Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poradte, syn je ve vajíčku jak sardinka, zvažujeme koupi větší sedačky, hodně cestujeme, ale jakou zvolit, když syn jeste nesedi? Dekuji za radu.
@Mamca_1234 píše:
Prosím poradte, syn je ve vajíčku jak sardinka, zvažujeme koupi větší sedačky, hodně cestujeme, ale jakou zvolit, když syn jeste nesedi? Dekuji za radu.
Kolik mu je? Kolik měří a váží? Nemáte jen nějaké malé vajíčko?
@Mamca_1234 my měli od 10m maxi cosi tobi fix. Je to skorepina s izofixovou platformou a da se polohivat jako celek- jako vajíčko, akorát už je po směru. Pokud chceš protismer tak nějakou besafe. My tenkrát měnili kvůli vysce
Otazka, jak je velké a kolik váží padla. Takže záleží,,co máte za vajíčko? Všeobecně největší vajíčko je klippan dinofix, protože nesedíci dítě by nemelo být v pokračovací sedačce a už vubec ne posměru, protože je prostě malé. Je pokračovací sedačka se zabudovanym vejcem a to je klippan kiss 2, takže to je taky varianta.
@hospodki no ale do 15 měsíců musí být dítě v protisměr, ideálně do 4 let. Tohle není bezpečná rada…
@Pidulka1991 díky za tvůj příspěvek
už sem si myslela, že snad budu jediná s protismerem zde.
@K92 píše:
@hospodki no ale do 15 měsíců musí být dítě v protisměr, ideálně do 4 let. Tohle není bezpečná rada…
Prosím o odkaz na zákon kde je psáno ze MUSÍ. Díky.
Koukni na Joie Spin 360. Je vhodné od narození, my jsme na něj přecházeli někdy kolem půl roku, kdy vajíčko začalo být těsné( ale ne malé).
Nam děcka šly do posměrné v tom cca roce a čtvrt. Do 4 let v protisměru si představit nedovedu, projde mi to jako strašně neprakticka věc, ale vím, že někteří lidi si to chválí. Každopádně „naživo“ jsem to nikdy neviděla, neznám nikoho, kdo to má. My Máme nějaký polohovací cybex. Třeba roční dítě, u kterého se očekává, že si už brzy sedne, bych tam klidně dala a vozidla ho v té sklopene variantě. Pokud se ale bavíme třeba o půlročním, tak to fakt ne. To bych volila sedacku 0-18, byť normálně bych ji nekoupila.
@Midaku píše:
Nam děcka šly do posměrné v tom cca roce a čtvrt. Do 4 let v protisměru si představit nedovedu, projde mi to jako strašně neprakticka věc, ale vím, že někteří lidi si to chválí. Každopádně „naživo“ jsem to nikdy neviděla, neznám nikoho, kdo to má. My Máme nějaký polohovací cybex. Třeba roční dítě, u kterého se očekává, že si už brzy sedne, bych tam klidně dala a vozidla ho v té sklopene variantě. Pokud se ale bavíme třeba o půlročním, tak to fakt ne. To bych volila sedacku 0-18, byť normálně bych ji nekoupila.
Tu je naše čtyřletá, jezdila ještě cca pul roku, pak šla teprve posmeru, protože mladší vyrostl z vajíčka, byl v něm do 16 měsíců, ale je dlouhý, takže se pak už nevešel a koukala mu hlava.
@Pidulka1991 já takhle zkoušela dát našeho 3,5 letého na hodinovou cestu a ani náhodou, řval že takhle nohy nechce, že ho tlačí břicho ![]()
@Aduš8 píše:
Koukni na Joie Spin 360. Je vhodné od narození, my jsme na něj přecházeli někdy kolem půl roku, kdy vajíčko začalo být těsné( ale ne malé).
To je pro nesedící dítě absolutně nevhodná varianta. Rozhodně není vhodná od narození.
@Aduš8 píše:
@Pidulka1991 já takhle zkoušela dát našeho 3,5 letého na hodinovou cestu a ani náhodou, řval že takhle nohy nechce, že ho tlačí břicho
S tím se dá si velmi dobře pohrát. Ne všechny protisměrky sedí do každého auta a každému dítěti, ale je jich na trhu dost, aby z nich šlo vybrat. Běžná, dobře vybraná a dobře instalovaná protisměrka dítě do břicha netlačí.