Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je tu někdo, kdo je spíše introvertni a ma praci, kde se nesedí 8h na židli? Delam kancelářskou praci, kde nemusím s nikým komunikovat, takže po této stránce mi velmi vyhovuje. Zacinam si ale rikat, ze mi za to celodenní sezení mé zdraví nestojí…člověk je pak bez energie, kyne, bolesti zad…mate někdo tip na profesi, kde by se jen nesedelo, ale zároveň by nebyla naplní práce komunikace?
@laracroft1990 Každá profese vyžaduje kvalifikace, vzdělání, takže asi lusknutím prstu povolání nezměníš
Jinak já jsem geodet, můžu být klidně celý den (i sama) venku nebo půl dne v kanceláří a půl dne venku.
@Ledová káva píše:
To asi dost záleží na tom, jaké máš vzdělání.
VŠE, ale myslím, ze člověk muže pracovat i mimo vystudovaný obor.
@laracroft1990 To sice může, ale bez potřebné kvalifikace v oboru to nebude zrovna nejlépe placená práce. Zrovna s VŠE mě nic nekancelářského nenapadá.
Příspěvek upraven 12.10.22 v 10:24
@laracroft1990 píše:
VŠE, ale myslím, ze člověk muže pracovat i mimo vystudovaný obor.
Tak zrovna práci, kterou jsem ti psala já, nesmíš vykonávat bez patřičného vzdělání. Musíš mít minimálně maturitu v oboru.
@Ledová káva píše:
@laracroft1990 To sice může, ale bez potřebné kvalifikace v oboru to nebude zrovna nejlépe placená práce. Zrovna s VŠE mě nic nekancelářského nenapadá.Příspěvek upraven 12.10.22 v 10:24
Chápu. Hold budu muset znova studovat, nedá se ![]()
@laracroft1990 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo je spíše introvertni a ma praci, kde se nesedí 8h na židli? Delam kancelářskou praci, kde nemusím s nikým komunikovat, takže po této stránce mi velmi vyhovuje. Zacinam si ale rikat, ze mi za to celodenní sezení mé zdraví nestojí…člověk je pak bez energie, kyne, bolesti zad…mate někdo tip na profesi, kde by se jen nesedelo, ale zároveň by nebyla naplní práce komunikace?
Tak když ti práce vyhovuje, tak ji nemen, s VS jsou skoro všechny zaměstnání sedave - i učitelka nebo architekt většinu casu sedi. Pokud budeš obchodacka, tak sedíš taky, jen za volantem, prodavačka sedi za kasou, stát u montážní linky není taky zdrave - nehlede na fakt, ze to financne lepší než tva práce jistě není. Takže když ti práce sedi, zamer se na kompenzaci a ergonomii - investuj do vyskove nastavitelneho stolu, Therapia zidle, pravidelne si dělej pauzy na protažení, doma cvič jogu/pilates, porid si ergonomickou mys a do práce i z práce chod, protože jestli jezdíš autem, je to jen další sezení - pokud teda nedojizdis 20km, to bys jaksi neusla.
No, mozna takovy HAJNY je dobra nesedava prace pro introverta
. Jinak me toho take moc nenapada. Leda bys delala tu postacku, co nikdy nikoho doma nezastihne
.
@Hobitka píše:
No, mozna takovy HAJNY je dobra nesedava prace pro introverta. Jinak me toho take moc nenapada. Leda bys delala tu postacku, co nikdy nikoho doma nezastihne
.
Postacka pobavila ![]()
Kácení dřeva v lese.
Péče o zvířata, sklady, kuchyně, zahradnictví. Tam se taky s lidmi budeš stýkat minimálně. Akorát teda dost mimo obor.
@laracroft1990 Nevím proč, ale napadl mě kurýr. Sice za den potká dost lidí, ale je to tak odosobněné… Podobně třeba ostraha objektu.
Jinak mě napadají vlastně jen sedavá zaměstnání vhodná pro introverty (řidič, kamerový operátor atd.)
Do laborky se da jit, tam nemusis sedet. Clovek si i zaposiluje. Ale chce to vzdelani. Ale mluvit netreba.