Neschopenka v těhotenství – lékař mě nenechá doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
143
20.8.05 21:15

Lilu,
mám výborného gynekologa, starší generace a od začátku na mě naléhal ať prostě zůstanu doma(od nějakého 7tt) a to jsem učila soukromě, říkala jsem mu že není důvod, že mám svou práci moc ráda a je pohodová. Jako důvod už viděl jen to že cestuju MHD každý den :wink:
Ze začátku abych měla penízky jsem na něj nedala, ale pak se vyskytly nějaké problémy(s prací nesouvisely) a já jsem uznala že prostě doma budu(od asi 5 měsíce) a dodnes toho nelituju, naopak jsem to měla udělat i dřív. Při mých návštěvách ordinace jsem pak často slyšela při prvních potvrzení těhotenství u jiných pacientek že to prostě hned od začátku navrhoval všem. Každý se v těhotenství cítí jinak a měla by to být tvoje volba a lékař by ji myslím měl aspoň respektovat. Navíc v dnešní době je zaměstnání (téměř každé) více stresující než tomu bylo např. u našich rodičů. Někdo se cítí že by pracoval až do porodu, tak ať, ale opak rozhodně není vyjímkou. Mé pohodové těhotenství se hodně odrazilo na mém dítěti.

Nedej se!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.05 22:47

Ahojky,
Mám zrovna divné pocity, protože jsem se do četla co se mě může stát v PO u Dr.. Já jsem na neschopence, tu mi napsal obvoďák, protože jsem podstupovala umělé otěhotnění. Jenže ten mi ji musí ukončit. Tvrdí že je to proto, Že dostanu těhot. knížku a musím poprosit gynekology,ale neví zda mi to napíše.Sestra na tom byla taky, celé těhotenství zůstala doma, kompliace neměla žádné a pracovala v kanceláři. Já jsem větší komplikace také neměla. Pracuji v Obuvi, celý den bych stála, někdy tam je i frmol a neustále se ohýbám pro krabice s velikostma,co jsou v komínkách pod vzorem. Navíc mám epilepsii, záchvat jsem už neměla asi 5let, prášky na to neberuale, nyní se mi to prý může,ale nemusí vrátit. Taky jsem nosila korzet a 6krát jsem byla v lázních se zády, které mě už začínají bolet, protože nemužu cvičit tako dřív. Hlavně mám strach o to malé, stálo to dost námahy, hodně cestování, injekce, spoustu léků jsem užívala a to nemluvím o finanční částce, která dost narostla od doby, kdy stejný zákrok podstupovala sestra. Ale tím nechci říct, že těch peněz lituju,to ani náhodou. Tak jestli nezustanu doma, nevím.

• Citovat
  • Upravit
182
23.8.05 00:23

Lilu!

Myslím si, že když pracuješ ve škole mezi dětma, tak se to v ěhotenství bere jako rizikové pracoviště kvůli nemocem dětí. Žena je v těhotenství hodně náchylná něco chytit a odnese to pak hlavně mimčo.
Já pracovala v MŠ, a když jsem otěhotněla a řekla to mému gyndr. tak mě chtěl nechat hned doma. Já ho ukecala, aby mě tam ještě nechal 3 týdny. Bohužel v tu dobu tam bylo hodně nepříjemných onemocnění dětí a včetně chřipek a tak se stalo, že do 2 měsíců jsem potratila. Nebyl to sice jediný důvod potratu, ale mělo to taky svůj vliv.
Takže při dalším těhotenství jdu na rizikové hned.

Pokud se nedomluvíš se svojí gyndr., tak ji opravdu raději změň. Koukala jsem, že jsi z Prahy 1 a já tam mám svého gyndr., který je opravdu vynikající. Psal mi neschopenku ještě dlouho po potratu, protože jsem na tom nebyla psychicky dobře a jak jsem popisovala jeho péči, tak mi ho holky záviděly. Taky mě poslal na podrobnější vyšetření, které nebyly dobré a díky tomu mě uchránil dalšího zklamání.

Nevím jestli sem budeš ještě koukat, tak Ti to posílám i jako SZ.

Přeju moc síly a trpělivosti a ať vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
23.8.05 08:53

Ahoj Ivčo,

moc děkuju za zprávu. Já jdu na gyndu teď v pátek a zkusím vše s paní doktorkou ještě probrat. Kdyby to nevyšlo mohla bys mi na můj e-mail (sasenkad@seznam.cz) poslat kontakt na svého lékaře?

Děkuji moc. LiLu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
23.8.05 19:07

Ahoj,ja bych asi taky zmenila Dr.,kdyby byla neustupna.Urcite by dokazala kontrole oduvodnit proc te nechala doma,kdyby jen trochu chtela.

Ja byla na neschopence od zacatku tehotenstvi,byla jsem fit,jen 1.tehotenstvi nevyslo (klasicky pripad v 5.tydnu-takze nic,co by ohrozovalo dalsi tehotenstvi),ale vymluva byla na svete.
Musim podotkout,ze jsem se VUBEC nenudila!!!Chodila jsem plavat, chodila jsem na cviceni pro tehotne,na prochazky,za kamaradkama,spala jsem do kdy jsem chtela a kdy jsem chtela,nakupovala jsem pro mimi-proste jsem si to uzivala bez jakehokoli stresu!!!
Drzim palce at u Dr.tentokrat uspejes.
Krasne,pohodove tehotenstvi!!!Bubo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.8.05 00:46

Ahoj LiLu,
už to tady bylo všechno řečeno, ale přikláním se k názorům, abys změnila doktora. Já osobně jsem se jen zmínila, že pracuju ve stresovém prostředí a doktorka mi hned nabídla neschopenku. Prý to pro mě bude nejlepší. A taky je. Pravdou zůstává, že skutečně záleží na doktorovi. Třeba moje kamarádka byla podobný připad jako ty. Když byla na kontrole, řekla, že jí není dobře a pořád jí bolí břicho. A neschopenku dostala. Ne, že by se chtěla flákat, ale taky pracovala v prostředí, které není pro těhulky zrovna nejlepší.
Tobě držím palce, ať je všechno v pohodě.
 Karina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
30.8.05 13:48

Ahoj Lilu,

pročítala jsem diskuzi - řeším něco podobného, tak se chci zeptat, jak jsi v pátek dopadla u své Dr. ? Nechala tě nakonec doma, nebo jsi změnila Dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
1.9.05 23:02

Ahoj Viky,
no nakonec to dopadlo tak, že mi ředitel sám nabídl ať neučím a pomáhám mu teď v září s administrativou , nástěnkama, rozpisama apod. Takže ještě měsíc budu ve škole, což je fajn, protože jako svobodná fakt penízky potřebuju a od října už to nějak zvládnu. Mám teď problémy s bolestí zad a migrénama a doktorka už byla povolnější. Tak držím palce i Tobě.
 LiLu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.1.09 13:24

neschopenka

Ahoj všem, už dlouho nikdo nic nepsal, tak snad se to zas rozjede. Mám dotaz, pokud bych chtěla neschopenku od obvoďáka, o kterém vím, že mi jí dá, narozdíl od gynekologa, kterého nezajímá nic, musím obvoďákovi donést nějaké zprávy od gyn. výsledky apod. nebo stačí těhotenská průkazka, jako důvod chci udat bolesti zad, 8,5 hod denně sedím, mám křivou páteř i pánev.

• Citovat
  • Upravit
497
29.1.09 12:06

Ahoj, mám neschopenku u obvoďáka. Myslím, že stačí těhotenský průkaz!!
Hlavně si nech napsat neomezené vycházky jinak se zblázníš, protože kontroly chodí!!!!!!
Já jsem moc spokojená v půlce měsíce vždy zavolám jak se mám a na konci si jdu pro lístek na peníze, takže super!!! :lol:
Držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
29.1.09 13:06

Já mám neschopenku od gyndaře a vždycky jsem měla a bez problémů.Kontrola na mě nikdy nebyla a ted' mám vycházky od 10.00 do 18.00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alcore
12.1.10 12:51

Ahoj. Určitě nejsi, mě doktor taky nechtěl neschopenku napsat. Mám dvě zaměstnání v jedné pracuji 12 a taháme 15 kilové krabice a v druhé bedny s pivama a on mi řekl, že těhotenství není nemoc. Byla jsem z toho špatná a připadala jsem si, jako nějaká zdechlina. Ale vidím, že je takových doktorů asi víc.

• Citovat
  • Upravit
20.9.11 16:33

Ahoj,
mám na Vás dotaz.Pracuji v jedné firmě v knihařství,jsem v skoro 8 tt.Ale mám problém tahají se tam těžké věci jako např palety,krabice,knihy což nemužu tahat.dále celou směnu stojím a bolí mě ukrutánsky záda pak jsou tam růzdná lepidla a nedělá mi to dobře takže jsem víc na wc než v práci.Mluvila jsem s mou šéfovou ta mi navrhla jestli nechci jít teda na nemocenskou,že bohužel jinou práci pro mě nemá.že je to práce nevhodná pro těhotné.A já ted nevím jestli mi nemocenskou vypíše moje Obvodní lékařka nebo musím na gyndu ? děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
20.9.11 16:47

Neschopenku může vypsat jak obvodní tak gynekolog. Ale doproučila bych jít ke gynekologovi.. přece jen o Tvém stavu ví něco víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.11 16:48

děkuju za odpověd tak to je super že můžu jít k oboum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí