Vyšetření srdíčka

130
11.8.05 12:17

Vyšetření srdíčka

Ahojky těhulinky,

za pár dnů máme jít s mímískem na UTZ srdíčka a tak jsem si říkala, že se Vás, které už to máte za sebou zeptám o co vlastně jde?
Co Vám tam zjišťovali, na co se dívali, jaké hodnoty měřili a tak?

Po minulém ultrazvuku mě totiž na druhý den a následně potom napadlo spoustu otázek a dotazů na co jsem se měla zeptat, a tak bych těď chtěla být víc připravená.

Dík

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
379
11.8.05 12:45

ahoj Lenko,
ja to nevim moc do podrobna,ale pamatuju si,ze koukal,jestli spravne proudi krev,jestli je okyslicena tam,kde ma byt a neokyslicena taky a hlavne jestli se to nekde nemicha.myslim,ze jsou tam videt i chlopne.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
11.8.05 13:28

Ahoj, myslíš tím ultrazvuk s nenarozeným miminkem? Asi ano, že? Taky přesně nevím, co všechno ten srdcař sleduje, ale myslím, že tohle je zrovna tak specifycký obor, který je asi dost obsáhlý atd… Takže věř, že pokud ti dr. k tomu, co vidí neřekne nic, tak je miminko v naprostém pořádku. Jenom myslím, že do průkazky uvádějí něco v tom smyslu, že se jedná o fyziologický nález, u nás s poznámkou, že lehké srdeční vady se projeví po narození. Jinak já jsem taky ten typ, co chce všechno detailně vědět, vidět a na ultrazvuku, se mi dr. smál, že jsem asi poloviční dr. :lol:
Zdravé miminko a krásný porod!

Iriss+2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
11.8.05 13:31

Teda fuj.....specifický samozřejmě. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
11.8.05 16:56

UTZ srdíčka u novorozence

Ahojky,

nevím, jestli myslíš UTZ v bříšku nebo u kojence. My byly dneska s naší malou (18 dní starou) na UTZ srdce…v porodnici ji slyšeli šelest na srdíčku. UTZ to byl klasicky, pozorovali srdeční komory, chlopně, činnost…to jestli jsou komory dobře uzavřeny a krev proudí jen tam kde má a ne tam kde nemá. Jestli se krev nemísí atd. Taky koukali na aortu vystupující ze srdce a na cévy v tříslech. Je to pohoda, miminku se to líbilo :-) a je to dost podrobný, takže přijdou vlastně na všechno. Nejsem dr., takže nic víc nevím, ale tohle myslím fakt stačí.

měj se

Jajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
11.8.05 23:22

Ahoj Lenko.

Já jsem byla na zkoumání srdíčka našeho kloučka dneska.Dnes jsem 21+3 tt a doktor zkoumal to co mu velikost srdíčka nenarozeného miminka dovolila. Většinou při tom mlčel ale potom povídal že je vše v pořádku.Měřil průměr aorty(byl krásně vidět i aortální oblouk).Tloušťku stěn srdíčka(vnitřní a vnější) a ze všech možných i nemožných stran pozoroval činnost srdíčka. Četnost a pravidelnost srdečních pohybů.Jaká krev kudy proudí a tak.

Jak doktor přitom vyšetření mačkal bříško tím snímačem či co to je tak se to malému nelíbilo a pěkně do něj kopal.Zatím je to drobek maličký ale utlačovat se nenechá :lol:

Tak ti přeji aby jsi na vyšetření dopadla tak dobře jako já a měla spokojené miminko.

MartinaK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky