Neskutečný nervák

5847
29.8.14 10:54

Ahoj malymu je 19m a taky se vzteka kdyz neco nechce ale hrozne jedeme treba s odrazedla a reknu jedem domu a on hystericky zacne skakat na tom odrazedle a rve neeee pak s tim klidnr i triskne po zemi se taky vali pomaha mi nevsimat si ho kdyz je to nekde na verejnosti odtahnu ho domu hodim si ho na zada a jde si i kdyz triletak bude asi vazit vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2266
29.8.14 10:58

@marketakrausova prvorozený syn mi to dělal také, bylo to šílené období a trvalo neuvěřitelné skoro 4 roky :zed: :zed: :zed: :zed: obvykle nepomohlo nic, jen prevence, než jsme vyšli z domu tak opakovat že půjdeme do krámu koupit chleba abychom měli co jíst a pak půjdeme na hřiště. Neustále o všem mluvit co se tam bude asi dít, např slíbit že do košíku bude moct sám vybrat jablíčka. a když bylo nejhůř tak jsem ho napevno přikurtovala do kočáru a zmítajícího se dovezla k domovu. hysterák míval 45 minut a byl v takovém afektu že naprosto nevnímal co se okolo děje. v tom nejhoršim období si dal i 10 záchvatů denně. fuj. nerada na to vzpomínám.

druhorozený je také prosinec 2011 a ten je celkem v pohodě, vzteká se ale ne nějak razantně, oprpti prvnímu je to akční pohodář, neustále ho odněkud sundavám, schody, štafle, topení, okno, lešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
29.8.14 10:59

Já mám sice roční, ale na to jak je malá, tak se teda umí hezky vzteknout, lehne si na zem a zuří a když se přiblížím tak mě bije :D… tak si toho prostě nevšímám. většinou, když zjistí, že to nikoho nezajímá a nepomáhá to, tak toho nechá. když je to na veřejnosti, tak ji někam odvedu a nechám vyvztekat…ale chápu, že u tříletýho je to asi víc náročný. předpokládám, že mě to taky čeká, takže si ráda poslechnu rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.8.14 11:22

Ve větší či menší míře je to bohužel normální.

Vydržet. Nic jiného se nedá dělat.

Respektive dřív vařili odvar z máku. Což si ale dneska málokdo takhle otevřeně troufne. (Vtip.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
29.8.14 11:28

Mi tohle dělá dcera. Máme dvougen. dům, vždy, když se od nekud vracíme, chce jít za dědou a babí, když je vidí a strašný rev a vztek, pokud se tak nestane a nejde k nim.. Nechám ji vyvztekat a pak už normálně fungujeme. Venku mi to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.14 12:09

Já jsem začala brát prášky na nervy a je to lepší :lol: :lol: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
29.8.14 12:14

Mám mladšího syna, jsou mu dva roky, ale na vztekací scény reaguju tak, že rozhodně nepolevuju, byť by šlo o blbost, protože jde o princip. Čapnu za ruku a vleču, kam je potřeba, pokud to udělá venku. Když má tendenci si sedat na zem, vyhodím ho na rameno a jdu :lol: Obvykle se zklidní během pár sekund. Taky zabírá si čupnout k němu, chytit za ruku, druhou rukou nasměrovat jeho obličej k mému a hodně rázně se zdviženým prstem a zamračeným obličejem zavelím, ať se okamžitě přestane vztekat. V případě nutnosti opakuju. Když jsme mezi lidmi a nechci dělat scény, zabírá upoutání pozornosti k něčemu jinému. Popř. uvázat do kočáru a nevšímat si ho. Názory přihlížejících mě nezajímají, protože si tím prošli všichni a kdo říká, že jeho děti se tak nechovaly, tak buď lže, nebo už to zapomněl ;) Jo a jak píšeš, že tě vytočí, když se na tebe někdo cizí usměje v takové situaci, nevykládáš si to jen špatně? Třeba tím říkají „to znám, nic si z toho nedělejte“…

• Citovat
  • Upravit
11689
29.8.14 12:14

@marketakrausova jop mám to doma akorát je mu 3,5 roku. Umí asi 10 slov. Ve středu jedeme do aply na vyšetřeni, má podezření na autismus. I když už se trošku zklidnil, každopádně on to měl cca od 2,5 a teprve ted je to malinko lepši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.8.14 12:15
@Martinka11.1.1985 píše:
Já jsem začala brát prášky na nervy a je to lepší :lol: :lol: :dance: :dance:
:mrgreen: :mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.8.14 12:16
@Krakatice88 píše:
Jo a jak píšeš, že tě vytočí, když se na tebe někdo cizí usměje v takové situaci, nevykládáš si to jen špatně? Třeba tím říkají „to znám, nic si z toho nedělejte“…
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
29.8.14 12:18
@marketakrausova píše:
No a ještě nejvíc mě rozčílí když na nás všichni koukají a někteři se smějí tak to se ve mě vaří krev!!! snad to někdy přejde. třeba dnes jsem šla do krámu vše mu říkám kam jdeme že jdeme do rámu. no a před krámem viděl kluka na kole tak nechtěl jít ani do krámu pak jsem ho tam dostala tam chtěl bublifuk který jsem mu nekoupila a to teprve začlo já jsem mu řekla že za to jaký je mu nic nekoupím!! scéna až domu… a lidi koukají někteří se smějí… je to děs!!

Přiznám se, že se taky někdy usmívám - štestím, že to nejsem já a moje dítě. Syn mi to dělal taky a jediné řešení bylo ho vzít a odnést domů. Jenomže byl v tom věku hodně urostlej a třeba v zimním oblečení jsem měla co dělat, ho unést. Naštestí z toho rychle vyrostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2627
29.8.14 12:20

Holky vy mě děsíte :-) Máme 21měs. a je to šílený vztekloun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
29.8.14 13:24

Nikomu to nenutim aby to delal, ale u nas omohlo, kdyz se kluk parkrat vztekal, tak vzit do hrnku studene vody a olejt ho. Stacilo 2× a bylo po vztekani. Venku ani v obchode se mi nastesti nevztekal a nevzteka. Od malicka co jsem s nim sla na nakup, nebo ven, tak jsem mu vysvetlovala kam jdeme, co tam budem dela a uz to bere jako samozrejmost.
Zato synovec, to je ukazkovej histerak v obchodech. Vyleze si z kose, praskne sebou o zem a jeci, mlati sebou a nepomuze nic. Od jiste doby ho do obchodu neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
29.8.14 13:41
@marketakrausova píše:
No a ještě nejvíc mě rozčílí když na nás všichni koukají a někteři se smějí tak to se ve mě vaří krev!!! snad to někdy přejde. třeba dnes jsem šla do krámu vše mu říkám kam jdeme že jdeme do rámu. no a před krámem viděl kluka na kole tak nechtěl jít ani do krámu pak jsem ho tam dostala tam chtěl bublifuk který jsem mu nekoupila a to teprve začlo já jsem mu řekla že za to jaký je mu nic nekoupím!! scéna až domu… a lidi koukají někteří se smějí… je to děs!!

Já mám doma něco podobnýho. jen je skoro o rok starší. Má OVŘ, to špatný mluvení s tím vztekáním hodně souvisí. Alespoň u nás teda určitě. Loni jsem s ní nemohla chodit pomalu ani na hřiště, letos to už celkem jde. Ona se vzteká hlavně doma na sestru. Ale pak je schopná hysterčit taky půl hodiny a řvát tak, že až chraptí. A když jí chytne záchvat venku, tak na nás taky všichni zíraj. Už jsem si zvykla. V pondělí nastupuje do školky a já mám hrůzu, aby to nedělala i ve školce. nAvíc je někdy i hodně agresivní. Je schopná Lucku tak zmydlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
2.9.14 11:48

Tak hlásím, že ve školce je zatím úplný zlatíčko. Tak doufám, že jí to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí