Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Čekám první mimčo.Už se mi to blíží. Mám termíny 6. a 18. 7. Poslední dobou nevím jestli chci, aby mi mimčo zůstalo ještě v bříšku, hlavně když mě poslední dobou začíná šíleně bolet v kříži a v noci bych si nejradši svlékla i kůži, jaký mi je vedro. Taky to neustálý otáčení ze strany na stranu a hledání nejvhodnější polohy. Pak myslím na to, jak je to krásný, když se mi v bříšku vlní a napravo mi každou chvilku ukazuje svou nožku. Jenže pak už to chci mít zase za sebou. Jenže sestřence se narodila 28. dubna holčička a vždycky když ji vidím, tak pláče. Ale jinak je nádherná. tak si říkám, jestli já to vůbec zvládnu. Takhle si stěžuju kde můžu, ale co bude pak. Co když to nebudu zvládat a budu zoufalá, že jsem neschopná. Takže na jednu stranu už se hrozně těším a na druhou stranu se bojím. Je na tom někdo podobně? Pa Leny ![]()
Ahoj Leny,
myslím, že podobné pocity máme všechny. Už chceme mít miminko u sebe, ale současně máme obavy, jak to všechno zvládneme. Neboj, určitě to zvládneme. Jsme holky šikovné a navíc máme e-mimino, kde nám vždy někdo ochotně poradí ![]()
Jinak se můžeš podívat do těhulkovských deníčků na Červenčátka, scházíme se tam těhulky a teď už i maminky, které čekají miminka v červnu a červenci. Takže všechny řešíme podobné problémy a navzájem si pomáháme. ![]()
Příjemné čekání na miminko!
Petta
Ahoj Leny,
ty poslední chvíle před porodem jsou fakt náročný, ale ještě vydrž, čím déle je mimoušek v mámině bříšku tím líp, a nějaký starosti co bude pak, tak to si zakaž, každá maminka to zvládne a ty taky, určitě. takže i když se to pořád opakuje, odpočívej, relaxuj a „užívej si“ klidu. jak se miminko narodí budeš ta nejštastnější maminka, a určitě ti pomůže i okolí.
jo a stím pláčem miminka, tvoje miminko může být - a určitě bude
- moc hodňoučké. a i kdyby náhodou občas zaplakalo, a bylo to ze začátku náročné, tak věř že se to fakt zlepší, já tomu nevěřila ale je to fakt.
tak se drž, bezproblémový porod, klid a štěstí, zdravý a hodný miminko přeju.
Lenča + Emča 8m.
Ahoj Leny,
mám termín 23/7 a s pocitama jsem na tom uplně stejně jako ty. Ještě před pár měsíci jsem si říkala, že by mi ani nevadilo, kdyby se to narodilo o pár dní či týdnů dříve…říkala jsem si, bude už donošené a alespoň to nebude takovej cvalik a taky se nebudu tak dlouho koulet s břichem v těch největších vedrech. Ale čím se termín blíží, tím víc přemlouvám mimi, aby ještě chvíli vydrželo, protože mám strachy uplně stejný jako ty. Tak nějak věřím, že to zvládnu - mimi jsem vždycky moc chtěla, ale často si najednou neumím představit, že za chvilku už tu budeme 3 a ne jenom 2. Taky mám radost, když se mi bříško vlní, je to zvláštní pocit. Jen mi trochu kazí náladu fakt, že moje mimi na mě vystrkuje pořád hlavičku a ne a ne se otočit správným směrem. Večer mi s oblibou kope do močáku…to je fakt paráda
V noci se taky pořád vrtím a převracím, můj partner už je z toho na nervy (ale jinak zvládá dobře
, rozhodně líp, než já…mě někdy nervy vytečou…najednou mám pocit, že mi dost nepomáhá a nepodporuje mě, jak by měl. Pak se zase zamyslím a zjistím, že se fakt snaží a dělá co může. Teď jsem momentálně smířená s tím, že půjdu na císaře, i když tady lezu po zemi a dělám různé cviky, aby se mimi otočilo. Ale ať už se otočí nebo ne, nějak holt ven musí. Mě trápí občas ještě jiné obavy, a sice sem tam mě napadne, co když naše mimi nebude uplně zdravé…případů je spousta, občas propadnu panice, ale pak si zase říkám, proč by nemělo být zdravé. To víš, občas mě napadne, že jsem třeba ve 3. měsíci měla 2 týdny virozu a ve 4. jsme předělávali byt…a já blbec pomáhala i natírat…co když jsem se něčeho víc nadýchala? No, nechci tě tím nijak děsit, to proboha ne, jenom tě chci uklidnit, že mám taky různé obavy a pochyby a tak, ale někde jsem četla, že je to uplně normální. Takže se snažím ty můry zahánět a být v pohodě. Drž se a napiš, co se ti narodilo.
Ahoj Jajda
Ahojky holky,
já mám TP 30/7 podle menstruace a 22/7 podle ultrazvuku, taky si říkám, jestli by nebylo jednodušší mít už to všechno za sebou ale v koutku duše věřím, že tam prcek ještě tak měsíc počká, protože vím, že potom už tu nebudu mít tolik volného času, nebudu se moct jít natáhnout, kdy budu chtít a vůbec se všechno bude točit jenom okolo něj. A Jajdino - neboj, nejsi v tom sama, já mám taky pořád prcka hlavičkou nahoru, doktorka mě uklidňovala, že se klidně může otočit i den před porodem (hahaha tak tomu moc nevěřím) a porodní asistentka na info schůzce v Motole mi říkala, že se snaží otočit mimčo ještě před porodem zevními hmaty (úspěšnost 50%) a pokud nemá mimi nad asi 3,8 kilo nebo není mamina extrémně hubená a drobná (což není můj případ
tak se v žádném případě neuvažuje hned o císaři ale nechá se proběhnout spontánní porod a císař se dělá až když to vypadá na nějaký problém (moje kámoška se 4-měsíční holčičkou mi říkala, že kdyby bylo na ní, o císaře by dobrovolně požádala protože porod byl prý něco hrozného, co mi ani nechce líčit abych se neděsila ![]()
No nechávám to všechno přírodě, až to přijde, tak to bude a doufám, že to všechno dopadne dobře, hlavně se předem nenervovat, oni si s námi v porodnici poradí ![]()
Gina 36tt
Tak vám holky všem děkuju, že v tom nejsem sama. Taky nejsi Jajdo sama, kdo předělával a maloval byt. Stihla jsem v pátém měsíci ještě svatbu, kde se všichni dokonale opili a já se dusila minerálkou a džusíkama. Ale vůbec mi to nevadilo, protože celou tu dobu mi mimčo dávalo vědět, že tam je s námi. Bylo to poprvé, co bylo tak aktivní celý den. A ten byt byl taky super. Kuchyň jsme s manželem malovali sami, ale s pokojema nám pomohl taťka a obě mamky odpoledne nastoupily na pomoc s úklidem. Takže jsem z toho neporodila a teď už jen připravuju poslední věci v pokojíčku. Teď jen doufám, že tam mimčo ještě vydrží, protože kočárek, který jsme chtěli objednat nemají na skladě. Jinak se mějte všechny krásně a na další stránky se určitě juknu. Ahoj Lena
ahoj holky,
do porodu koncem pánevním bych nešla…neslyšela jsem jediný pozitivní ohlas, všechno byly hrůzostrašné historky a i sám doktor taktně naznačil, že císař by byl lepší.
Držím vám palce a uvidíme, jestli budeme mít chvilku času zasurfovat i po porodu
.
ahoj Jajda
Čauky holky,
vůbec mi to neubíhá, už si připadám jako slon, já se snad toho dnu „D“ nedočkám. Už aby to bylo… ![]()
""http://lilypie.com/days/050721/4/24/1/+10/.png:http://lilypie.com/…4/1/+10/.png
Ať vám to všem rychle ubíhá (ne jako mně). Petra
Tak teď nevím:
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20050721/k/874a/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…74a/preg.png /> nebo
""http://lilypie.com/days/050721/4/24/1/+10/.png:http://lilypie.com/…4/1/+10/.png /> (každý mi naměřil jinak, TP 21.7.2005)
Ahoj maminky čekatelky, já mám termín 11 a 12/7 a zatím se nic neděje..Čekáme holku a ty se prý rádi krášlí, tak se jenom modlím, aby se nekrášlila zase tak dlouho, protože mám přesně pocity jako vy
Cítím se jako mobydick, v posteli se převaluju jako sud, mám návaly horka, při chůzi mi občas tvrdne břicho a slečna se občas protáne tak, že mám břicho hezky našišato
tak pak nožičku zatlačuju nebo jí hladíma říkám si, jak je to úžasný. Hlavičku má prý už domů a já jí občas pocítím na močáku, jinak ale nevím, jak jste na tom vy, ale já dokud jsem chodila do práce, tak jsem přibírala docela v pohodě, ale jak jsem doma, tak ta váha vylétla nahoru jako luk
a to mi všichni říkali, že na konci se už nepřibírá
Máte taky některá ten pocit, že všechny maminky jsou jako proutky, jenom mají to hezké a kulaté bříško a vy si mězi nimi připadáte jako kobliha ?
ale jinak je to super pocit mít toho mrňouse v sobě, jenom doufám, že to nakonec zvládneme
Přeji všem hezký den Petra a mimísková 39tt
Ahoj holky,
tak už mám jen dva týdny to termínu. Mrňous se tam ale převaluje jako splašenej, tak nevím, jak dlouho ještě vydrží. Každopádně břicho mi skoro netvrdne, tak doufám, že nebudu týdny přenášet. Nicméně mám novinu…vypadá to, že se mi před pár dny otočilo mimi hlavičkou dolů a že už se snad umoudřilo. Doktor měl taky ten pocit, ale říkal, že to jde dost špatně pohmatem zjistit, asi se mi mimi zašilo spíš někam k páteři
. Teď nevím, jestli mám mít radost nebo ne…jestli se mám těšit na klasický porod, nebo si raději přát císaře…je to zvláštní, když člověk vůbec netuší co bude. No příští pátek jdu na UZ, tak uvidíme, jak tam maličký vlastně leží.
A co vy holky? Už některá z vás odrodila? Pokud ano, tak asi teď má jiné starosti než surfovat po netu co?
Mějte se bájo a hodně štěstí a síly.
Jajda
PS: Jako kobliha si ani moc nepřipadám, na kila jsem teď ke konci skoro nic nepřibrala, ale je fakt, že břicho se mi ohromně zvětšilo, když koukám na svoje fotky před 2 týdny, tak žasnu. A jak už je mimi velký, tak je sranda, jak mám občas to břicho našišato ![]()