Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mojmira tak to já právě slyšela jen o tom životu ne o rozumu
@mojmira píše:
tuhle pověru jsem nikdy neslyšela
Tak už ji slyšíš
@cizova Taky dobrý..Já prostě občas zapomínám, že někteří lidé mají v hlavě nas*ráno ![]()
@cizova píše:
@Leniczka23 tak ono je to spíš tím že, někteří tatínkové spíš mají tendenci strojkem hlavu"oholit" na co nejmín a tam riskují že se pak skoro holá kůže poškodí(např sluníčkem) a tím že jsou vlásky jemné i s kořínkama můžou(ale, nemusí) vypadat já jako kadeřnice sem se s tím setkala už na praxi a to dítě mělo v tmavých vlasech lysiny… něco jiného je když už dítě nemá takové to chmíříčko
Takže, já sem kluky sice stříhala už na poprvé strojkem ale na delší pak už na kratučko a momentálně nosí oba kohouty páč mají vlasy krásně jak hřebíky
nj, tak to potom ano, to mě nenapadlo, však je na ten strojek tolik nástavců a zastříhnu jen hnusné…jako holit dítě by mě také nenapadlo..sjíždím strojkem, ale zpočátku na těch 24mm ![]()
@avm3 Ne neni to stříhání nutné vzadu to má delší to ani ale do očí mu to zatím nepadá
ale to manželovi nevymluvím..
@KlarinkaPa píše:
Ale do roky by se přece stříhat ani neměli..
Tohle je ničím neopodstatněný žvást. Dítě se máý ostříhat, když je to potřeba - některé před rokem, plešatci až třeba ve třech.
Co to jsou zase za bludy, že by se děti do roku neměly do roku stříhat? něco mě uniklo?
@mojmira píše:
Co to jsou zase za bludy, že by se děti do roku neměly do roku stříhat? něco mě uniklo?
Pověra, že mu zkracuješ život/ rozum.
Jej, já poprvé stříhala malou, když měla tři týdny, pač se narodila děsně vlasatá a vlasy ji neustále lezly do očí. A od té doby stříhám co 3-4 týdny, roste ji to děsně rychle. Na pověry nedám, rozumu má na rozdávání ![]()