Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lze vystavit až tři dny zpětně. Jak víte, že to do čtvrtka přejde?
@lucad77 neprejde ale nemohu být dele doma musim do prace je nas malo 🙂 bojim se ze mi to nevystavi a rekne at si vezmu dovolenou
@NellinkaNella píše:
@lucad77 neprejde ale nemohu být dele doma musim do prace je nas malo 🙂 bojim se ze mi to nevystavi a rekne at si vezmu dovolenou
Doktor rozhoduje o začátku i o konci PN. Rozhodně vám nic nemusí vystavovat jen na konkrétní dny, co vy si přejete. Neschopenku vám nejspíš vystaví, pokud máte objektivní potíže, ale pokud pak budete stále nemocná, nemusí vám ji ukončit. Je to jeho zodpovědnost.
@lucad77 píše:
Doktor rozhoduje o začátku i o konci PN. Rozhodně vám nic nemusí vystavovat jen na konkrétní dny, co vy si přejete. Neschopenku vám nejspíš vystaví, pokud máte objektivní potíže, ale pokud pak budete stále nemocná, nemusí vám ji ukončit. Je to jeho zodpovědnost.
no to nevím, přece tě nemůže doktor držet násilím na neschopence.
@vokishka píše:
no to nevím, přece tě nemůže doktor držet násilím na neschopence.
Tak nemůže…
Pokud je třeba pacient infekční, pustit do práce ho nemusí. Mému bratranci jednou nějak ruplo v zádech a doktorka ho po týdnu odmítla pustit do práce, že si to na triko nevezme, že ještě není fit. Jasně že se většinou dá nějak domluvit. Ale asi bych tam úplně nenakráčela s tím, že chci neschopenku od do.
@lucad77 píše:
zajímavý podotek, ano je to tak
ono se to v reálu m oc nestává, spíše ty lidi brzdím / ale je to regionem / aby proboha ještě byli další 3 - 4 dny na neschopence a nešli prskat hnusobacila do kolektivu…a nějak se vždy domluvíme…
ale stávalo se to za covida ![]()
lidi volali, nebo byli u nás, věděli, že jsou ještě v nařízené izolaci a nesmí nikam
přesto volali někdy až k hádkám se sestrou a požadovali ukončit izolaci, protože " musí" do práce nebo někam, nebylo jim třebas už nic a nebyli ochotni dodržet nařízenou izolaci až do konce a hádali se, že doma nebudou a nebudou
takže jsme je vlastně tzv" násilím" drželi na neschopence a v izolaci, popravdě, bylo mi to celkem jedno, nařízené to měl, pn měl, já mu pn prostě odmítla ukončit a zda s tím někam chodil, nechodil, jeho boj
a jeho problém
ale jinak se to nestává, za dob „míru“ a necovidu se to vlastně nestává…že by bylo třeba někoho nějak držet na pn a on nechtěl a my ho drželi na pn proti jeho vůli ![]()
to spíš naopak…chtěj pn a chějí to prodlužovat ad infinitum, / např kvůli vyhazovu z práce/ takže musím ukončit a nazdar
@lucad77 píše:
Tak nemůže…Pokud je třeba pacient infekční, pustit do práce ho nemusí. Mému bratranci jednou nějak ruplo v zádech a doktorka ho po týdnu odmítla pustit do práce, že si to na triko nevezme, že ještě není fit. Jasně že se většinou dá nějak domluvit. Ale asi bych tam úplně nenakráčela s tím, že chci neschopenku od do.
jinak v této situaci si doktorka úplně nemusí lámat hlavu s tím, jak to udělá
stačí zápis do karty " vyžaduje ukončit neschopenku, zatím ještě nedoporučuji ukončit, doporučeno pokračovat v léčbě doma v klidu, ale vyžaduje ukončit " a nemá problém, ukončí a nikdo jí nebude popotahovat, je to vůle pacienta a ten je svobodný i k tomu, nedodržet doporučený režim a jít dřív do práce než má doporučeno, to je v pohodě
akorát to musí být zapsáno
samozřejmě, trochu jiné je to u infektů…zejména infektů co jsou ve vyhlášce o povinné izolaci
covid z ní patrně bude brzy vyhozen, což hurá a konečně jej budeme moct i oficiálně odpískat
@NellinkaNella píše:
@Borrealis budu na HO takze nikam prskat nepujdu 🙂
jasně, u nás je denní, dvoudenní neschopenka naprosto běžná, denní chleba, je to regionem a tím že hodně lidí pracuje na HO, takže to děláme vyloženě podle nich jak chtějí a málokdy jinak…
naprosto běžně, dneska jsme vystavovali x neschopenek ode dneška do pátku, tzn 4 denních a jednu dvoudenní a v 99 procentech, jak se domluvíme předem, tak to i je a nemění se to
@NellinkaNella píše:
@Borrealis budu na HO takze nikam prskat nepujdu 🙂
V tom případě se s doktorkou úplně normálně domluvte.
@NellinkaNella píše:
Právě takové přecházení, je nejhorší, teď to přechodíte, a příště Vás to položí ná 14 dnů nebo 3 týdny. Vím, že peníze jsou potřeba, nejednou jsme to tak přechodili taky, ale věřte, když pak člověk třeba přechodí 3 nemoci, a při 4té, ho to chyte třeba i na měsíc, a příjde kvůli toho o práci, není to sranda, a je lepší to týden vyležet, z dlouhodobého hlediska, je to i finančně výhodnější.
@NellinkaNella píše:
@Rotha jsem v nové práci a ve zkušební době nemohu marodit déle
Tak to zahrajte na covid 19.
Nikdy nikoho nemůžou vyhodit za to že je nemocný, bydlíme už roky v anglii, tady to tak často funguje, že za dlouhé marozeni se vyhazuje, ale vystřídal sem možná 6 praci, všude jsem marodil a nikdy mě nikdy za nemoc nevyhodili, ano 3× to bylo v covidu, ale i tak. Zdraví je jenom jedno, a určitě bych si ho neničil kvůli nějaké práce které je vždy dost a pro každého. ![]()
@Rotha ja mela prave covid nemarodila jsem vzala jsem si HO ale po urazu kolene už se nemohu postavit o vikendu jsem byla na pohotovosti dali mi ortezu ted musim na ortopedii a nepusti me ze meli kolegove vice absence a bohuzel to nejde ale jak to budu řešit pak nwm uz ted sotva chodim 🤷♀️ uvidime kdy me pustí
Ahoj maminky mam dotaz pres vikend jsem chytla nejakou chřipku a bohužel me to skolilo byla jsem dnes u doktorky pro PN a bohuzel ma pondělí a úterý dovolenou tak se chci zeptat zda kdyz tam dojedu zitra tak mi ji vystavi zpětně ale tak abych mohla ve čtvrtek do práce? Děkuji za odpoveď