Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jakou postel máte pro vaše prcky. Jestli nějakou pokračující se zábranou nebo rovnou nějakou velkou. Už dlouho s manželem studujeme a vybíráme a hlavně se i nemůžeme dohodnout. Já jsem praktická, volila bych nějakou z masivu se sundávací zábranou, která by měla vydržet relativně dlouho,max.by se za pár let koupila nová matrace a manžel by zas volil nějakou ve stylu auta nebo prostě nějakou pokreslenou.
Přikládám dvě prozatimní varianty a budu ráda, za každý váš komentář a názor…Díky moc
![]()
Z postýlky šel rovnou do velký postele. Má z masivu(borovice) přímo od truhláře.
Tak my máme tuhle pro dceru a super, spí v ní od cca 2 a čtvrt roku http://www.ikea.com/…s/S99887444/ a příští rok ji budeme kupovat i synovi ![]()
My máme tuto v modré barvě http://www.ikea.com/…s/S39836495/#…
Dceři se na první pohled ta barevná co máš nahoře líbila, ale pak mi přišlo vysoké to čelo a celá je taková uzavřená, že by se v ní dcera bála…
Spí v ní od dvou let. Ročák se jí tam teď cpe a myslím, že by v ní zvládl spát už pomalu i on ![]()
A hlavně je levná…ZAtím jsme nevěděli co čekáme za druhé, jestli pak budou mít společný pokoj, případně poschoďovou postel…Tak až bude třeba změna, klidně koupím novou…
My máme téměř totožnou, jako je na obr. 1 (jen jednodušší, nižší čela postele) včetně těch šuplíků, jsme s ní spokojení. Do velké šel rovnou z postýlky, ale v postýlce byl téměř do 3 let, líbilo se mu tam. Ani kdyby šel z postýlky dřív, nevolila bych žádnou přechodnou, menší variantu, protože ta velká jednak vydrží dlouho (píšou nosnost 100 kg), jednak si do ní můžeme v případě potřeby pohodlně lehnout k němu. Já jsem sice velký úchyl na dětské obrázky (hlavně na oblečení
), ale u nábytku bych to nebrala, může to rychle omrzet a taky se to blbě ladí ke zbytku pokoje (nebo to vypadá jak v cirkuse).
@aalvapp píše:
Tak my máme tuhle pro dceru a super, spí v ní od cca 2 a čtvrt roku http://www.ikea.com/…s/S99887444/ a příští rok ji budeme kupovat i synovi
Fakt spokojenost? my máme stejnou, ale v modrém a ta debilní zábrana
mě to nalomilo kůstku na nártu, nechci vidět, co by to udělalo dítěti
při narovnávání prostěradla, tak ji máme přivázanou, ale tuhle zábranu ikea moc nezvládla
Jinak teda za mě se zábranou, po tom co mi ta naše způsobila zranění jsem ji vyhodila a v noci rána jak z děla a kluk na zemi
, ale spí se psem- plyšovým, tak spad na něj a chrněl dál
ale bez zábrany si myslím, že by padal furt ![]()
My budeme kupovat tu střední variantu tak do těch cca 6-7 let a pak až půjde do školy tak mu koupíme novou velkou a auděláme i pokojíček pro studenta…chci aby si užil ten pěkný dětský barevný pokojíček
. Pokud samozřejmě člověk nemá tolik peněz nebo nechce utrácet tak je praktické velký postel nejlépe jednobarevná dřevo či bílá a hotovo, ale já nemám rádá ty studené pokojíčky nejlépe bílá barva a dřevo. Dítě má mít barvy…my máme zatím 1+1 takže postýlku v obyváku, ale ladíme to do barevna a přitom to sem pasuje…manžel by taky nejraději auto, a tu může mít ale i tak do 12 let si myslím ![]()
Máme tuto a spokojenost, je 160×80cm, ale s obrázkem jsem velkou nechtěla, protože až z této vyroste tak určitě nebude chtít postel s obrázkem =)
Můžu se zeptat od kolika dáváte děti do větší postele?? malá bude mít v listopadu 2 roky..a na cestě je další prcek tak taky budem muset koupit nějakou postýlku.. ideálně dřív než se prcek narodí aby si na ní zvykla..
@Gabrielka91 malej tam byl od 22měsíců, je obřík, tak už se do dětské postýlky nevešel a byla to pro nás jasná volba.
My máme z ikey tu nejlevnější - tuhle: http://www.ikea.com/…s/S39823978/
2 velké se do pokoje nevejdou a do budoucna budou třeba palandy, tak jsem nechtěla investovat. A kupodivu spokojenost maximální, nevrže, barevně ladí… Už mám na skladě druhou pro mladší. Je hodně velká a obávám se, že za chvíli mi z postýlky vyleze.
@Gabrielka91 dcera šla do větší, když mi přelezla postýlku - asi v 17 měsících nebo tak nějak. Nejdřív jsme sundali bok, ale zase v noci padala a než kupovat zábranu, tak jsme koupili rovnou postel. A celkově v té malé nebyla už spokojená, v noci se mlátila o špricle. V té větší spí kupodivu mnohem klidněji, nepřevaluje se.
@araw to zranění mě zajímá, ta naše má stejnou zábranu… Co se přesně stalo? Nám u té zábrany měnili tu tyčku, že prý staré byly nebezpečné a mohly se zlomit. Jinak zatím nemám problém.