Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aby se jen nekopali do partnerky, ja bych se zreba zamyslela, proč rodičové nesdelili obavy tobe, ale vybalili to na ni bez tvé přítomnosti. Mohlo to byt hodně hustý, a dost možná i bylo, kdyz teď nechce ani na návštěvu.
Jde ji o penize nebo o ty řeči? Pokud jeji rodiče pridaji nejakou vetsi castkou, muze byt i obava, ze z napul bude napůl na papíře, ale ve finale ona a jeji cast rodiny zaplati třičtvrtě ![]()
Rozeberte to společně. Najdete zakopaneho psa.
@Martin mikul. Vis co me zarazilo? Ze pred tebou pochvalne prikyvuji a pak si ji odchytniu bokem a huci do ni, jaka je to blbost. Pak vidi tebe a zase ticho.
Takze za napad stavet je podle nich zodpovedna ona.
Vazne je to prvni a jedina vytka, co proti tve rodine ma?
Mám sousedy. Její manžel je za ty roky těžce pod pantoflem. Vždy si moc přál psa. Dopadl tak že mají doma 8 koček co chodí k nám srát na půdu. Popřemýšlej.
Dej ji precist cele vlakno, at se zamysli devcice nad sebou. Pokud se urazi smrtelne, ze sis dovolil neco resit mimo jeji povoleni, tak je to tezka manipulatorka a bude s tebou manipulovat cely zivot. Pokud se nad sebou zamysli a dokonce “svoli” jet na oslavu k tve rodine, pak bych tu cervenou kontrolku vypla. Zatim to vypada, ze ucta je pro ni cizi slovo. Rodice neudelali nic strasnyho a to ze dama potrebuje dotaci tak je fakt jen jeji problem. At se probere…
Good luck
Ty mamánek si. Ja som mala jedného takého, ktorý mal tendencie všetko s maminkou rozoberať. Tak som sa s jeho maminkou odmietala stretnúť. Podľa mňa si submisívny typ, len nevieš, či ťa má teraz riadiť mamka alebo partnerka. Dominantné ženy s ti tvoj život veľmi obohatia, len asi nie tak, ako si to praješ a predstavuješ ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Aby se jen nekopali do partnerky, ja bych se zreba zamyslela, proč rodičové nesdelili obavy tobe, ale vybalili to na ni bez tvé přítomnosti. Mohlo to byt hodně hustý, a dost možná i bylo, kdyz teď nechce ani na návštěvu.
Jde ji o penize nebo o ty řeči? Pokud jeji rodiče pridaji nejakou vetsi castkou, muze byt i obava, ze z napul bude napůl na papíře, ale ve finale ona a jeji cast rodiny zaplati třičtvrtě
Ale ty obavy byly asi takove ty obecne kecy, ktery ani nema smysl resit.
To nejspis rekli jen tak, co je napadlo. Kdyby se clovek porad vseho bal, tak by neudelal nikdy nic. Ale samozrejme je to velky zavazek a hlavne se zamyslet s kym do toho jdu
@Lumerika píše:
Ty mamánek si. Ja som mala jedného takého, ktorý mal tendencie všetko s maminkou rozoberať. Tak som sa s jeho maminkou odmietala stretnúť. Podľa mňa si submisívny typ, len nevieš, či ťa má teraz riadiť mamka alebo partnerka. Dominantné ženy s ti tvoj život veľmi obohatia, len asi nie tak, ako si to praješ a predstavuješ
Ale no tak co placas, vzdyt ho neznas. ani tu situaci. Je to tema k rozhovoru, clovek nestavi barak kazdy mesic
Kdyz nemeli co jineho resit, tak jasne, ze tam placnou par takovych obecnych kecu, jak to je tezky a ze jestli vi co delaji. ![]()
@PaníBovaryová píše:
@Martin mikul. Vis co me zarazilo? Ze pred tebou pochvalne prikyvuji a pak si ji odchytniu bokem a huci do ni, jaka je to blbost. Pak vidi tebe a zase ticho.
Ale no tak, zase nevis vubec jak to bylo. Treba on si skocil na zachod, bylo trapne ticho, tak oni rekli par radoby mouder. ![]()
@botl píše:
No a jak chcete stavbu financovat?
A kolik by zaplatili rodice tve pritelkyne?Dal jsi malo informaci. Je fakt, ze pritelkyne si nemuze narokovat nic od tvych rodicu, ma druhou stranu je to pouze pritelkyne a kdybyste se rozesli, tak stavba, do ktere by zahucely penize hlavne jejich rodicu by se delila jak?
Mate nasetreno neco spolecne?
No na to by mel taky davat pozor, je mozny ze ta pritelkyne bude chtit vetsi podil na baraku.
nevim samozrejme, jestli budou vse platit, nebo svepomoci, ale aby se tam chlapek nenadrel jak vul a pak odchazel s igelitkou a drobnyma ![]()
Prosim te, at ti rekne pritelkyne, kde je psano, ze rodice maji nejakou povinnost ti davat penize na bydleni? Obzvlast, kdyz nic nemaji? Mne to prijde tak trapne a drze tohle od ni pozadovat, ze nemam ani slov. Ja treba nadstandardne vydelavam a zajistuji se do budoucna a samozrejme mam predstavu, ze detem v budoucnu dam nejaky zaklad, ale neberu to automaticky. Treba se mi nebude chtit, treba si budu chtit poridit neco draheho ja, nebo proste si to budu chtit nechat na duchod. Ja taky nic nedostala a rodicum to nevycitam, nechapu proc. A pokud by kvuli tomu mela byt na me nastvana potencionalni snacha?! Pokud bych se to dozvedela, zkusila bych nadhodit synovi otazku, zda je to skutecne partner, se kterym chce neco budovat. Ona by u me kleskla na dno a sama bych ji aktivne nikam nezvala. Co se tyka negativnich komentaru, ty zaboli, ale zase je chapu z pohledu “chudsich”, kteri maji treba velky strach o finance, o zazemi, o to, aby ses nedostal do neresitelne situace s penezmi. Nicmene, snad staci si to s rodinou vysvetlit a ne je hazet pres palubu. A evidentne tva pritelkyne dost zvelicuje, kdyz kvuli tomu se snazi te odtrhnout od rodiny a neustale je nejak ocernovat ve tvych ocich, takze bych ji nezrala vse, co ti rika a jak ti to lici.
@Mar__tanka1983 píše:
Jde ji o penize nebo o ty řeči? Pokud jeji rodiče pridaji nejakou vetsi castkou, muze byt i obava, ze z napul bude napůl na papíře, ale ve finale ona a jeji cast rodiny zaplati třičtvrtě
Tak asi se jim to rozlezelo v hlave
@Martin mikul. Nenechte se omezovat ve styku s rodinou. Jednou se s přítelkyní třeba rozejděte a ještě olitujete, že máte kvůli ní špatné vztahy s rodinou. V žádném případě nestavějte společně dům a hlavně se neberte a nemějte děti. S takovou matkou by nemohli jet ani k babičce. Vy za to nemůžete, že máte nemajetné rodiče, oni do značné míry také ne. Tak proč Vám to předhazuje? Je to rozmazlená princezna na peníze a nezaslouží si víc než kopanec do zadku.
@PaníBovaryová píše:
Toto mě taky zarazilo. Samozřejmě může být přítelkyně princezna a být jaksi z rodiny zvyklá na jiné zacházení a opravdu kdo „nedává“, z koho nic nemá, je zavržen. Ale taky to může být úplně jinak a to my tady nevyšetříme. To si musí srovnat zakladatel.
Mám v praxi i víceré případy kolem sebe, kdy ti manipulátoři byli ve skutečnosti tchánovci. A probíhalo to přesně takto, kdy každý z páru měl s nimi vlastně úplně jinou zkušenost. Když mluvili se synkem, vše bylo v pořádku a lezli mu do zadku, aby si ho drželi na své straně. A snachu si skřípli samotnou někde v koutě, když tam synek nebyl a hnusně do ní valili. Pak se ti dva akorát hádali spolu, protože každej se ocitl na jiné straně barikády. Nakonec je to i rozeštvalo, protože synek nedokázal pochopit, co přítelkyni vadí, protože před ním tu šikanu nepředváděli. Ony se ty obavy tchánovců o dobro mladých dají vyjádřit spoustou způsobů a opravdu to nemusí být vždy láskyplná forma.
@Martin mikul. píše:
Dobrý den,všechny dámy a pány zdravím, měl bych jeden problém a chtěl bych mít reakci od někoho nestranného, protože fakt už váhám, zda jsem v právu já či partnerka. Jedná se o rozbroje z důvodu toho, že partnerka nesnáší mou rodinu, zejména mojí mamku…Abych uvedl situaci na pravou míru: Pocházím z né bohaté rodiny, podle mě jsme byli já a moje sestra jako malá děcka vychováváni na úrovni nižší střední třídy, moc jsme si vyskakovat nemohli.
S mojí partnerkou jsme se rozhodli cca rok zpátky stavět barák. Když jsem to oznámil doma, tak na to i kývali, že to je dobré rozhodnutí ale když byla přítelkyně sama u mých rodičů, tak jí prý říkali, že jsme blázni stavět v dnešní době, že je všechno moc drahé, že nemáme zkušenosti, že budeme bydlet daleko na hlídání dětí (cca 30 minut jízdy autem od rodičů) atd. No prostě moji rodiče mi na stavbu finančně nepřidají (páč nemají ani z čeho pomalu a ani jsem s tím nepočítal) + do toho vyjádřili obavy, které jsem zmínil. A toto prostě moje partnerka nepřenesla přes srdce,že prostě její rodiče nám něco dají a že moje rodina ne a do toho že je moje rodina negativní...Zmenšil jsem návštěvy rodiny na základní minimum, přítelkyni k nim netahám nijak často (cca jednou za 3 měsíce) a já sám rodiče vídám v podobném intervalu. Na jednu stranu mě zklamali, že mají takové průpovídky za mými zády ale na druhou stranu je nechci odstřihnout, je to přeci moje rodina…každopádně přítelkyni jsem několikrát řekl, že když bychom stavěli a viděl jsem, že by někdo měl blbé připomínky, tak že nemám problém se ozvat. Jenže zatím mi nikdo do očí napřímo nic neřekl.
Ale přítelkyně se kolem toho furt točí, kdykoliv zmíním mojí rodinu, hned se urazí. Posledně jsem jí požádal, zda bychom jeli a rodinnou oslavu (oslava byla 2 týdny zpátky), abych se taky na nějáké rodinné oslavě ukázal (naposledy jsme byli na rodinné oslavě 9 měsíců zpátky)ale přítelkyně zase že nepojede, že nebude jezdit někam, kde nám nic nedají a kde jsou negativní a opět byla hádka o mé mamce, všem u nás…Můžete mi říci, kdo je dle vás v právu? Přítelkyni nijak často k našim neberu, snažím se o nich nemluvit ale když už se zmíním, tak vznikne totální šílenství…Popravdě, toto prostě stahuje náš vztah. Nejsem žádný mamánek, který by jezdil co týden k rodičům ale současně chci zachovat interval návštěv i pro svůj klid v duši, nikdo nežije věčně…Mě to prostě psychicky vysává, kdo toto nezažil, tak neví. A řikám si, co až by byly děti, co pak? Tohle absolvovat před každou návštěvou…? Chtěl jsem se tedy zeptat někoho na jeho názor. Děkuji moc.
Teda, nezlob se na mě, ale tvoje přítelkyně je děsná megera. Tvoji rodiče mají pravdu, opravdu je všechno moc drahé, a určitě je mrzí, že vám nemůžou nic dát. Tvoje přítelkyně se úspěšněsnaží tě od nich odříznout. Víš jak to bude, když budete mít děti? Nedovolí ti s nimi jezdit za rodičema, protože vám nic nedali. Měl bys tu stavbu, a vlastně i váš vztah opravdu přehodnotit.