Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Siska - krvácela jsi po každém vyš.? Mě se to včera stalo poprvé, zjistila jsem to hned tam na WC, Dr. říkal, že to může dělat ten čípek. Dnes ráno jsem měla ještě světle hnědej výtok, kdy to přejde a mám mít nějakej větší klid?
Díky, Alenka, 29.tt
Ahoj. Mě se v těhotenství v posledním trimestru stávalo, že mě to pak dole ješte třeba celý den po vyšetření u gynekologa bolelo a to dost a pak jsem i špinila, někdy trochu krvácela. Gynkolog mě ubezpečil že je to normální. Je to velmi citlivý porodník, takže to určitě nebylo nešetrností při vyš. Myslím teda, že se o H. hmat nemuselo jednat, pokud to to přímo nesdělili.
Ahooj…mne doktor také udělal tento hmat se slovy ted mne budete nenávidět,že to bude bolet.Bylo to trošek nepříjemný,ale nebolelo to tak hrozně.Já se doktorovi smála,že se mu tam eště další týden objevím byla sem přesvědčená o přenášení a tento hmat mi byl proveden cca 5dní před termínem porodu dle ms.Nu a náš malý vykoukl na svět mezi termínem dle ms a dle pp takže mne vcelku překvapil..Hlenová zátka i s krví mi začala odcházet den před porodem,ale u každýho to je jiné.Tak přeji rychlý a málo bolestivý porod.On porod bolí,ale tak děsný jak to každý líčí to nebylo aspon u mne.
Me tenhle hmat chvat udelal doktor uz asi pet dni pred terminem. Sice se me neptal na muj nazor, ale aspon mi vysvetlil co dela a proc. Mam docela uzkou panev a kdybych treba prenasela, tak by byl jasny cisar, coz jsem nechtela. Je fakt, ze jsem potom mela problem se doplazit domu. Je to uz pres pul roku a porad mam v zive pameti tu cestu z ordinace. Mala se narodila do slibenych tri dnu, ale to jsem ji jeste trosku pomahala babskyma trikama. Terik
Baby ti pisu, ze je to normalne, ale mne absolutne nepride normalne, ked sa doktorka v tebe, s prepacenim, „hrabe“ a vobec nic ti nepovie!!! Mala ti oznamit, ze co by chcela urobit, preco, ako to mozes pocitovat atd… Som za teba fest nastvata!!!
Podla mna nie je normalne prist z poradne a bezradna
nut za Internet a zistovat a zistovat, co ti mila doktorka mala sama povedat. A to ani nespominam informovany suhlas pacienta , ktory si je dotycna doktorka povinna vypytat!!!
Prepac, moc som ti neporadila, ale musela som… Drzim palce, nech je drobcek rychlo a podla moznosti nie velmi bolestivo na svete! Paaa!
schamka
Holky,co se týče Hamiltona,nemám s tím osobní zkušenost,ale spasmolytika se podávají proto,aby změknul čípek.Nevím,proč ten Secatoxin,ale Spasmopan asi proto.Mně dávala PA při porodu Algifen čípek právě z toho důvodu,aby byl čípek poddajnější a otevírání bylo rychlejší.
Hanka
Ahojte holky,
tak se můžu pochlubit naším chlapečkem, Lukáškem - 53 cm, 3,90 kg, narodil se 4 dny po „zákroku“ p. doktorky. Za vaše rady moc děkuju, na internet teď není čas
![]()
Jitka + Lukášek