Neschopna pracovat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jb93 Myslím, že každý by měl pracovat. Nemáš žádné vzdělání, proto máš nabídku práce hodně omezenou. A tím že jsi zatím nepracovala, tak je to pro tebe náročný. Sama píšeš, že máš nervy z práce, aby si stíhala zadanou práci. na to žádný důchod nikdo nedá-dalo by se to nazvat spíše jako neschopnost vykonávat práci, ne zdravotní důvod, který by bránil.
Nebránila bych se lékům na zklidnění-je jich spousta, nemusí být hned antidepresiva. Neznamená to, že když neseděly jedny, že všechny jsou špatný. Chce to zkoušet. A začít na sobě pracovat.
Mám hodně náročnou práci, ne každý by stíhal tempo, které máme-zdravotní sestra u lůžka-ale mám ráda vysoké cíle a pracovat na tom, abych byla dobrá. Chodí k nám na praxi holky ze školy a většina jich řekne, že toto tempo by nedaly a jednou budou hledat klidnější práci.
Snaž se zrychlit tempo v práci-budeš potom sama se sebou spokojenější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jb93 píše:
Ty problémy mám už cca rok a půl. Doma se nestresuju, takže doma mi špatně není. On to ví, dokonce mě v tom i podporuje, ale nevím
V čem tě podporuje? Tak jako když vidí, že z práce zvracíš, tak tě snad podpoří tak, že tam prostě chodit nebudeš nějak to utáhnete. A jo se válet doma nebudeš, budeš chodit třeba do školy, nebo na kurz. Spoustu středních škol se dá dělat při práci. Takhle si taky můžeš zadělat pěkně na rakovinu a to není žádná sranda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
V čem tě podporuje? Tak jako když vidí, že z práce zvracíš, tak tě snad podpoří tak, že tam prostě chodit nebudeš nějak to utáhnete. A jo se válet doma nebudeš, budeš chodit třeba do školy, nebo na kurz. Spoustu středních škol se dá dělat při práci. Takhle si taky můžeš zadělat pěkně na rakovinu a to není žádná sranda.
promin, neni to nic proti zakladatelce, ale otehotnela na stredni, nema odpracovano a ted chvili dela a praci nestiha takze ji radis aby se zase „valela“ doma, popr. dodelala skolu aby nemela jen zakladku?!A co najit jinou praci, brigadu?
Ja nevim, jakeho ma pritele a jestli je pritel otec ditka a nebo neni, ale pokud nema prijem dost vysoky je to asi nemozne, aby byl clovek doma a studoval, nebral podporu, ani jine davky a zivil je pritel s prijmem treba 13000kc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lana222 píše:
promin, neni to nic proti zakladatelce, ale otehotnela na stredni, nema odpracovano a ted chvili dela a praci nestiha takze ji radis aby se zase „valela“ doma, popr. dodelala skolu aby nemela jen zakladku?!A co najit jinou praci, brigadu?
Ja nevim, jakeho ma pritele a jestli je pritel otec ditka a nebo neni, ale pokud nema prijem dost vysoky je to asi nemozne, aby byl clovek doma a studoval, nebral podporu, ani jine davky a zivil je pritel s prijmem treba 13000kc
Ne válela, ale doplnila si vzdělání. Jen se základkou fakt na výběr moc nemá a jinou brigádu asi jen tak nesežene
a pokud sežene, tím líp, ale to další vzdělávání třeba při té brigádě vidím jako stěžejní záležitost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jb93 píše:
Ze stresu mě právě začne bolet ten žaludek a zvracím. Vzdělání mám právě základní, na střední jsem otěhotněla a potom už jsem nějak nedostudovala. Brala jsem i antidepresiva, mám 46kg a 167cm, ale doktorka s tím stále nic nedělá a furt do mě jen cpe prášky, které nepomáhají..
A co jsi vlastně studovala za střední? Třeba by šlo se tam nějak vrátit, dálkově dostudovat…
Slyšela jsem, že ty odstudované ročníky se ti započítávají ještě deset let, takže např. když jsi odešla ve třeťáku, první dva roky by ti platily a dodělal bys jen zbylé dva a maturitu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jb93
Se základním vzděláním si nemůžeš vyskakovat, bohužel.
Chtít ID kvůli tomu, že máš práci jakou máš, protože jinou se zákl. školou neseženeš… no to mi silně připomíná jisté etnikum.
Ve Tvé situaci si emergentně dodělej školu - jde to. Potom se Ti trh práce více otevře.
Své problémy řeš s psychiatrem. Dočasné podepření psychiky léky je možné, výběr je velký, určitě Ti napíše něco, co Ti sedne.
A hlavně studuj. Cos dělala za střední školu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 já teda souhlasím, některé práce jsou fyzicky jiné psychicky náročné. Nikde to není jednoduché. V 21 letech přemýšlíš nad inv. důchodem? To chceš celý život ležet doma? Hledej jinou práci, třeba se najde nějaká klidnější. Poohlédni se po dálkovém studiu nebo se přeptej na rekvalifikační kurz. Doma zapřemýšlej co by tě bavilo. Jinak sono břicha asi nebude k zahození, vyloučí se zdrav. problém, pokud není psychický. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BellinkaX @Gina108
a mate pocit, ze kdyz nezvladne ani chodit do prace jak by zvladla skolu, dite a jeste relativne praci popr. brigadu? ![]()
to je asi nad jeji psych. moznosti
a to nemluvim o tech financich bez kterych to dnes nejde a jsou potreba…
zase to nemyslim zle, jen ze je to proste zatez na cloveka normalne natoz, kdyz ma psych. horsi nez zdravy jedinec…
Příspěvek upraven 22.04.14 v 13:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě bylo 17, když mi mamča školu ukončila, dálkově to prý nejde a jinde za to chtějí prachy, což mít nebudu, když nebudu chodit do práce. Každopádně děkuji za rady
- Citovat
- Upravit
@jb93 píše:
Mě bylo 17, když mi mamča školu ukončila, dálkově to prý nejde a jinde za to chtějí prachy, což mít nebudu, když nebudu chodit do práce. Každopádně děkuji za rady
a nenapadlo Te si skolu jen prerusit a treba pak se vratit, urcite by Ti vysla i skola vstric treba zkracenym vyucovanim atd a kolik Ti chybelo k dodelani skoly?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lana222 píše:
@BellinkaX @Gina108
a mate pocit, ze kdyz nezvladne ani chodit do prace jak by zvladla skolu, dite a jeste relativne praci popr. brigadu?
to je asi nad jeji psych. moznosti
zase to nemyslim zle, jen ze je to proste zatez na cloveka normalne natoz, kdyz ma psych. horsi nez zdravy jedinec…
No ale do jaké práce. Představuju si, že stojí někde u pásu a osm hodin dělá šmik, šmik, šmik atd
Ty woe, já dělala jeden čas dvě vejšky najednou a k tomu chodila do skladu polepovat zboží, pak jednu vejšku už jen dodělávala a k tomu manažerku logistiky a průvodkyni o víkendech, k tomu si udělala pilotní průkaz, ale z takovýhle práce bych se nejen poblila, ale i pos.rala. Každej se holt vystresne z něčeho jinýho. Když nedá tohle, neznamená to automaticky, že nedá jiné věci. Jen je třeba zjistit co zvládne a co ne a zas se zbytečně nepodceňovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lana222
Dodělat školu je priorita. Doma ji nikdo oprašovat nebude. Pokud chce zakladatelka lepší práci, tak holt bude muset na sobě zapracovat, aby měla co nabídnout. Tak to prostě je. Se základkou je na trhu práce vyřízená, prostě musí mít hotovou školu.
Problémy píše, že má až z pracovního tempa, jinak ne.
A chtít se schovat doma s ID… to Ti příjde jako vhodné řešení? Mi to teda příjde až drzé.
Zakladatelko, znovu, jakou školu jsi studovala, kolik máš odchozeno? Co by Tě bavilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jb93
Co pokladní v tescu apod? To dělá i moje důchodová teta…
Jakou jsi dělala školu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učila jsem se na kuchaře. a zbýval mi rok a půl. Kuchyně jsem zkoušela, ale nikde mě nevzali, tam by mě to i bavilo.
- Citovat
- Upravit
@jb93 píše:
Učila jsem se na kuchaře. a zbýval mi rok a půl. Kuchyně jsem zkoušela, ale nikde mě nevzali, tam by mě to i bavilo.
tak do kuchyne max. jako pomocna sila, na pripravovani priloh, salatu, nadobi, uklid a podobne ale asi lepsi nez fabrika a pas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit