Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@blecha72 píše:
Co 10 let
to bývalo, pak to bylo do 60 let po 15, nad 60 po deseti, teď je to jak jsem psala výše
@kissi co 10 let, vyjímkou je těhotenství a kojení, to Tě naočkují potom.
No mne doktorka rikala preockovani po 10-15 letech a posledni davku jsem mela kolem dvacitky. Ted se chystam jit po 10 letech.
@blumen píše:
No mne doktorka rikala preockovani po 10-15 letech a posledni davku jsem mela kolem dvacitky. Ted se chystam jit po 10 letech.
Teď se to protáhlo, nejsou vakcíny, takže takhle brzo tě asi stejně nenaočkujou.
Teď se očkuje dle mého obvoďáka po 15 letech, spíš o chvilku dřív. Když to propadne, tak se pak musí na tři dávky.
@Sibyla0 píše:
Došly vakcíny, takže najednou 20 let. Nehodlám jít.
Těch 10 let ani v minulosti nebylo striktní. Vždy jsem to překročila, naposledy to bylo po 13 letech, jedna vakcína.
@blumen píše:
@Nuníček jak dosly vakciny?
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Ale jestli je to pravda ![]()
@blecha72 aha, dik. No ja ted stejne planuji miminko, tak to teda zkusim za 4 roky znovu ![]()
@blumen píše:
@blecha72 aha, dik. No ja ted stejne planuji miminko, tak to teda zkusim za 4 roky znovu
V těhotenství se očkování proti tetanu nedoporučuje, absolvovala jsem ho po porodu.
@blecha72 píše:
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…Ale jestli je to pravda
Ale vždyť je to rok stará zpráva
Známá se byla očkovat předminulý týden a s vakcínami nebyl problém
Já zůstanu věrná těm 15 letem (naposledy jsem ale byla v roce 2012, tak je další až za dlouho
). Tetanu se bojím, ta nemoc je hrozná, můj děda na ni zemřel a byla to strašná smrt
- a neškrábl se o žádný hřebík, škrábla ho kočka
a bylo to ![]()
@blumen píše:
@Nuníček jak dosly vakciny?
No došly v uvozovkách, jednu dobu jich byl na trhu trochu nedostatek, jinak podle výzkumů u většiny lidí jsou účinné hladiny protilátek i po 25 letech, asi proto se ten termín stále protahuje.
Holky, obnovuji - šly byste na přeočkování tetanovky lehce křaplé? Mam 15 let po poslední davce, takže jsem se objednala na přeočkování a samozrejme zrovna dneska se musím probudit s bolavym krkem a vodovou rymou. Na očko mam jít v pondělí, dalsi volný termín by byl az skoro za měsíc. Dětem bych to prehodila, ale u sebe nevim, chtěla jsem to mít z krku. Taky nevím, jak moc hrotí dodržení tech 15 let nebo jestli je nějaký měsíc navíc fuk