Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
vím, že už tohle téma tu několokrát bylo, ale už je to déle a mě by zajímá, jaké máte zkušenosti.
Cca od půli září chci jít na neschopenku, ne ze zdrav. důvodů, ale proto, že denně dojíždím do práce autem (tam i zpět celkem 120 km( a už mě to docela zmáhá. Navíc mi trošku začíná tvrdnout bříško.
Termín porodu mám 27.12., takže v práci skončím skoro 1,5 měsíce před mateřskou, budu v 26tt.
Zajímá mě, jak jste měly vycházky a zda na vás někdy přišla kontrola. Stalo se některé z vás, že jste nebyla doma a jakou výmluvu jste použily? Uznaly vám to? Kamarádka měla vycházky jen 4 hodiny denně. 2 dopo a 2 odpo. Chci chodit na těhu cvičení a plavání a nevím, jak to skloubit, když třeba plavání je až od 6. To mám celý den civět doma a vycházky mít třeba jen od 5 do 7?
Díky Berča
Berčo,
já myslím, že to je hodně na domluvě s doktorem. A hodně těhulek má vycházky neomezeně. Něco jiného je kdyby jsi měla rizikové těhu to by pak bylo na uvážení lékaře jaké budeš mít vycházky. Ale jestli jsi v pohodě a budeš doma jen proto, že do práce dojíždíš takovou štreku tak se s dr. určitě domluvíš.
Ryšavka
Ahoj, kontrola na tebe přijít může a nemusí. Jak už ve starší diskusi holky psaly, na některou přišli. Já byla doma půl roku (do nástupu na mateřskou) a an ijednou. Ale já měla super vycházky…8-20 h.
Tak se domluv s Dr. ať ti je napíše co nejlíp. Záleží to na něm, některý doktoři nenalíšou víc než 2+2
To je pak dost blbý.
Alenka, 36.tt
Ahoj Berco.
Já jsem na neschopence téměř od začátku těhu (pracuju jako zdravotní sestra na JIP a mám za sebou 2 spont. potraty).......Myslím, že je to na domluvě s Dr. Ta moje mi zcela automaticky napsala vycházky bez omezení, takže je to v poho. Když jedu na víkend třeba někam mimo domov, raději hlásím Dr., kde budu.
Měj se krásně a přeji pohodové těhu.
ahojky
já teda neomezené vycházky neměla a dokonce jsem neměla žádné - neschopenku mi psali na rizikáči v porodnici a jaksi to tam zapoměli dopsat..... na neschopence jsem byla od 30 tt až do toho 36 tt a se svým gynekologem jsem se domluvila tak, že kdyby kontrola došla (jako že nedošla) tak mu jen dám ten papírek, kterej tam nechají a on mi ho potvrdí, že jsem byla u něho…
Pohodové těhu
Ahoj,
já jsem měla rizikové těhotenství a měla jsem neschopenku hned od začátku.Souhlasím,že je to na domluvě s dr.Já měla neomezené a nechápu,jak těhotným můžou dát vycházky jen 2krát denně na 2hod.To zas vymyslel nějakej chlap!
Krásné těhotenství a ahoj Naďa
Take jsem na neschopence, vychazky nemam napsane zadne, ale muj gynekolog mi rekl, ze na tuhle diagnozu (rizikove tehotenstvi) pry kontroly nechodi. Kdyby pry nahodou prece jen nejaka prisla a ja nebyla doma, mam mu prinest ten listecek a on mi potvrdi, ze jsem byla uz nej.
Marka
Já byla na neschopence celé těhu (taky zdrav. sestra z JIPu + dojíždění). Dr sice neschopenku vystavovat moc nechtěl, ale já byla neoblomná. Vycházky jsem měla myslím od 8 do 18. Moc si to nepamatuju, protože jsem na to prostě nekoukala. Kontrola na mě nepřišla ani jednou
Ale spoléhat se na to určitě nedá. Myslím, že se ale určitě nějak domluvíš s doktorem.
Hodně štěstí a užij si zbytek těhu ![]()
ahoj, ja byla na neschopence celou dobu od zacatku a vychazky rano 10-12 a odpoledne 14-16 a ani jednou mi nikdo neprisel. ja to tak nejak dodrzovala-nedodrzovala, jen jsem jim nahlasila na posudkovyho doktora kdyz jsem jela k rodicum na tyden tu druhou adresu- kdyby se neco stalo abych to nemusela vysvetlovat. hodne stesti. kacka 34tt.
ahoj já byla taky od začátku těhu na neschopence a můžu se přiznat, že vycházky jsem vůbec nedodržovala, měla jsem je od 13-17 hod. a za celou dobu mi žádná kontrola nepřišla.
hodně štěstí a zdravá miminka přeje Twoangels a mimi 37+2tt
""http://lilypie.com/days/050922/0/21/1/+4/.png:http://lilypie.com/…21/1/+4/.png
Ahoj,
já byla na neschopence také celé těhotenství a žádná kontrola nepřišla ani jednou.
Hodně štěstí!
Ahoj, já byla na neschopence od 5. měsíce (kvůli tvrdnutí břicha), vycházky jsem sice měla napsané 4 hodiny denně, ale nedodržovala jsem je. Za celou dobu jsem neměla ani jednu kontrolu, doktor mi říkal, že na tuto diagnózu kontroly většinou nechodí a kdyby náhodou přišli a já nebyla doma, tak ať za ním přijdu a on mi napíše potvrzení, že jsem byla u něj ![]()
Kvůli neustálému tvrdnutí bříška jsem byla na neschopence od 5. měsíce (doktor chtěl už mnohem dřív). Vycházky mi napsal neomezené a nikdy na mě kontrola nepřišla a slyšela jsem někde že na těhulky ani prý snad nechodí. Ale to nevím jistě.
Ahojky, já jsem na neschopence od začátku těhotenství, nyní jsem v 16tt. Vycházky mám 10-12, 14-17… dodržuju je, neboť se bojím kontroly… oprávněně… minulý týden tu byl kontrolor.