Neschopna pracovat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj,
to určitě není normální stav. Doporučuji požádat lékařku o veškerá potřebná vyšetření fyzického stavu a pokud se nenajde příčina, tak rozhodně vyhledat psychiatra. Pokud jde o důchod, tak je nutné, aby některý lékař potvrdil dlouhodobě nepříznivý zdravotní stav. Plný invalidní důchod je asi problém, ale pokud by léčba nebyla úspěšná, tak je možné časem dosáhnout na částečný důchod a zde se potom může objevit možnost zaměstnání u některého ze zaměstnavatelů, který by tě zaměstnal z důvodu příspěvků, které má od státu nebo kvůli daňovým úlevám, nebo také kvůli povinnosti plnit podíl osob zdravotně znevýhodněných, kdy musí větší firmy doplácet státu, pokud povinný podíl těchto osob nezaměstnávají. Tyto problémy máš teprve v současném zaměstnání? Nebylo by na škodu promluvit také s personalistou společnosti a vysvětlit stav, třeba by byla možnost nějaké úpravy pracovních podmínek atd…Držím palce, ať je vše OK. Hlavně to nenech být!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže já ani nebudu mít nárok na nemocenskou, nebo nevim. Mám pouze dohodu o provedení práce. A člověka co furt marodí tam fakt nepotřebujou..
- Citovat
- Upravit
@jb93
mas to jako brigadu? Nebo hl. pracovni pomer?
s dobou urcitou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cila Je to má první práce. Po škole jsem byla 2 roky na mateřské. a upřímně by mi bylo blbé zase sedět doma, když můj dře..hlavně kvuli tomu jsem šla do práce.
- Citovat
- Upravit
@Lana222 Mám normálně dohodu do prosince, pak by mi měli dát smlouvu na dobu určitou..
- Citovat
- Upravit
- Navštiv psychologa
- Dodělej si dálkově aspoň učňák. Pokud je to číslo v tvém nicku rok narození, jsi ještě strašně maladá na to, abys zůstala celý život jen se základním vzděláním. Na některých školách je víkendová výuka, na jiných je ve všední den ve večerních hodinách. Nebo si aspoň udělej přes UP rekvalifikaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jb93 píše:
Jenže já ani nebudu mít nárok na nemocenskou, nebo nevim. Mám pouze dohodu o provedení práce. A člověka co furt marodí tam fakt nepotřebujou..
ono spíš záleží na výdělku, jestli je u DPP tuším nad 10000, tak musí být placeno nemocenský pojištění. akorát pokud máš míň, a neplatí za tebe to pojištění, tak je průser, že bys nedostalaani invalidní důchod. na to musí být odpracovaný určitý počet let, podle věku, nebo bys ho musela dostat těsně po ukončení školy, nebo těsně po RD. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvl, z toho bych blila taky z takový práce ![]()
Hm, co dodělat si vzdělání, nějaký rekvalifikační kurzy třeba.
Co by tě bavilo? Pracuješ ráda s dětmi, máš na něco talent?
Máš děti? Musíš je živit? Jsi sama, máš manžela? Já bych to riskla - našetřila na pár měsíců živobytí, nějakou podporu snad taky v nejhorším dostaneš a snažila se to změnit. Jo a v první řadě změň doktorku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jb93 takže máš někoho, kdo vás uživí na nějakou přechodnou dobu, než si najdeš něco jiného… v tom případě bych místo invalidního důchodu hledala jinou práci a nebo si i dodělala školu… i střední se dá v pohodě dálkově dodělat… myslím, že i manžel a děti by to pak ocenili víc, než kdybys měla díky stresu v té jedné konkrétní práci přijít o zdraví…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 Mám jedno dítě, ale jak jsem psala. Bylo by mi před přítelem trapný být doma, aby to táhnul sám, ted je na mě pyšnej, že chodím do práce, asi by ho to hodně mrzelo ![]()
- Citovat
- Upravit
A driv jsi s tim problemy nemela? Nebo treba doma ve stresovych situacich tyto problemy nemas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jb93 píše:
@Gina108 Mám jedno dítě, ale jak jsem psala. Bylo by mi před přítelem trapný být doma, aby to táhnul sám, ted je na mě pyšnej, že chodím do práce, asi by ho to hodně mrzelo
no, některé věci asi nepochopím… je pyšný, že chodíš do práce, ve které se tak stresuješ, že je ti zle až zvracíš? Já to holt vidím jinak… od toho jsou lidi partneři, aby se podrželi i v době, kdy není zrovna dvakrát dobře… nebo on o tom neví, jak ti je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zítra si zajdu k té doktorce, schválně co mi zase řekne a předepíše
týden zpátky jsem marodila, ale zrovna tam nebyla, tak jsem šla k té druhé a ta mi řekla, že bych měla jít na sono.
- Citovat
- Upravit
Ty problémy mám už cca rok a půl. Doma se nestresuju, takže doma mi špatně není. On to ví, dokonce mě v tom i podporuje, ale nevím ![]()
- Citovat
- Upravit