Neshody na téma nepořádek

Anonymní
12.5.15 13:59

neshody na téma nepořádek

Milé dámy, rád bych se s vámi poradil o situaci doma. Omlouvám se za anonymitu, nechtěl bych, aby manželka věděla, že s vámi (a ne poprvé) rozebírám tady naše potíže, ale opravdu by mi asi pomohl pohled z druhé strany. Manželka je doma s dvouletou dcerou. Prvně jí musím pochválit, je to skvělá máma. Každý den s malou něco podniká, jako je hřiště, plavání, zoologická, farmy, výlety, a když jsou druhou část dne doma, čtou si, vyrábějí, zpívají. Na dceři je matčina péče velmi znát, je hodně chytrá, mluví jak kniha, chodí dávno na nočník atd. K tomu má manželka řadu přivýdělků z domova, které ji naplňují, zlepšují její životopis a věnuje se jim po večerech a volných chvílích (je spisovatelka a vůbec hodně kreativní bytost, píše články, na zakázku maluje, dělá korektury atd.) a já jsem za to moc rád, protože dostavujeme dům a šíleně jsme přepískli rozpočet, takže jsme ve velké finanční krizi a každá kačka dobrá, ona jich navíc nevydělá málo. Aby té chvály nebylo málo, stavba domu visí především na ní, je obdivuhodné, co všechno v té souvislosti drží v hlavě, všechny ty úřady, telefonáty, koordinace. Dceři vaří a kolikrát i buchtu upeče, a k tomu ještě zvládá i docela dobře vypadat, takže je to v podstatě superžena. Ale ted k tomu, co mě trápí. Manželka je děsná, ale příšerná bordelářka. Doma se válí oblečení po židlích, křeslech, hračky, které mají své místo v dětském pokoji, se tařka natrvalo přestěhovaly na podlahu obývacího pokoje, podlaha se myje jednou za uherský rok, sporák zaneřáděný, na vyžehlení košil čekám měsíc, ve skříních binec a tak bych mohl pokračovat. O dlouhodobých pracech jako mytí oken, odmražení lednice a podobně, ani nemluvě. Snažím se pomáhat, co to jde, mou starostí je luxování, vynášení odpadků, utírání prachu, koupání malé, ráno občas nechám ženu spát až do chvíle, než jdu do práce a mezitím, co se připravuji, malou obstarám a dám jí snídani, o víkendech jí beru ven, aby si unavená žena přispala, ale víc už dělat nemohu, vracím se domů akorát tak, abych si s malou pohrál a vykoupal ji a po večerech se toho moc udělat nedá, máme maličký byt a to, že malá spí, je limitující - žádné luxování, uklízení vypraného prádla (skříně jsou u ní), žehlení (prkno je u ní, jinam se nevejde..)atd. Oba se ženou také rádi občas vyrazíme do společnosti, buď spolu a hlídá babička, nebo každý sám a hlídá ten druhý. Když ženě jemně naznačím, že bych radši uklizený obývák, než upečenou bábovku, její výmluvy jsou různé. Žehlit se prý při malé nedá, mýt podlaha taky ne panž by jí v tom šlapala, když malá po obědě hodinu spí, žena většinou pracuje na svých přivýdělcích..nebo říká, že to a to už nemá cenu, když se za chvíli stěhujeme…A ještě prý jsem nevděčný, neoceňuju, co všechno zvládá. Ale to není pravda, oceňuju, jen s prominutím hegeš u nás doma u přesáhl všechny meze a říká to kdokoliv, kdo k nám náhodně zavítá. Dcera je šikovné a šťastné dítě, ale vzor pořádku tedy nemá a to mi vadí. Jak to ženě vysvětlit a jak jí přimět, aby s tím něco dělala? Jak řešíte úklid při tak velké vytíženosti vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
12.5.15 14:04

Úklid řeším uklízecí paní. Být tebou tak místo vyčitek manželce se radeji poohlednu po pani na uklid.

• Citovat
  • Upravit
4724
12.5.15 14:08

Nikdo není dokonalý a každý je na něco. Slabina tvé ženy je prostě úklid a pořádek. Kdyby měla doma ještě naklizeno, tak ti nebudeme věřit, že sis ji envymyslel, abys nás obyčejné nedokonalé smrtelnice nas..štval ;) Já myslím, že by si zasloužila, každotýdenní paní na úklid, možná i to žehlení..a ona by se na oplátku zas snažila víc si dávat pozor na takové to běžné drobné uklízení jako jsou hračky v obýváku a obečení všude.. (Info o přepísklém rozpočtu na domek jsem nepřehlídla, ale jinak to asi nepořešíte. Ona se nezmění, uklízení jí katastrofálně nebaví, bordel jí nevadí..a své síly zužitkuje radši, přednostně a mnohem lépe jinde, podle toho, co o ní tak hezky píšeš. Knihu nezvládne napsat každý, vytřít podlahu ano ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
12.5.15 14:09

Chce to paní na úklid a budeš spokojen jak ty tak i žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
12.5.15 14:09

Jsme tříčlenná rodina, oba pracujeme, dítě chodí do školky - 1× za týden (sobotu nebo neděli) dopoledne věnujeme uklízení (přítel leští všechny plochy - stůl v kuchyni, stůl v obýváku, lednici, mikrovlnku, televizi) a luxuje, já vytírám, uklidím koupelnu, poskládám boty do botníku, posbírám věci co se válí všude možně :-D Malá sedí v jídelní stoličce se svačinou a kouká na pohádky aby nám „neškodila“. Průběhu celého týdne dělám(děláme) to ostatní co je potřeba, peru, žehlím, myčka, vaření, atp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
12.5.15 14:11

A proc neudelate spolecne velky uklid o vikendu, malou k babicce, aby neprekazela a je to.

• Citovat
  • Upravit
2028
12.5.15 14:12

Buďte rád, že manželka alespoň něco dělá- pracuje. Moje známá je doma na neschopence a vypadá to u nich naprosto katastrofálně. Když nemá kam dát špinavé prádlo, tak pořídí další koš - už má asi 4 obrovské. Když není čisté oblečení, koupí se další. Ve všech místnostech se povaluje oblečení - čisté, špinavé, na vyžehlení…Jak dojedí, tak to nechají ležet. Problém je i dát nádobí do myčky…Nejhorší je, že si tenhle způsob žití ponesou i její děti do života…
Jinak, já doporučuji, udělat jeden pořádný úklid a domluvit se na udržování tohoto stavu. Vždy navečer prostě všechno pouklízet na své místo. Ale zapojit byste se měli oba dva. Žehlení, když nebaví, tak je to to těžké, ale dělejte to taky třeba společně- ona vyžehlí, a na vás bude poskládat to…A předem vytřídit i oblečení, které se žehlit nemusí…
Držím palce, ať se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
12.5.15 14:14

Paní na úklid by to řešila, ovšem jestli počítáte každou korunu, tak to asi neklapne…Podle výčtu toho žena zvládá opravdu dost a celkem i chápu, že tvoje výtky bere úkorně. Co si udělat nějaký rozpis a zařadit na každý den nějakou dvacetiminutovku. 20 minut na úklid by určitě našla a když každý den udělá něco, mělo by to být na výsledku znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
12.5.15 14:14

Není to rypka, ale když ti ten bordel vadí, tak si ho uklid:D
mam dve deti, dodelávam vs a na nic jineho mi cas nezbyva, do spolecnosti nechodim, konicky mam ale nestiham… jsem rada, jak vyrazim s detma ven. Bordel se rad hromadí, takze mame system, vytira se jednou tydne, vysava denne, mame rodinny barak, takze je to prace na hodinu:D sporak je utiran po kazdem pouzití, kymkoliv, kdo ho pouzije, to stejne drez a linka.. nesmí tam zbýt zrníčko, protože tu jsou hnedka mravenci:D, nadobí myje mycka, kdo ho zaspiní, ten ho tam dá, poprípade vynda umyte a dá spinave. Pradlo se pere nepretrzite, zehlím jen manzelovy kosile a sve kosile a detem jen to, co zmackane vypada jak kdyz to krava vyplivla. Sklada se hnedka ze susaku, chystame susicku. Kdyz nestiham, manzel si tu kosili umi vyzehlit sam, kdyz si vzpomene:D jinak tu rano litame jako kolibrici. Decka se budi obe v 6, hlavne tehdy, kdyz muzeme spat. takze ranní vyspavani nehrozi. Musíte si doma opravdu napsat, co je treba delat, abyste tam nemeli spinu a kdy je to treba delat i s potrebnou frekvenci. jinak lepsí spatsne díte s bordelem v byte nez neuroticka naklizena domacnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
12.5.15 14:15

Osobne bych rekla, ze se tva zena zamerila na ty spravne veci, ve kterych ji tezko nekdo nahradi- hlidani stavby, pekna vychova dcerky, vydelavani potrebnych penez. V mem priapde bych take uklid odsunula stranou ci si na nej nekoho najala. Pokud jste s penezi na stiru, tak to prekousni.

U nas jde pri velke vytizenosti uklid proste stranou. Jist musime, chodit v cistem musime, ale podlaha a okna se blyskat nemusi. Proste kdyz to nejde, tak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
12.5.15 14:16

Měl jsem to stejně, časem si zvykneš. Pak přijde nějaká čistotnější a pořádnější, tak ji za manželku vyměníš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
12.5.15 14:16

Když Tvá žena zvládá tolik věcí, tak se nediv, že nestíhá úklid. Ne každýho uklízení baví, myslím, že je to to nejmenší. Buď se trochu víc zapoj ty, když ti to tak vadí, nebo zařiď paní na úklid stovka na hodinu dvě hodiny týdně vás určitě nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
12.5.15 14:17

Paní na úklid - to Vás finančně nezruinuje.

Tvoje žena je zřejmě aktivní a v péči o domácnost se prostě nerealizuje. Péči o dceru zvládá a místo péče o domácnost přinese domů peníze za přivýdělek. Tak proč ji trápit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
12.5.15 14:19

…a samozrejme zapojit do uklidu i dceru, at si vecer poklidi vsechny hracky nez jde spat.

• Citovat
  • Upravit
7951
12.5.15 14:21

Já Tvoji ženu chápu, také nesnáším uklízení a dělám to jen z nutnosti. Nežehlím vůbec, nebo jen výjimečně, když přítel potřebuje košili. Ostatní věci jen věším. Teď teda budu muset zas pár týdnů žehlit alespoň věci pro miminko. Ledničku jsem taky neodmrazovala ani nepamatuji, teď plánujeme koupit novou, takže rovnou nějakou co se nemusí odmrazovat. Okna jsem teda nedávno umyla. Ale další mytí bude tak za rok, dřív to se 2 malými dětmi nezvládnu. Naštěstí přítel žádný extra pořádek nevyžaduje. Jinak spousta věcí se dá dělat i s dítětem, já třeba luxuju nebo zametám s dcerou, je jí 19 měsíců a chodí za mnou, občas mi „pomáhá“. Vytírat teda musím když spí, to jinak nejde a žehlit s ní taky nebudu, bojím se aby na sebe neshodila žehličku. Pokud ti vadí neumytá okna, tak je buď umyj, nebo pozvi někoho kdo je umyje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí