Neschopenka, vycházky, jak řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.7.16 22:14

Neschopenka,vycházky,jak řešit?

Ahoj holky, prosím o laskavou bradu.Jsem samoživitelka, úplně sama, příbuzenstvo je daleko, nikoho nemám, vdova. Utrpěla jsem úraz, lékař mi sdělil, že mě pošle na neschopenku, léčba bude dlouhodobá :-(. Chodím o berlích. Chci se s ním domluvit na vycházkách. Mám problém:musím i během nemocenské jezdit vyzvedávat postižené dítě ze školy, mimo místo bydliště, je to v nepravidelné časy podle rozvrhu, a pak druhé dítě. Nemá to za mne kdo udělat. Dítě jsem také nucena doprovázet i ve svém stavu dle potřeby k lékaři, na rehabilitace, logopedii atd. Lékař mi řekl, že by mi přál neomezené vycházky, ale ty už nejsou.Je to tak? Jak to řešit? Prý je max.6 hodin.To je možné už od začátku neschopenky? Dále se chci zeptat:když oznámím místo, kde se budu zdržovat, dá se změnit? Kam se to hlkásí a v jakém časovém předstihu? NIKOHO NEMÁM. Nejsem žádný simulant, ale jsem v této situaci :-(. Co když budu muset jet pro děcko mimo stanovené vycházky? Fakt nevím jak to řešit :( :( :( Děkuji moc (omlouvám se z osob. důvodů za anonym) :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
16.7.16 22:26

A co jinak vykonáváš za zaměstnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
16.7.16 22:27

Ahoj, podle mě - když budeš s dítětem u dr, je to v pohodě. Tohle v případě potřeby doložíš, prostě razítko od MUDr. Snad by nezkoumali a nevadilo by, že jsi tam byla s dítětem - nemám zkušenost.

Jinak na ty časy mimo vycházky bych se domluvila s MUDr, který Tě ošetřuje. Evidentně viděl, jak na tom jsi a v případě, že přijde kontrola, by Ti to razítko dal :nevim:

Vycházky se dají i rozdělit, nevím, jak daleko dojíždíš, ale co si dát dopol. 2 hodiny na dobu odjezdu a odpoledne zbytek, rozptyl od nejdřívějšího vyzvedávání po nejpozdější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
16.7.16 22:28

Vycházky jdou rozdělit, třeba na 2 hodiny ráno a 4 odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
16.7.16 22:28

Ahoj, lékař ti to řekl správně, vycházky jsou maximálně 6 hodin, ale pokud vím, nemusíš je mít 6 hodin v kuse, tzn. můžeš se domluvit, že budeš mít vycházky třeba mezi 7-8 kvůli doprovodu do školy a pak odpoledne. Můžeš je mít už od začátku neschopenky. Místo pobytu se dá změnit, asi bych to oznámila lékaři a zaměstnavateli.
Nevím, jestli je nějak ošetřené, kdybych musela pro dítě mimo vycházky, asi záleží kam. Pokud bys je vezla ze školy, máš asi smůlu, pokud bys s ním musela být u doktora, který by ti to potvrdil, tak by se to případně asi dalo nějak obhájit (to už je ale jen moje domněnka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
16.7.16 22:35

@afghani Protože píše, že jí lékař sdělil, že ji pošle na neschopenku, ale třeba ta není vůbec nutná. Moje mamka měla v březnu úraz, zpřetrhala si přední zkřížený vaz v koleni, dělá v MŠ a o celou dobu chodí do práce. Za dva týdny ji čeká operace, kterou si pokryje dovolenou a pak zase nastoupí do práce. Je to dlouhodobá záležitost s nutnou operací a 0 dny nemocenské. Proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
16.7.16 22:40
@Karleon píše:
@afghani Protože píše, že jí lékař sdělil, že ji pošle na neschopenku, ale třeba ta není vůbec nutná. Moje mamka měla v březnu úraz, zpřetrhala si přední zkřížený vaz v koleni, dělá v MŠ a o celou dobu chodí do práce. Za dva týdny ji čeká operace, kterou si pokryje dovolenou a pak zase nastoupí do práce. Je to dlouhodobá záležitost s nutnou operací a 0 dny nemocenské. Proto se ptám.

No a co to má společného tady s paní? I kdyby seděla v práci celý den v kanceláři.
Jednou má úraz, tak jde na neschopenku.
Ona se ptala, jak to udelat, dyz potřebuje vyzvednout děti a ne, jestli má jít na neschopenku nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
16.7.16 22:42

@Kelsey Že na tu neschopenku nastupovat nemusí. To je celé, nevím, co na tom hledáte víc. Nevím, proč by nemohla sedět v kanclu. Nebude muset řešit vycházky a bude mít víc peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
16.7.16 22:42

@afghani No vidíš, a proto, že neznáme podrobnosti, zajímalo mě zaměstnání. Stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.7.16 22:54

Já marodila dlouhodobě ze zádama a tam bylo vysloveně žádoucí, abych se hýbala a hodně chodila. Měla jsem vycházky taky těch šest hodin, ale jak píšou holky, v čase, kdy jsem ráno jezdila na kapačky (a to mi bylo řečeno, že na to vycházku ani nepotřebuju, to je prostě léčba), odpoledne na vyzvedávání dětí a večer právě na rehabilitační procházku. To jsem teda jednak chodila, a jednak byla s dětma na zahradě. Takže pokud by se ti podařilo nějak zkloubit režim, ráno třeba odjezd do školy, nějaký ten doktor, nákup, odpoledne vyzvedávání, popřípadě malý pobyt venku, tak by to určitě vyšlo.

A jak píšou holky, s penězma teda velká sláva, nemít chlapa, bylo by to velmi ouvej, takže se mi taky nechce věřit, že takhle by někdo marodil fakt úmyslně jakože se prostě chtěl jen někde měsíc či déle flákat. Já s těma zádama bych fakt třeba sedět u počítače nedokázala ani půl hodiny, natož celou šichtu. Už ty dvě hodiny na kapačkách byly dost náročné. Něco jiného bylo pochroumané koleno, podožit, to nakonec klid chce. Jenže sedavá práce v kanclu, kde není moc provoz co s etýče klientů je ještě něco jiného než třeba být někde za kasou, o prodavačce ani nemluvě. Ale to jistě zakladatelka zvážila, jestli je to možné či nikoli. Konečně, napadá mně, třeba je pojištěná a pokud je to úraz, tak pojistka by mohla výpadek platu vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.7.16 00:01

Ať ti je napíše odpoledne, s tím, že když ti dopoledne pžijde kontrola, tak ti napíše, žes byla u něj…přepokládám teda, ž eordinuje dopoledne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
17.7.16 00:04
@afghani píše:
A proč se zakladatelky ptáš? Jak to souvisí s tím, že měla úraz, jde na neschopenku a ptá se v diskusi na rozložení vycházek???Zakladatelko, holky to už napsaly, rozlož si 6 hod, a kdybys někam jela, tak holt potvrzení…

Víš, já třeba po úraze chodila o berlích normálně pracovat do kanclu. Pod nohu jsem si dala krabici papíru, pracovat se dá, jako píše @Karleon i když s tou dovolenou mi to přijde přehnaný.
@Kelsey víš, kdyby nemusela být na neschopence, tak je problém vyřešený. O berlích se asi pohybovat dokáže, takže něco dělat lze, ale spousta dokotů pošle raději hned na neschopenku (i mě ji cpali a strašně se divila, že chci chodit do práce - a to příjem nebyl hlavní důvod, ale co doma, že).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
17.7.16 07:19
@Karleon píše:
@afghani No vidíš, a proto, že neznáme podrobnosti, zajímalo mě zaměstnání. Stačí?

Tvuj dotaz je zcela logicky. Rada lidi bere slova dr. za svate a kdyz dr. sdeli, ze posle na neschopenku, tak proste jdou. Ale lekar nema co nikam cloveka posilat, ten ji muze pouze nabidnout a je na cloveku, zda ji prijme a nebo se bude lecit v jinem rezimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
17.7.16 08:00

Zavolala bych na sociálku a zeptala bych se tam, ne tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
17.7.16 09:36
@Cuddy píše:
Tvuj dotaz je zcela logicky. Rada lidi bere slova dr. za svate a kdyz dr. sdeli, ze posle na neschopenku, tak proste jdou. Ale lekar nema co nikam cloveka posilat, ten ji muze pouze nabidnout a je na cloveku, zda ji prijme a nebo se bude lecit v jinem rezimu.

No jsem ráda, že nejsem jediná s podobným názorem. Neschopenka je prostě jedna z možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová