Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
všechny dámy a pány zdravím, měl bych jeden problém a chtěl bych mít reakci od někoho nestranného, protože fakt už váhám, zda jsem v právu já či partnerka. Jedná se o rozbroje z důvodu toho, že partnerka nesnáší mou rodinu, zejména mojí mamku…Abych uvedl situaci na pravou míru: Pocházím z né bohaté rodiny, podle mě jsme byli já a moje sestra jako malá děcka vychováváni na úrovni nižší střední třídy, moc jsme si vyskakovat nemohli.
S mojí partnerkou jsme se rozhodli cca rok zpátky stavět barák. Když jsem to oznámil doma, tak na to i kývali, že to je dobré rozhodnutí ale když byla přítelkyně sama u mých rodičů, tak jí prý říkali, že jsme blázni stavět v dnešní době, že je všechno moc drahé, že nemáme zkušenosti, že budeme bydlet daleko na hlídání dětí (cca 30 minut jízdy autem od rodičů) atd. No prostě moji rodiče mi na stavbu finančně nepřidají (páč nemají ani z čeho pomalu a ani jsem s tím nepočítal) + do toho vyjádřili obavy, které jsem zmínil. A toto prostě moje partnerka nepřenesla přes srdce, že prostě její rodiče nám něco dají a že moje rodina ne a do toho že je moje rodina negativní…Zmenšil jsem návštěvy rodiny na základní minimum, přítelkyni k nim netahám nijak často (cca jednou za 3 měsíce) a já sám rodiče vídám v podobném intervalu. Na jednu stranu mě zklamali, že mají takové průpovídky za mými zády ale na druhou stranu je nechci odstřihnout, je to přeci moje rodina…každopádně přítelkyni jsem několikrát řekl, že když bychom stavěli a viděl jsem, že by někdo měl blbé připomínky, tak že nemám problém se ozvat. Jenže zatím mi nikdo do očí napřímo nic neřekl.
Ale přítelkyně se kolem toho furt točí, kdykoliv zmíním mojí rodinu, hned se urazí. Posledně jsem jí požádal, zda bychom jeli a rodinnou oslavu (oslava byla 2 týdny zpátky), abych se taky na nějáké rodinné oslavě ukázal (naposledy jsme byli na rodinné oslavě 9 měsíců zpátky) ale přítelkyně zase že nepojede, že nebude jezdit někam, kde nám nic nedají a kde jsou negativní a opět byla hádka o mé mamce, všem u nás…Můžete mi říci, kdo je dle vás v právu? Přítelkyni nijak často k našim neberu, snažím se o nich nemluvit ale když už se zmíním, tak vznikne totální šílenství…Popravdě, toto prostě stahuje náš vztah. Nejsem žádný mamánek, který by jezdil co týden k rodičům ale současně chci zachovat interval návštěv i pro svůj klid v duši, nikdo nežije věčně…Mě to prostě psychicky vysává, kdo toto nezažil, tak neví. A řikám si, co až by byly děti, co pak? Tohle absolvovat před každou návštěvou…? Chtěl jsem se tedy zeptat někoho na jeho názor. Děkuji moc.
@Martin mikul. píše:
Dobrý den,všechny dámy a pány zdravím, měl bych jeden problém a chtěl bych mít reakci od někoho nestranného, protože fakt už váhám, zda jsem v právu já či partnerka. Jedná se o rozbroje z důvodu toho, že partnerka nesnáší mou rodinu, zejména mojí mamku…Abych uvedl situaci na pravou míru: Pocházím z né bohaté rodiny, podle mě jsme byli já a moje sestra jako malá děcka vychováváni na úrovni nižší střední třídy, moc jsme si vyskakovat nemohli.
S mojí partnerkou jsme se rozhodli cca rok zpátky stavět barák. Když jsem to oznámil doma, tak na to i kývali, že to je dobré rozhodnutí ale když byla přítelkyně sama u mých rodičů, tak jí prý říkali, že jsme blázni stavět v dnešní době, že je všechno moc drahé, že nemáme zkušenosti, že budeme bydlet daleko na hlídání dětí (cca 30 minut jízdy autem od rodičů) atd. No prostě moji rodiče mi na stavbu finančně nepřidají (páč nemají ani z čeho pomalu a ani jsem s tím nepočítal) + do toho vyjádřili obavy, které jsem zmínil. A toto prostě moje partnerka nepřenesla přes srdce, že prostě její rodiče nám něco dají a že moje rodina ne a do toho že je moje rodina negativní…Zmenšil jsem návštěvy rodiny na základní minimum, přítelkyni k nim netahám nijak často (cca jednou za 3 měsíce) a já sám rodiče vídám v podobném intervalu. Na jednu stranu mě zklamali, že mají takové průpovídky za mými zády ale na druhou stranu je nechci odstřihnout, je to přeci moje rodina…každopádně přítelkyni jsem několikrát řekl, že když bychom stavěli a viděl jsem, že by někdo měl blbé připomínky, tak že nemám problém se ozvat. Jenže zatím mi nikdo do očí napřímo nic neřekl.
Ale přítelkyně se kolem toho furt točí, kdykoliv zmíním mojí rodinu, hned se urazí. Posledně jsem jí požádal, zda bychom jeli a rodinnou oslavu (oslava byla 2 týdny zpátky), abych se taky na nějáké rodinné oslavě ukázal (naposledy jsme byli na rodinné oslavě 9 měsíců zpátky) ale přítelkyně zase že nepojede, že nebude jezdit někam, kde nám nic nedají a kde jsou negativní a opět byla hádka o mé mamce, všem u nás…Můžete mi říci, kdo je dle vás v právu? Přítelkyni nijak často k našim neberu, snažím se o nich nemluvit ale když už se zmíním, tak vznikne totální šílenství…Popravdě, toto prostě stahuje náš vztah. Nejsem žádný mamánek, který by jezdil co týden k rodičům ale současně chci zachovat interval návštěv i pro svůj klid v duši, nikdo nežije věčně…Mě to prostě psychicky vysává, kdo toto nezažil, tak neví. A řikám si, co až by byly děti, co pak? Tohle absolvovat před každou návštěvou…? Chtěl jsem se tedy zeptat někoho na jeho názor. Děkuji moc.
Tvoje pritelkyne je ducha mdleho Nemuze byt zhrzena, ze rodice nic nedaji na stavbu baraku proboha
jo to je to co ji hlavne stve.
Přítelkyně ma v hlavě asi jen peníze, ne? Nárokovat si, že jí nekdo něco nedal
a tebe vydírat, že tam kvůli tomu nebude jezdit
to není povinnost vás sponzorovat
Tvoji rodiče vyjádřili normální obavy, které chápu a finanční příspěvek na VÁŠ dům rozhodně není nárokovatelný, ještě k tomu, když peníze na rozdávání nemají. O chování tvoji přítelkyně se raději nevyjadřuji, to je šílené.
Radím rozchod.
Uvahy tve pritelkyne mi prijdou nesmyslne.
Kdyz vasi nemuzou nic dat, tak co maji jako delat? Jeji rodice maji a daji, protoze chteji dat.
Kazdy je na tom holt jinak.
A to, ze vasi pred ni rekli, ze jste blazni a ze je vse drahe..,no, tak rekli, kvuli tomu bych se taky neurazela, holt maji jiny nazor a pokud to nerikaji nejakym agresivnim nevhodnym zpusobem, tak b, ch si myslela svy a neresila.
Jestli vy dva na tu stavbu mate, je to vase vec.
A urcite by me nenapadlo nejezdit ke tchanum jen proto, ze maji jiny nazor nez ja.
Kdybych se mela takhle urazet, tak s tchanama a hlavne tchyni nemluvim kazdou chvili.
Je potreba ty lidi proste brat takovy, jaky jsou, pokud se chovaji nejak normalne, pratelsky..
Kazdej jsme nejakej.
Co az prijdou deti? To bude pritelkyne taky kazdou chvili urazena a deti prijdou o prarodice?
Pokud je toto poprvé co takto kvůli penězům přítelkyně vyvádí a obecně taková není, zaměřila bych se na ten rozhovor, kdy si ji tvá rodina někde „odchytla“ samotnou a valili do ní, že jste blázni stavět. Dovedu si představit, že by to mohla být docela nepříjemná situace. Ale je to jenom nápad.
Nám tchýně, když viděla náš koupený dům k rekonstrukci, taky řekla, že když to vidí, úplně chápe zděšení její tchýně, když ta poprvé uviděla jejich dům k rekonstrukci a tvářila se teda hodně tragicky
Byli jsme z toho s mužem trochu zdrblí oba, a to vzápětí dodala, že jsme mladí, že to chápe. Teď se tomu smějeme. Kdyby to provedla nějak jinak, asi se nás to dotklo víc.
@Martin mikul. píše:
Dobrý den,všechny dámy a pány zdravím, měl bych jeden problém a chtěl bych mít reakci od někoho nestranného, protože fakt už váhám, zda jsem v právu já či partnerka. Jedná se o rozbroje z důvodu toho, že partnerka nesnáší mou rodinu, zejména mojí mamku…Abych uvedl situaci na pravou míru: Pocházím z né bohaté rodiny, podle mě jsme byli já a moje sestra jako malá děcka vychováváni na úrovni nižší střední třídy, moc jsme si vyskakovat nemohli.
Souhlasím s prispevkama přede mnou. Tvé rodiče snad můžou sdělil obavy,
Tví rodiče jen sdělili obavy, oni to měli těžké a nechtějí abys jednou i ty to tak měl!!! Ale toto není důvod k tomu nejezdit k rodičům… Jezdit se podívat na své rodiče i jednou za týden mi nepříjde jako mamánek, ale jako slušnost něco normálního… ne vidět je jednou za 3 měsíce protože nějaká princezna je uražená, že ji nepřidali na barák.. hamba by ji měla fackovat, vlastně i tebe… bych ji do háje poslal, vaši nemají na rozdávání a ty k nim nejezdíš a přítelkyni dávaš za pravdu že si to nezaslouží když vám nic nedají…
A s takovým toxickým člověkem chceš prožít zbytek života? Takhle když to po sobě čteš, tak ti to přijde normální? Uvědomuješ si, že s tebou celkem manipuluje?
Ahoj, osobně si myslím, že tohle jsou vzorce myšlení její rodiny. Nemyslí sama za sebe a nechápe, že jiní to mají jinak. Hodně štěstí s takovou partnerkou.
Dobře zvaž, zda s takovou partnerkou chceš jít do společné stavby domu. Abys sem za rok nepsal „Dostavěl jsem dům s manipulátorkou a už jí nemůžu ani vidět, ale mám na domu dluhy na dalších 30 let. Co s tím?“…
@Martin mikul. Chlape a opravdu je tohle jediny vas problem? Jeste to promysli, jestli s touhle zenskou chces jit do takovych zavazku.
Znicis si zivot. Kolik ja vam vubec let?
Tvoji rodice ji neudelali nic spatneho a neni duvod k jejim postojum proti nim. ![]()
Fakt dej rozum do hrsti, nadres se na domu, ikdyz ho dostavite a budete mit rodinku, tak budou zas problemy jinde a stejen se casem rozvedete. A ty prijdes o ten dum. ![]()
Tu stavbu domu odlož. Někoho, kdo tě odstříhne od tvé rodiny, fakt nechceš. Až přijdou děti, bude to ještě horší. Budeš trpět tím, že ona je izoluje od tvé části rodiny. Toto opravdu nee.
Vyložit karty na stůl, stát si za svým a uvidíš, co to s ní udělá. Za rodinou jezdi sám, když nechce ona. Nenech se tak manipulovat.
,,přítelkyně zase že nepojede, že nebude jezdit někam, kde nám nic nedají "…¨Tohle by byl pro mě varovný signál…