Očkování proti tetanu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2366
2.3.24 21:31
@Lucie_Sx píše:
Blbost je naopak neustale presvedcovani o kolektivni imunite a nutnosti se ockovat kvuli ochrane ostatnich.

Vakcinolog Dražan:
„Dětská proočkovanost pertusovými vakcínami je sice vysoká, ale vzhledem k jejich nízké účinnosti neposkytující kolektivní imunitu současný systém očkování nelze označit za dobře fungující.“

Vakcinolog Prymula:
„Před desítkami let jsme mysleli, že vakcinací se ho zbavíme, ale ukázalo se to jako nepravdivé. Postupně se ta poměrně potentní celobuněčná vakcína vzhledem ke svým reakcím nahradila vakcínou takzvanou acelulární, která má dva až pět antigenů. Protože je ta bakterie velmi komplikovaná z hlediska navození imunity, úplně sterilní imunita nenastává.“

Zdroj: https://www.lidovky.cz/…n_domov_lvar

„Nebuněčná vakcína chrání proti vlastnímu onemocnění, případně proti toxinu, ale nechrání proti nosičství, tudíž nezabrání tomu, že tomu dotyčnému jedinci se ta bakterie dostane na sliznice a je přenašečem. Proto dochází k výskytu onemocnění možná četnějšímu, než tomu bylo v minulosti,“ doplňuje předseda České vakcinologické společnosti Roman Prymula.

Nechala jsem se naockovat protože jsem chtěla a snad jsem chranena proti průběhu černého kašle alespoň na??? dobu (nevíme jak dlouho budu mít protilátky…několik let doufám že ano).

Přenášec můžu být.

Jde o to že chci mít nějakou ochranu proti těžkém průběhu (pro sebe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
2.3.24 21:39
@Tichošlápek píše:
Holky, obnovuji - šly byste na přeočkování tetanovky lehce křaplé? Mam 15 let po poslední davce, takže jsem se objednala na přeočkování a samozrejme zrovna dneska se musím probudit s bolavym krkem a vodovou rymou. Na očko mam jít v pondělí, dalsi volný termín by byl az skoro za měsíc. Dětem bych to prehodila, ale u sebe nevim, chtěla jsem to mít z krku. Taky nevím, jak moc hrotí dodržení tech 15 let nebo jestli je nějaký měsíc navíc fuk

Je to fuk. Já preočkovala po 18 letech. Primář Imunologie dokonce nechal udělat protilátky a měla jsem jich dost, tak jsem dostala jen jednu dávku, místo třech. Nic se neděje. Primář povídal, že zase za dvacet let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.3.24 22:07
@jejjej píše:
Nechala jsem se naockovat protože jsem chtěla a snad jsem chranena proti průběhu černého kašle alespoň na??? dobu (nevíme jak dlouho budu mít protilátky…několik let doufám že ano).

Přenášec můžu být.

Jde o to že chci mít nějakou ochranu proti těžkém průběhu (pro sebe).

Cca na 4.
Vzdyt jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
3.3.24 08:07
@Lucie_Sx píše:
Jenom doplnim, ze novorozenec je tim chraneny max 3 mesice.

A to stačí, protože pak už má vlastní hexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.3.24 15:42
@inkakřivák píše:
A to stačí, protože pak už má vlastní hexu.

No podle me to tam porad jeste cca jeden dva mesice hapruje.
Imunni je (ne nastopro) do 2-3 mesice a imunita po hexe (zase ne nastopro) nastupuje cca ve 3-4-5 mesici, tak na 60%, nez se da treti davka v 9-10 mesici.
Lepsi je na to moc nespolehat a do toho 3.mesice omezit kontakt s vetsimi skupinami lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí