaměstnavatele, tak bych to řekla
, oběma bych zavolala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyřídit si to musíš s lékařem, zaměstnavatel není oprávněn určovat, na jaké adrese se bude práceneschopný zaměstnanec zdržovat. Pokud se bude jednat o nemoc do 14 dní, tak vstřícný zaměstnavatel to vezme na vědomí a nebude tě na staré adrese kontrolovat (ale na druhou stranu - pokud toho bude chtít zneužít, tak ti tam klidně kontrolu udělá a bude v právu), nicméně kopie neschopenky se posílá i na OSSZ a ta tě na uvedené adrese může kontrolovat od 15 dne nemoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj…chtěla jsem se zeptat zapoměla jsem dát k poslednímu prosinci lístek na peníze a k lékaři se dostnu až zítra chtěla jsem se zeptat pokud je možno doložit lístek zaměstnavateli až zítra a nebude pozdě?děkuji předem za odpovědi
- Citovat
- Upravit
petulinaa píše:
ahoj…chtěla jsem se zeptat zapoměla jsem dát k poslednímu prosinci lístek na peníze a k lékaři se dostnu až zítra chtěla jsem se zeptat pokud je možno doložit lístek zaměstnavateli až zítra a nebude pozdě?děkuji předem za odpovědi
Ahojky, mělo by to být v pohodě, protože vlastně ten lístek by se měl vystavovat až poslední den v měsíci - teď to byla sobota… Já jdu pro něj taky až zítra, mám pravidelnou kontrolu. Jde hlavně o mzdovky, když zpracovávají podklady pro sociálku, Ti pak s tím mohou mít problém. Ale myslím, že když se to doruči takto to do prvního týdne následujícího měsíce, mělo by to být OK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuji za odpověd a budu čekat …bylo mi řečeno,že socialka má na to 30 dní než to pošlou
- Citovat
- Upravit
Ahoj, může mi někdo prosím poradi jak s vycházkami? Včera jsem dostala neschopenku, mám vycházky od 10 do 12 a pak od 14 do 18.Je to pěkná blbost, když musím třeba ráno odvést holku do školky. Neví prosím někdo, jak chodí kontroly a jestli vůbec chodí a co o víkendech? Díky
- Citovat
- Upravit
@stefi 77 píše:
Ahoj, může mi někdo prosím poradi jak s vycházkami? Včera jsem dostala neschopenku, mám vycházky od 10 do 12 a pak od 14 do 18.Je to pěkná blbost, když musím třeba ráno odvést holku do školky. Neví prosím někdo, jak chodí kontroly a jestli vůbec chodí a co o víkendech? Díky
Kontroly samozřejmě chodí. Když jdeš s malou do školky, tak nejsi krytá. Pokud ale máš normálního doktora/sestřičku, tak ti popř. napíšou potvrzení, že jsi byla u nich. Nebo si můžeš ty vycházky nechat přepsat, aby ti pasovaly. O víkendu taky samozřejmě můžou přijít, i když jsem slyšela, že chodí jen na udání, ale nespoléhala bych na to. Mi osobně přišla kontrola za 5 měsíců 2×- jednou v pondělí dopoledne a pak ve čtvrtek- to nevím kdy, měla jsem zrovna změnu adresy. Paní měla seznam lidí, kdo mají nemocenskou v tvém okolí, bez diagnózy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu.. Díky! :)
A nevíte, prosím Vás někdo, jestli mám nějakou šanci na neschopenku, když ji mám taky od 1.10.12, ale prac. smlouva (na dobu určitou) mi skončila právě 30.9.12, nikdo mi nedal o ukončení prac. poměru vědět, prý nejsou povinni, pokud mám kopii smlouvy doma, ale já měl zafixované datum 30.10.12 jako konec smlouvy, proto jsem to neřešil..
Mám všechny vyšetření z nemocnice, první dokonce 21.9, od 26. jsem nebyl v práci a zaměstnavatel tvrdí, že na neschopenku nemám nárok..
Předem mockrát děkuju za odpověď ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky chtěla jsem se jen zeptat, jestli někdo nevíte co dělat v případě, že jsem v práci odevzdala 4díl neschopenky i lístek na peníze za měsíc září a dodnes nebyli schopni ho předat na OSSZ a nekomunikují se mnou??mám kontaktovat sociálku??? nebo pracák???děkuji za odpověd pokud tomu někdo rozumíte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boris , to víš, Praha. A to kupujem 2+kk 53m2, takže žádný luxus. No jo, v mojí rodné hroudě, tam bych koupila byt jen za těch 300 tisíc, ale zas co tam, že?