Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tichošlápek píše:
Holky, obnovuji - šly byste na přeočkování tetanovky lehce křaplé? Mam 15 let po poslední davce, takže jsem se objednala na přeočkování a samozrejme zrovna dneska se musím probudit s bolavym krkem a vodovou rymou. Na očko mam jít v pondělí, dalsi volný termín by byl az skoro za měsíc. Dětem bych to prehodila, ale u sebe nevim, chtěla jsem to mít z krku. Taky nevím, jak moc hrotí dodržení tech 15 let nebo jestli je nějaký měsíc navíc fuk
Já bych to raději odložila. Já už jsem taky měla jít, ale objednala jsem si tu vakcínu jak je k tetanu ještě černý kašel a tu budou mít až v květnu. Takže budu čekat. Myslím, že měsíc navíc určitě nevadí.
@Tichošlápek píše:
Holky, obnovuji - šly byste na přeočkování tetanovky lehce křaplé? Mam 15 let po poslední davce, takže jsem se objednala na přeočkování a samozrejme zrovna dneska se musím probudit s bolavym krkem a vodovou rymou. Na očko mam jít v pondělí, dalsi volný termín by byl az skoro za měsíc. Dětem bych to prehodila, ale u sebe nevim, chtěla jsem to mít z krku. Taky nevím, jak moc hrotí dodržení tech 15 let nebo jestli je nějaký měsíc navíc fuk
Muzes jit kdy chces.
Nebo si muzes nechat nabrat protilatky a treba zjistis, ze zatim nic nepotrebujes.
Nemocna bych nechodila ani nahodou.
@kavenka @Lucie_Sx máte pravdu holky, tak já jdu uvolnit termín, ať neblokuji. Takovej pech fakt
Každopádně díky
Já jsem ve 35tt a tetanovku mám naposledy 2009, přesný měsíc tedy nevím 😀
Ptala jsem se doktorky, jak si těhotné dávají ty vakcíny i proti černému kašli, jestli to mám podstoupit do 36tt, že v tom je rovnou i tetanovka.. a dr mi řekla, že ne. Že se pak domluvíme po porodu, a zda tedy budu kojit, tak mi určitě injekci dá až po kojení. Že jsem mladá a očkovaná jsem byla od malička pravidelně.. takže zřejmě menší posunutí nevadí 😊
@Tichošlápek nějaký měsíc navíc nevadí. Úplně přesně nemusí být 15 let.
Dejte si boostrix nebo adacel.
Tetanovka dohromady s černým kašlem.
Černý kasel u nás od ledna hodne šíří a počet případů narůstá. V zahraničí taky nárůst.
Vakcína stojí +- 1000kc musí se zaplatit a pojišťovna vrací nejméně 500 až 1000kc.
Bonus na očkování má každá zdravotni pojistná nastavený jinou částkou.
@Lucie_Sx píše:
Muzes jit kdy chces.
Nebo si muzes nechat nabrat protilatky a treba zjistis, ze zatim nic nepotrebujes.Nemocna bych nechodila ani nahodou.
Protilátky na tetanus jo ale co ten černý kašel? Tedka s tím všude straší.
@jejjej píše:
@Tichošlápek nějaký měsíc navíc nevadí. Úplně přesně nemusí být 15 let.Dejte si boostrix nebo adacel.
Tetanovka dohromady s černým kašlem.Černý kasel u nás od ledna hodne šíří a počet případů narůstá. V zahraničí taky nárůst.
Vakcína stojí +- 1000kc musí se zaplatit a pojišťovna vrací nejméně 500 až 1000kc.
Bonus na očkování má každá zdravotni pojistná nastavený jinou částkou.
ale to se musí předem u obvodního domluvit, on to musí objednat
@jejjej píše:
Protilátky na tetanus jo ale co ten černý kašel? Tedka s tím všude straší.
Chranis pouze sama sebe. Chytnuti a sireni ta vakcina nezabrani.
@Lucie_Sx píše:
Chranis pouze sama sebe. Chytnuti a sireni ta vakcina nezabrani.
Ano, když se nenechame naočkovat tak je logické že se bude šířit dál ne?
takže, chráním okolí tím že chráním sebe abych to nedostala a pokud jsou také lidí očkování tak chrání všechny ne? ![]()
@vokishka píše:
ale to se musí předem u obvodního domluvit, on to musí objednat
Taky ve velkych ockovacich centrech a v ambulanci cestovní medicíny ve fakultních a běžných nemocnicích.
Nemusí být primo u obvodaka.
@jejjej píše:
Taky ve velkych ockovacich centrech a v ambulanci cestovní medicíny ve fakultních a běžných nemocnicích.Nemusí být primo u obvodaka.
to jo, ale ona je objednaná u obvodáka. Na tu cestovní medicínu se musí taky objednat.
Dotazy k ockovani, odpovídá lekar https://www.zuova.cz/…adnaOckovani
@vokishka píše:
to jo, ale ona je objednaná u obvodáka. Na tu cestovní medicínu se musí taky objednat.
Jojo
Např Avenier ocko centrum se můžeš registrovat a objednat sama on-line.
Ale černý kašel mají aktualne vybrán.
@jejjej píše:
JojoNapř Avenier ocko centrum se můžeš registrovat a objednat sama on-line.
Ale černý kašel mají aktualne vybrán.
očkovací centra u nás taky nemají, ale obvodní mi někde vakcínu objednal