Neschopna pracovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4566
22.4.14 14:00
@jb93 píše:
Učila jsem se na kuchaře. a zbýval mi rok a půl. Kuchyně jsem zkoušela, ale nikde mě nevzali, tam by mě to i bavilo.

tak do kuchyne max. jako pomocna sila, na pripravovani priloh, salatu, nadobi, uklid a podobne ale asi lepsi nez fabrika a pas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jb93
22.4.14 14:01

To každopádně ;) Zkouším to, ale zatím se nevede..

• Citovat
  • Upravit
688
22.4.14 14:02

Může to být tak, že nedokážeš zvládnout tento typ práce. Pokus se najít úplně jiný typ práce. Teď jsi ve fabrice, můžeš zkusit např. úklid, hlídání dětí, práci někde ve skladu, v kuchyni. Zkus pročítat inzerce personálních agentur, úřadu práce. Případně si opravdu zkus promluvit s nadřízeným ve fabrice, zda nemohou nabídnout něco jiného. Také se pokus nebýt na zaměstnaná na Dohodu. I kdyby ti platil sociální a zdravotní pojištění, je zde spousta věcí, na které nemáš nárok. Chápu, že je to velmi těžké, ale věř, že problémy v práci má spousta lidí. Já osobně jsem pracovala léta jako personalista, účetní, mzdová účetní i vedoucí a co jsem si zažila za stresy v práci, to je škoda mluvit. Ale na jednu věc jsem přišla - všeichni ti, co se tak nervovali, stresovali, snažili být perfektní, splnit všem jejich požadavky, neremcat, ti všichni trpělia postupně odcházeli. A ti, co měli na všechno spoustu řeší, nic si nepřipouštěli, to špatné na někoho hodili, ti byli vždycky v pohodě a vydrželi v každé firmě obdivuhodně dlouho. Prostě si řekni, že nejhorší, co se ti může stát je to, že nebudeš splňovat normu a tak se s tebou vedení rozloučí. NIC HORŠÍHO TI NEUDĚLAJÍ!!!Nejdůležitější je, abys byla ty zdravá a spokojená - pro svoje dítě, pro sebe, pro přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
22.4.14 14:10

@jb93
Byla ses zeptat v původní škole na možnost doučení? Nevím nakolik je to reálné a co to obnáší teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.4.14 14:11

Kdyby zakladatelka chtěla studovat, aby si vvýšila vzdělání a měla širší rozhled, tak to udělala v době kdy byla na mateřský s jedním dítětem…ale nyní při práci? Nebude tak rychlá a pracovně schopná, aby zvládala pracovat, domácnost a ještě studium.

A názor, že manžel pokud jí má rád jí podpoří tím, že jí nechá doma, ona bude studovat…a jak ona podpoří jeho? Tím, že mu bude doma držet palce, aby sehnal druhou práci a zvládat dvě zaměstnání? Aby se honil a neměl čas na rodinu? A potom jsme tady četli, jak se nevěnuje doma dítěti ani partnerce?
Kolik chlapů tady má takovou práci, aby bez potíží živilo z jednoho platu rodinu a partnerka byla zadarmo doma a třeba 5 let studovala-tím myslím střední školu s maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.4.14 14:16
@jb93 píše:
Mě bylo 17, když mi mamča školu ukončila, dálkově to prý nejde a jinde za to chtějí prachy, což mít nebudu, když nebudu chodit do práce. Každopádně děkuji za rady

Maminka tě ukončila školu? Ty jsi chtěla studovat dál a ona jí ukončila?
Původně jsem myslela, že jsi otěhotněla a tím si studium ukončila-sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
22.4.14 14:16

V první řadě bych hledala jinou práci. Se základkou moc možností není, takže bych sháněla třeba úklid, to takovej stres nebude.
Pak bych hledala nějakou školu, co se dá dělat dálkově. Určitě bych nešla studovat prezenčně, to by bylo vůči chlapovi asi dost blbý, pokud zrovna nevydělává desetitisíce.

Jinak taky jsem nastoupila po škole do fabriky a první tři měsíce to byl děs. Nešlo mi to, normy jsem nestíhala, nebyl den, kdybych to nechtěla zabalit. Ale vydržela jsem a pak jsem byla vysmátá, jaký to bylo leháro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.4.14 14:17
@Lana222 píše:
tak do kuchyne max. jako pomocna sila, na pripravovani priloh, salatu, nadobi, uklid a podobne ale asi lepsi nez fabrika a pas…

Tak v kuchyních i u téhle práce bývají docela fofry… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
22.4.14 14:19

Jako nezlob se na mě, ale uvažovat hned o ID 8o to snad nemůžeš ani myslet vážně. Já měla takové problémy v předešlé práci, vedoucí byla renault na entou a tak jsem tam dala výpověď a šla jinde.
Spíš než nad školou (nevím, moc se mi nechce věřit, že když nezvládáš práci, že budeš zvládat školu + rodinu k tomu) bych uvažovala nad nějakým kurzem a pak si hledala i novou práci a třeba časem až budeš vyrovnanější tak zkusit školu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
22.4.14 14:29

Poradila bych naučit se pracovat tam kde teď zakladatelka pracuje, ale to asi nechce slyšet.
Tak už jen „mimo soutěž“: dvacetiletá ženská co nedá tempo v české (ne čínské, vietnamské nebo bangladéšské) fabrice a nemá to na ni ten vliv, že by se měla dovzdělat ať tohle dlouhodobě podnikat nemusí, ale pocit, že by se s hysterické neurózy mělo dát nějak vytřískat invalidní důchod (a ať to doktoři nějak udělají), toť další tristní produkt našeho sociálního a vzdělávacího systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.4.14 14:43

@BaraF Moc pěkně napsané…souhlasím.

A my budeme pracovat téměř do 70-ti let, abychom zvládali do systému dodávat peníze, aby se mohly vyplácet invalidní důchody-byť i částečné, tj. 1.stupně-těm chudákům, kteří ve dvaceti letech zvrací z toho, že musejí zvládat určité pracovní tempo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30951
22.4.14 14:43

Zakladatelko, je to tezke. Delas pravdepodobne jednu z nejjednodussich praci, kdyz ti na ni staci zakladni vzdelani. Bohuzel pri praci, kterou muze delat kazdy, jsou casto nelidske ci nepratelske podminky, ktere patrne zpusobuji tve potize. Verim, ze stejne potize by jsi mela i v supermarketu i v kuchyni, kde by na tebe byla sefova neprijemna. Bud se pres to dokazes nejak prenest ci musis na sobe pracovat, aby jsi se dostala do vyssiho prostredi. Vzdy v praci muzes natrefit na vola, ale jinak se k tobe bude ten vul chovat kdyz vi, ze za tebe nahradu nesezene nebo kdyz vi, ze ma za tebe nahradu do pul hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.4.14 14:48
@lasička1 píše:
@BaraF Moc pěkně napsané…souhlasím.A my budeme pracovat téměř do 70-ti let, abychom zvládali do systému dodávat peníze, aby se mohly vyplácet invalidní důchody-byť i částečné, tj. 1.stupně-těm chudákům, kteří ve dvaceti letech zvrací z toho, že musejí zvládat určité pracovní tempo.

Bereš mi to z úst… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30951
22.4.14 14:51

A jeste piseme dovzdelat a ze muz podpori. Ale ta podpora take zalezi na tom, jakou praci ma zakladatelcin muz sam. Jina podpora bude, pokud to bude lekar a zena mu otehotnela pred dokoncenim vzdelani a jina podpora bude, pokud sam bude vyuceny a dela praci, jakou ma zakladatelka a prijde mu to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.4.14 15:00
@BaraF píše:
Poradila bych naučit se pracovat tam kde teď zakladatelka pracuje, ale to asi nechce slyšet.
Tak už jen „mimo soutěž“: dvacetiletá ženská co nedá tempo v české (ne čínské, vietnamské nebo bangladéšské) fabrice a nemá to na ni ten vliv, že by se měla dovzdělat ať tohle dlouhodobě podnikat nemusí, ale pocit, že by se s hysterické neurózy mělo dát nějak vytřískat invalidní důchod (a ať to doktoři nějak udělají), toť další tristní produkt našeho sociálního a vzdělávacího systému.

Myslím, že ty vůbec nemáš ani šajn, jakým tempem se jede v nějaké fabrice. Ne každý je stavěný na novodobou otročinu, kterou tady zavedli zahraniční investoři. Samozřejmě za ohromné podpory českých bachařů, kteří si říkají vedoucí směny… Dej Čechovi bič a vedoucí pozici a sedře z tebe kůži…

Chce to zkusit pohledat jinde. Zkusit sklady, uklizečku, pomocnou sílu v kuchyni, servírku, prodavačku… Ne na všechny práce jsou třeba dva VŠ diplomy. Nespoléhat se jenom na inzeráty uveřejňované na internetu, rozesílat aktivně životopisy do firem z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat