Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, nevím, co je to za období, ale tak poslední týden pociťuju neskutečnou únavu, jen bych spala, ven minimálně, protože se nedokážu zvednout z postele.
nemáte teď taky někdo? ![]()
Možná je to pocasim, mozna jsi nejak nemocna. Nechces si radši zajit na krev?
@Ema_Emi píše:
Ahoj holky, nevím, co je to za období, ale tak poslední týden pociťuju neskutečnou únavu, jen bych spala, ven minimálně, protože se nedokážu zvednout z postele.nemáte teď taky někdo?
Nechybí ti železo? Míváš to pravidelně v tomhle období? Jako většinou je to změnou počasí a tak. Ale těžko říct. ![]()
Beru AD eliceu už skoro rok, únava byla jen na začátku léčby, tak mě ještě napadlo to, krev naposled na konci listopadu v pořádku
je možné, že by tam bylo něco tak rychle špatně?
@Ema_Emi píše:
Beru AD eliceu už skoro rok, únava byla jen na začátku léčby, tak mě ještě napadlo to, krev naposled na konci listopadu v pořádku
To AD jako může, občas i po delší době nastávají změny, ale tipla bych si, že to tím nebude. Asi počasí. Těžko říct.
Někdy si bohužel člověk na AD zvykne tak, že je potřeba je po čase vyměnit za jiné.
@mokkk píše:
Někdy si bohužel člověk na AD zvykne tak, že je potřeba je po čase vyměnit za jiné.
Jo, i to je možné.
1. zajdi na pcr test - neskutečná únava může být jedním z příznaků covidu.
2. s negativním testem zajdi k praktickému lékaři*ce, minimálně na krevní rozbor. nenech se odbýt, že to je od deprese. Může, ale nemusí a prostě nechceš aby tě lékař odbyl a něco zanedbal.
3. s vyloučenými fyziologickými obtížemi zajdi za svým ošetřujím psychiatrem*trou a prober jestli tedy to souvisí se zhoršeným psychickým stavem a co s tím. Ať už úprava medikace, nebo přidání psychoterapie (až se ti teda podaří překonat tu únavu).
@chelsinka1988 píše:
Jo, i to je možné.
no ve skutečnosti to funguje jinak a nené to „návykem“ na antidepresiva, ale to je jedno.
@Ou píše:
no ve skutečnosti to funguje jinak a nené to „návykem“ na antidepresiva, ale to je jedno.
Ale jo. V poho. Ja si myslim, že AD to nebude, ale zas tak dalece o nich nevím.
@Ema_Emi píše:
Ahoj holky, nevím, co je to za období, ale tak poslední týden pociťuju neskutečnou únavu, jen bych spala, ven minimálně, protože se nedokážu zvednout z postele.nemáte teď taky někdo?
Ahoj, já tady podobné téma zakládala někdy před létem, myslím… taky trpím strašnou únavou… byla jsem na komplet odběrech někdy v červnu, ale nikde se nic nenašlo. AD taky beru, u mě to tedy všichni házejí na psychiku, ale já nevím, protože jsem (kromě několikrát do roka tak 2-3 týdenní epizody nespavosti) schopná spát i třeba 16 hodin a stejně nejsem odpočatá. Asi ti tedy moc nepomůžu, co s tím, snažím se překonávat, ale je mi špatně. Třeba dnes jsem vstávala po 10té hodině a už úplně padám teď únavou a to jsem dnes nějakou námahu neměla - jen procházka, úklid, čtení… Tak jen, že v tom nejsi sama…