Vysoký tlak - prášky v těhotenství

337
11.8.05 22:26

Vysoký tlak

Píšu za kamarádku,

má celé těhotenství vysoký tlak a bere na něj léky.
Je v 36 tt. a miminko jí přestalo přibývat na váze.

Nevíte někdo jestli je to tím tlakem?
A jaké jiné účinky má na miminko vysoký tlak?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
11.8.05 22:36

Ahoj Nikky,
VT v těhu je hlavně problém pro okysličení miminka. Miminko může být málo zásobeno kyslíkem, což ovlivňuje jeho vývoj. Jinak také mamince může hrozit eklampsie a preklamsie. Což provází křeče a hrozí smrt matce i dítěti. Při tom se ale vyskytuje i bílkovina v moči, kterou by měli sledovat při každé prohlídce v poradně.
Pa Štěpík

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.8.05 22:53

Podrobně to najdeš zde.
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
Pa Štěpík z Ústí

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.8.05 09:14

Taky mám vysoký krevní tlak a beru prášky!Když jsem byla na ultrazvuku,tak mi pan doktor říkal,že je dítě o týden větší!Tak jsem se ptala,jestli mám vy:,–(it těhu vitamíny a on mi na to řekl,že s vysokým tlakem bývají miminka menší!Asi se to taky zastaví,až bude větší a nebude mít v břiše tolik místa!Jestli nebere,ať zkusí ty vytamíny!
Pá Hanka

""http://lilypie.com/days/051008/0/21/0/+1/.png:http://lilypie.com/…21/0/+1/.png

• Citovat
  • Upravit
2857
12.8.05 21:22

ahojky

jak tu je napsáno, u vysokeho KT hrozí špatné zásobování miminka kyslíkem a živinami. Proto by měli dr. dělat co týden ultrazvuk na zjištění průchodu krve pulpečníkem - Dopler test se to myslím jmenuje.

Já teda mimčo měla taky o týden větší , na ten test průchodnosti pupečníkem jsem chodila tak co 3 tejdny. Ale chodila jsem si 2× -3× týdně ke svýmu dr. měřit tlak, jelikož domácím tlakoměrům se nedá vůbec věřit.

No nakonec jsem skončila ve špitále s poruchama vidění a počínající preeklampsí, tlak rostl a tak mi v 38 tt vyvolávali porod…

Důležitý je udržet ten tlak minimálně na hraničních hodnotách 90/140, nesmí mít mžitky před očima či poruchy vidění, a měl by se sledovat ten průchod pupečníkem (z mé zkušenosti alůe právě tato utz vyšetření dr. moc nedělají - resp. nedělají je tak často jak by měli..)

Tak ať se tvé kamošce daří dobře a narodí se zdravé miminko.o))

Markéta a Michal - skoro půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.13 11:28

Ahoj.
Babička se léčí s tlakem, bere léky a dnes má od rána tlak 180/90 a pospává.
Mohu jí dát jeden prášek navíc?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.13 11:29

Ahoj. Babička se léčí s vysokým tlakem, bere léky a dnes má od rána tlak 180/90 a pospává. Mohu jí dát jeden prášek navíc?

• Citovat
  • Upravit
1867
15.3.13 11:53
@Anonymní píše:
Ahoj. Babička se léčí s vysokým tlakem, bere léky a dnes má od rána tlak 180/90 a pospává. Mohu jí dát jeden prášek navíc?

Zavolej jejímu lékaři. Neexperimentuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
15.3.13 12:44

Ahoj, jak vysoky pte meli tlak kdyz ste zacali uzivat lekz? Vzdy jsem mivala spis mdloby z nizkeho tlaku, ale od doby co jsem tehotna mam spis tlak vyssi. Napriklad vcera se mi motala hlava a sestricka mi namerila 179/80, je pravda ze si s tim dr. dela starosti, ale nikdo mi nikdy nerekne co s tim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša Míša
11.7.13 12:41

Holky beru leky na tlak jeden rano beru ho uz dlouho vadi kdyz jsem si nevzala dneska asi nemuzu si to vybavit jestli jsem ho rano vzala nebo ne…?Mela jsemm po ranu dost prace a neuvedomuju si jeslti jsem ho vzala druhy si brat nechci…

• Citovat
  • Upravit
125
11.7.13 12:45

Prášek si určitě neber, pokud si nevzpomínáš, jestli jsi ho brala nebo ne. Během dne bych si pak přeměřila tlak, máš-li doma tonometr a pravidelně si ho kontroluješ.
Zapomenout na jeden prášek není taková katastrofa, jako ho nebrat celý týden. Ale určitě si ten tlak přeměř, pokud můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí