Očkování proti tetanu

130
23.6.05 12:09

Očkování proti tetanu

Dobrý den,

máte některá zkušenosti s očkováním proti tetanu v těhotenství. Právě jsem zjistila, že mi toto očkování na konci minulého roku propadlo a co tak vím, tak v těhotenství a v době kojení se matky proti tetanu očkovat nedoporučují. Sestra mi řekla, že ta lhůta kdy lze očkovat je až 15 let, což by mi vyšlo (propadla mi ta 10ti letá lhůta). Nicméně jsem se dopídila i k článkům kde píší, že očkování proti tetanu v těhotenství není nic zakázané, dokonce to i někteří Dr. doporučují, prý aby se vyhlo infikování miminka tetanem.
Tak nevím, je tu někdo kdo máte nebo jste měli podobný problém?
jak to vyřešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
350
23.6.05 12:37

Já jsem byla očkovaná proti tetanu letos v únoru, přestože jsme se v té době snažili o miminko a byla reálná možnost,že těhotná už jsem, doktorka řekla,že to nevadí…

Eva 6tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.6.05 13:19

Zrovna nedávno tu na podobné téma proběhla diskuse.
Doktoři se nemohou shodnout - jedni tvrdí v žádném případě, jiní v pohodě.
Nicméně jsem se na toto téma bavila s novou obvodní. Jsem kojící a očkovaná jsem měla být v dubnu. Prý mě nenaočkuje, ale…není to problém, protože se nemusí očkovat přesně po 10 letech, ale díky proočkovanosti stačí v rozmezí 10-15let. A dostanu jen jednu injekci.
Také jsem se doslechla, že v případě pochybností o množství injekcí (dřív se po více jak 10letech dávaly 3) lze udělat test na protilátky a na základě výsledků se pak očkuje.
Takže pokud se vejdeš do 15let, tak je to OK.
GaB, 38týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.6.05 07:22

Ahoj,
byla jsem též těhotná a propadlo mi očkování proti tetanu. Lékař mi říkal to samé co tobě. Očkovali mě až po ukončení kojení. Kojila jsem 13 měsíců, takže za dlouho. Vše bylo ok. Můj názor je počkat. Nechtěla bych nic riskovat. Názory lékařů se často rozcházejí a mění.
Ahoj Štěpík

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.6.05 22:03

TAKY UZ JE TO 12 LET CO NEMAM TETANUS PICHLI A DR. MI REKLA,ZE MAM HNED PO SESTINEDELI PRIJIT.ALE VUBEC MI NEDOSLO,CO KDYZ BUDU KOJIT,TAK TO RADEJI JESTE POCKAM.TAKY MI REKLA,ZE TO PRODLOUZILY AZ NA TECH 15 LET.TAK SE SNAD NIC NESTANE.

• Citovat
  • Upravit
Evik 222
16.8.12 12:48

Dobrý den, chci se zeptat, je mi 23let a mam jit na ockovani proti tetanu na konci roku, ale s manzelem se pokoušime o mimco, myslite ze bude vadit kdyz pujdu ted v srpnu? Slyšela jsem že v tehotenství je to nebezpečne.

• Citovat
  • Upravit
2153
16.8.12 13:06

Nejspíš to vadit nebude, domluv se s obvoďákem, jestli Ti to bude ochoten píchnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
17.8.12 08:31

Taky jsem byla na tetanovce během snažení, dokonce jsem se ptala v CARu kam chodím a doktor mi normálně řekl, že dokud nejsem oficiálně těhotná, že to nevadí. Nejlíp počkat na MS a okamžitě jít na pigáro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sane
17.8.12 09:09

Mě taky každou chvilku propadne, ale doktorka řekla, že mě přeočkuje, až přestanu kojit. Dřív se chodilo po deseti letech, teď se prý zjistilo, že ta dávka vydrží 15 let, tak se do toho snad vejdu. :-)

• Citovat
  • Upravit
IamSherlocked
17.8.12 09:39

Mě také doktorka už od začátku roku pořád upozorňovala ať nezapomenu v dubnu dojít na očkování proti tetanu, jenže v březnu jsem otěhotněla tak jsem jí to říkala a ona řekla že těhotnou mě očkovat nemůže a že až po kojení. Pak jsem ale přešla k jiné praktické a ta říkala že mladí lidé (ale nevím jakou hranici pod tím pojmem myslela) se přeočkovávají až po patnácti letech, tak se nemám bát…

• Citovat
  • Upravit
3805
17.8.12 10:18

Ahoj, já jsem ve stejný situaci…mě doktor doporučil přijít po šestinedělí, že by to miminku nijak vadit nemělo, klidně by mi to píchnul hnedka v těhu, ale když viděl, jak se na to tvářim, tak řekl, že to počká po tom šestinedělí…obávám se ale, že to bude muset počkat až dokojím, nechci nic riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
17.8.12 10:26
@Evulka33 píše:
Ahoj, já jsem ve stejný situaci…mě doktor doporučil přijít po šestinedělí, že by to miminku nijak vadit nemělo, klidně by mi to píchnul hnedka v těhu, ale když viděl, jak se na to tvářim, tak řekl, že to počká po tom šestinedělí…obávám se ale, že to bude muset počkat až dokojím, nechci nic riskovat.

Myslím, že pokud se člověk nezraní o nějaký rezavý hřebík nebo něco, tak to zas tak nebezpečný není. A v takovém případě se to stejně přeočkovává preventivně.

• Citovat
  • Upravit
2390
20.3.14 12:29

Jak je to s tím očkováním u dospělých? Naposledy mám očkováno r. 2003, po jaké době se tedy očkuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.3.14 12:32
@kissi píše:
Jak je to s tím očkováním u dospělých? Naposledy mám očkováno r. 2003, po jaké době se tedy očkuje?

Co 10 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
20.3.14 12:33

U dospělýchdo 60 let po 15-20 letech, nad 60 let po 10-15 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí