šátek - má to cenu?

206
27.6.05 00:23

šátek - má to cenu?

Ahojky
uvažuju , že bych si pořídila šátek na nošení mimča teda chlapa - 11m/10kg.
Co je lepší krosnička nebo šátek?Měla jsem babyvak, ale nějak jsem tam mrňouse nedokázala poskládat a bylo to hrozně nepohodlný, tak nevim jestli nejsem ztracený případ :roll: .Vypadá to , že Honzík začne v dohlednu chodit, ale je to mazel a mě kočár někdy hrozně omezuje - třeba v lese a tak.
No a s tím souvisí cena nechce se mi kupovat nejdražší, ale zase nechci Jéňovi nějak ublížit.Našla jsem stránky www.satkynamimi.cz máte s nimi některá zkušenosti?
Poraďte plís jestli to má ještě vůbec cenu.
Děkuju Hanyna+Honzík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
510
27.6.05 08:13

Čauvec,
já jsem všemi deseti pro šátek :D .
Cenu to má a opravdu je příjemnější jít do lesa nebo do centra města, do MHD apod. s ním. Navíc, když ho nepotřebuješ, složíš ho nebo necháš uvázaný na těle a můžeš bez problémů fungovat dál........
Dítě by se v něm mělo dát nosit cca do 2 let, možná dýl, ale s tím zatím nemám zkušenosti.
Každopádně bych dnes koupila raději šátek např. tady na emimču od nějaké maminy než abych za něj dávala 2.500,–Kč a pod.
Jsou většinou nějak speciálně tkané (tvrdí výrobci :wink: ) a neměly by se vytahovat.....
To´t má rada

Verča, Barča a *Alča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.6.05 09:29

Ahojky,

já i kamarádka máme šátek z www.satkynamimi.cz a jsme obě spokojené.

Janka

• Citovat
  • Upravit
945
27.6.05 10:18

Hanyno, taky můžu šátek jenom doporučit. Pro inspiraci se koukni na další diskuse o šátku tady na emiminu:

http://emimino.cz/modules.php?…

dobrá je taky diskuse šátky a klokanky na rodina.cz:
http://www.rodina.cz/diskuse118.htm
(když si zalistuješ pár stran zpátky, byla tam tuším nedávno řeč i o šátcích z satkynamimi.cz)

A jestli jsi z Prahy, doporučuju navštívit kurs šátkování v A-centru (je to každý pátek, střídaj se tam Vatanai a Mamanti) www.materstvi.cz

nošení zdar :o)

Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.6.05 10:56

Myslim, ze satek rozhodne stoji za to, protoze miminko uklidnuje, podporuje vytvereni prirozene vazby, a to nejen mezi maminkou a miminkem, ale i mezi tatinkem a miminkem, nebo treba babickou-dedeckem a miminkem. Navic ve meste odpada harcovani se MHD s kocarem, a myslim, ze uplne bez problemu se da nosit dite do 6 mesicu, a pak to zalezi na tom, jak je tezke. Moje kamaradka ma satek a nosi svou 9ti mesicni holcicku denne.
Existuji ruzne uvazy vhodne pro ruzne vekove kategorie, a jak uz tu nekdo rekl, deti se takhle daji nosit do dvou, tri let. Dokonce jsem videla maminky, ktere mely na zadech dvou a pul lete „mimco“ a na brisku novorozence, a maminky, ktere mely dvojcatka a obe nosily.

Cituji z jednoho satkoveho serveru (ktery mi doporucila moje pediatricka): [quote:b3e7203dcb]Nošení dětí je přirozený způsob soužití v mnoha kulturách po celém světě?. A nejen nošení, ale i pevné zavinování (Indiáni v Severní Americe). Miminka neustále někdo nosí, přenáší, pohupuje. Celé těhotenství prožila stulena v bezpečí v těle své matky, takže nošení je velmi dobrý prostředek k usnadnění přechodu do další životní etapy. Dostává se jim pevného pouta, naprostého přijetí, pocitu bezpečí a důvěry, jsou tak chráněna před různým nebezpečím. Dosavadní četné výzkumy jednoznačně ukazují, že nošení dětem velmi prospívá: lépe se vyvíjejí fyzicky i psychicky, bývají méně bojácné a méně plačtivé, dříve se přirozeně osamostatňují. Nošením si děti cvičí rovnovážný systém, tudíž vykazují mnohem lepší motorický vývoj. Nošení přináší dětem i rodičům radost.

Co se tyce druhu satku… Upozornila me na to prave ta kamaradka, ktera ma 9ti mesicni holcicku - je lepsi koupit satek na www.vatanai.cz nebo na www.mamanti.cz, a to z toho duvodu, ze jsou jednak z latek, obarvenych barvami bez tezkych kovu (takze nevadi, kdyz je mimi ozuzlava, coz urcite delat bude!!!) a zaroven jsou lepe prodysne nez satky z kanafasu - ten ma moje kamaradka, a rika, ze se v nem Marjanka strasne poti a potila, a ze se ji poti zada, ale kdyz zkusila mamanti, a pak o par tydnu pozdeji zakoupila Vatanai, tento problem je mnohem mene palcivy. Tyto satky jsou taky prijemnejsi protoze jsou heboucke, ty levnejsi byvaji „kosilovina“ atd… Nejlepsi by bylo si je asi ohmatat. A pak… dulezita je take delka. Na tu si dejte pozor! Muzete se podivat na stranky Vatanai, tam je tabulka jaky satek si vybrat pro jek vysokeho rodice, a je tam i napsano jak dlouho se mimi da v takovem satku nosit.

Souhlasim, ze bych se nejdriv pokusila najit satek v bazaru a a pak koupila novy, ale… :)

Tak at se Vasim nosencum dobre dari!

Vase
Kyticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.6.05 11:19

Jeste par slov k tomu kde a kdy… A-centrum i Studio Gympo v Praze, ktere tyto seminare na vazani a noseni deti v satku pravidelne poradaji maji cele leto na tyto seminare bohuzel prazdniny, prvni sance je v zari. Ve studiu Gympo jeste nemaji vypsany termin, v A-centru je to kazdy prvni patek v mesici firma Mamanti, a kazdy druhy a ctvrty patek v mesici firma Vatanai :)

Ale ty, ktere se chteji naucit vazatsatky pres leto, neklesejte na mysli, za prve je tady setkani lidi, kteri se o vazani zajimaji, vice informaci na http://www.tehulka.cz/view.php?… a jednak snad nekde jinde alespon ten jeden kurzicek pres leto udelaji… Ja mam sice termin az koncem zari, no, ale cert nikdy nespi, tak bych se radeji naucila vazat satek uz trosku driv :)

Tak hodne stesti, a kdyz nektera budete vedet neco navic, dejte vedet!

Vase
Kyticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.6.05 11:30

Ha! Nasla jsem jeste dve moznosti!

[quote:2dae76fd0d] po 11.7. P r a h a
15.00 - 16.30 hod.
MC Balónek, Ke Kamýku 686, Praha 4 - Kamýk, tel: 241 712 071
doprava: metro Kačerov, bus 182, 189, 197, 198 - st. Cílkova, bus 215, 117 - st. Nové Dvory
kurz vede Johanka Kubaňová, mobil: 776 105 373, Johanka_Kuca@yahoo.de
vstup: 90,– Kč

po 8.8. P r a h a
15.00 - 16.30 hod.
MC Balónek, Ke Kamýku 686, Praha 4 - Kamýk, tel: 241 712 071
doprava: metro Kačerov, bus 182, 189, 197, 198 - st. Cílkova, bus 215, 117 - st. Nové Dvory
kurz vede Johanka Kubaňová, tel. 386 323 240, mobil: 776 105 373, Johanka_Kuca@yahoo.de
telefonické info o kurzu možno do 30.7.
vstup: 90,– Kč

Takze kdo mate zajem… jdete do toho!

Vase
Kyticka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
27.6.05 11:32

moc děkuju za info jako vždycky bezva rady.Jdu do šátku jen se rozhodnout do kterýho :D .Samozřejmě bych chtěla vatanai, ale momentálně bankrotujem na prodřených kolínkách u tepláčků tak asi skočim do www.satkynamimi.cz ale nejdřív si na ně pojedu šmátnout :D .
 Hanyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
27.6.05 11:34

Ty brďo kytička je colombo :D moc dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...