Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
Malému ted bude za dva měsíce rok, manžel ho chce už ostříhat a to nejlépe strojkem na vlasy.
Já nesouhlasím vlasy ještě nemá tak dlouhé.. ale manželovi to nejde vysvětlit :/ a taky se bojím že malej nebude držet ze bude brečet raději bych šla ke kadeřnici ale to manžel nechce..
Strojkem bych stříhala nejdříve od roku, jinak mu zničíte vlasy.
Já v 11 měsících jen přistřihla ofinku a kolem uší, protože mu to lezlo do očí a do uší.
Manžela bych poslala do háje, tyhle věci u nás rozhoduji já.
Já stříhala, až když to měla dlouhé a ty vlasy takové „ošklivé“: suché a cuchavé. Ale tak já mám holku, že, u těch je to jiné.
Podle mě je to celkem jedno, z hlediska kvality vlasů a tak bych to moc neřešila: pokud mu to leze do očí nebo lechtá na krku, klidně střihněte
(Ale já bych teda stříhala když je měsíc v Panně
)
Ja bych rekla, az je to potreba. Nektere deti potrebuji pristrihnout v pul roce, moje dcera jeste ve 2,5 letech nuzky nevidela.
@KlarinkaPa U kadeřnice bude rozhodně víc nesvůj..nesnášela jsem když mi přivedli takhle malé dítě..pokud má vlasy dlouhé a překáží tak nevidím problém proč neostříhat..mému malému je 10m a už jsem mu číro musela vzít dvakrát..zrovna koketuju s myšlenkou že už ho taky vezmu strojkem..
@Lejaa píše:
Strojkem bych stříhala nejdříve od roku, jinak mu zničíte vlasy.
Já v 11 měsících jen přistřihla ofinku a kolem uší, protože mu to lezlo do očí a do uší.
Manžela bych poslala do háje, tyhle věci u nás rozhoduji já.
Můžu se zeptat jak jsi přišla na to, že mu zničí vlasy? Jsem kadeřnice a v životě jsem o tomhle neslyšela.. ![]()
Kluka jsem stříhála strojkem od roku, dodržela jsem pověru.
u kadeřniace byl prvně teď ve 3,5 letech. ![]()
Manžel vzal strojek na malého už nějak kole půl roku
taky si to nedal vymluvit…měl to úplně na krátko a držel krásně. Od té doby má krásné pevné vlásky, ne ty miminkovské chmýří. Pak stříhal ještě jednou asi kolem 10m. Ale čím je starší tím hůř drží…
Ale do roky by se přece stříhat ani neměli..
a myslíš že teda ke kadeřnici ne? :/ podle mě se mu nebude víc líbit stojek a ještě jak to blbě vrčí a tak..
Poprve jsem střihala syna asi v roce nůžkama, výsledek dost avantgardní
podruhé jsem střihala strojkem a šlo to líp, ale měla jsem dlouhý nástavec, nechtěla jsem ho na ježečka ![]()
Dceři jsou tři a ještě nebyla stříhána ani jednou ![]()
Je otázka, co malý líp snese. Jestli bude doma brajgl a u kadeřnice, jako respekt z cizího, bude sedět v klidu. Pokud bude doma držet a chcete ho tak nakrátko, že to strojkem zvládnete, nikam bych nechodila. Já jsem pro stříhání doma - je to víc v klidu, nemusíš nikam letět a je to zadarmo. Ale já sama ke kadeřnici chodím minimálně…
@KlarinkaPa píše:
Ale do roky by se přece stříhat ani neměli..a myslíš že teda ke kadeřnici ne? :/ podle mě se mu nebude víc líbit stojek a ještě jak to blbě vrčí a tak..
To jsou takový ty bláboly, který nejsou nijak potvrzený..jako kadeřnice stoprocentně vím, že ublížit vlasům to z hlediska kvality rozhodně nemůže..myslím, že pokud budete u kadeřnice stejně chtít vzít strojkem tak je lepší doma..může se bát a nemusí…to poznáte až ostříháte..taky jsem zvědavá na toho mého jak to dá..vysavač mu třeba nevadí, ale vrtačky se bál..tak uvidim..klidně ho vemte jestli mu to leze do očí a tak..a pak dej vědět jak jste dopadli.. ![]()
@KlarinkaPa píše:
Ale do roky by se přece stříhat ani neměli..a myslíš že teda ke kadeřnici ne? :/ podle mě se mu nebude víc líbit stojek a ještě jak to blbě vrčí a tak..
Taky jsem pověrčivá…