Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem 7 DPO a napjatě čekám. Kdy testovat s testem na 10 jednotek. Výrobce píše 8.-10. DPO, ale to mi přijde brzo.
Je na tom některá stejně?
Janinkaa
Ahoj Janinko,
Takové citlivé testy existují? 10 jednotek? Já myslela, že nejcitlivější jsou 25? Jestli existuje, kde jsi ho koupila a jak se jmenuje? Já jsem taky čekatelka na testování
Akorát tento měsíc nevím, kdy byla ovu, protože jsem se rozhodla, že tentokrát „na to nebudu myslet“. Samozřejmě čím víc se blíží termín MS, tím víc na to myslím ![]()
Marketa
Já znám v Brně dvě lékárny, kde je mají. Jeden je ve Futuru na Vídeňské, druhý na Vinohradech. Jeden se jmenuje Instant View a druhý Baby test (distribuuje ho nějaká brněnská firma). Může se testovat 8.-10. den od početí. Na svoji citlivost jsou testy úžasně levné - mezi 40 a 50 Kč. A falešnou pozitivitu neukazují - už jsem je bohužel použila nesčetněkrát, pokaždé jedna čárka. Tento cyklus ale vypadá nadějně - vlastně docela poprvé za posledních 7 měsíců (resp. 15).
No, já jsem z Ostravy, ale třeba je taky budou mít ve Futuru v lékarně. Stejně si ale myslím, že je lepší počkat až do 14. dne. I když dívala jsem se na fertilityfriend.com na nějaké těhu grafy BT a spousta žen tam měla už kolem 10 - 11 dne pozitivní testy!
Přesně tak, taky jsem se nechala inspirovat na fertilityfriend. Stejně ty Američanky miluju - když tam čteš jejich diskuse, tak si člověk říká, že jsem vážně poblázněné! Jedna slečna testuje od 5. dne po ovulaci! Docela se bavím. Když jsem o ní dnes povídala manželovi, tak jsem si uvědomila, že nejsem jiná. 5. den netastuji, ale o 8. přemýšlím. No, pokusím se vydržet alespoň do toho 10. S nejcitlivějším testem, který se dá vyrobit, by to snad mohlo vyjít (jestli to teda tentokrát vyšlo!)
Janinkaa
Ahojky holčiny,
moc vám přeji aby to vyšlo, jen pozor na testy já jsem se testovala 5 den po tom co jsem měla dostat MS a byla tam ta druhá čárka tak tenouká že člověk musel mít hodně fantazie. Ale byla jsem těhotná.
Tak hodně štěstí a pevné nervy
Achesa a Ferdík 28tt
Já jsem v lednu byla přesvědčená, že už to stoprocentně vyšlo, tak jsem testovala 13 den po ovu. Druhá slabounká čárka tam byla, ale objevila se až tak po deseti minutách. Letěla jsem k doktorovi, ať mi vezme krev (13 den po OVU! Musel si myslet, že jsem blázen!), za dva dny mi volali, ze Hcg je sice trochu zvýšené, ale že to není jisté těhu, no a 18 den po OVu jsem to dostala
To jsem se nabrečela… Proto jsem se rozhodla, až budu příště přesvědčená, že už to klaplo, počkat pár dnů po očekávané MS. Ale nevím, jesli to tentokrát vydržím
Každopádně slabé čárky už budu brát s rezervou. I když tady hodně holek píše, že nejdřív měly slabé čárky, a po pár dnech teprve pořádné tlustice… I když co bych za to dala, kdybych příští týden testovala a byla tam aspoň slabá druhá… ![]()
Jinak já jsem si na fertilityfriend žádné diskuze nečetla. Nikdy mě to nenapadlo, protože ty američanky jsou trošku jiné svým stylem přemýšlení, než my. Ale schválně se podívám, … možná se zasměju ![]()
Ahoj Marketko- tak predem hlasim ze jsem taky z Ostravy..
![]()
Myslim ze testovat je dobre az aspon 14dpo. ja jsem tech tenkych carek druhych uz mela taky moc krat,a nikdy jsem tehu nebyla, vzdy se pak dostavila ms, takze ja musim mit poradne // jinak tomu uz neverim.
Ja uz jedno dite mam, a ted uz se snazime dva roky o druhe, zatim to nevychazi.
Drzim palecky at mas brzo //
Lucie
Ahoj Lucko,
já tomu taky budu opravdu verit az po silnych a stejnych // a taky az mi to opravdu potvrdi doktor. Driv to radsi ani nikomu nebudu rikat. Jenom doufám, že tam ty // někdy v blízké době už uvidím ![]()
Jinak ti taky držím palce, ať tam už máš taky brzo // a sejdeme se v porodnici
![]()
S tím brzkým testováním máte pravdu - je to dost ošidné. Ale ty boje každý měsíc!!! Kdo to má vydržet! Asi počkám alespoň na 14 DPO. I kdybych začala menstruovat, chtěla bych vědět jestli jsem byla těhotná a miminko se neudrželo - alespoň bych věděla, že jsme OK (minimálně manža).
Tak snad se nám to všem brzo podaří,
Janinkaa
Máš pravdu Janinko,
ty boje každý měsíc jsou hrozné
Ale jednou se dočkáme! Ale být tebou, tak počkám na 14DPO, protože dřív by se ti ukázala třeba jen jedna čárky, i kdybys těhotná byla a jenom bys byla zklamaná… Já tento měsíc nemám co řešit - nevím totiž, kdy byla ovu, takže nevím, kolikátý den po OVU jsem… Vydržím ještě pár dnů a jestli MS nepřijde, tak na to vlítnu. Test už mám několik měsíců přichystaný
![]()
Ahojte holky, jsem už sice těhulka v 18tt, ale přesto mi nedá nezareagovat na toto téma. Otěhotněla jsem hned napoprvé, taky já jsem se po ovulaci, kterou mi ukázal jednak ovu test a jednak fertility, jsem se nemohla dočkat, až zkusím testík a běžela jsem do lékárny, kde mi řekli, že mají jeden který ukáže již 6. den od oplodnění!! Vůbec jsem neuvažovala a koupila jsem si ho. Protože jsme se tulili dva dny před ovu v den ovu i další tři dny po ovu, byla jsem si téměř jistá, že musím být těhotná. Vydržela jsem až do 10. dne a hned ráno tím „zázrakem“ testovala a jak obrovské bylo moje zklamání, když se ukázal testík jako negativní. Obrečela jsem to a bylo na delší dobu po náladě. Pak se MS nedostavila, ale i tak jsem ještě čekala a asi po 5. dni po vynechání jsem testovala úplně obyčejným testíkem za pár korunek a smála se na mě krásná výrazná druhá čárka. Moje rada, ač si mnohá řekne, té se to mluví, je VYDRŽTE, za to zklamání, a to třeba zbytečné zklamání, to nestojí. Je to jen reklamní trik farmaceutických firem!!! Všem brzo // a mimíska v bříšku.
Nika
Tak co Janinko, už jsi testovala, nebo cvičíš svou trpělivost? ![]()
Ahoj holky, taky se už nemůžu dočkat na testování. Tento měsíc to zkoušíme poprvé, byl by malý zázrak, kdyby se to povedlo, ale přesto doufám… ![]()
Všem přeju //…
Ahojky. Noggie