První prázdiny u babičky - 1,5letá slečna

779
26.8.14 14:08

První prázdiny u babičky - 1,5 leta slečna

Dobrý den, rozhodla jsem se, že 1,5 letou dcerku nechám poprvé samotnou u babičky na 2 noci…ale čím víc se to blíží začínám být nervozní. Dcerka babičku dobře zná, ale ještě nikdy s ní nebyla tak dlouho sama. Napíšete mi prosím jak to Vaše dítko podobného věku zvládlo? Babička se těší, i když myslím, že se taky trochu bojí. Brzo nastupuji do práce na částečný úvazek a musím vědět jak to Sára a babička spolu zvládnou. Moc všem děkuji za Vaše příběhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5009
26.8.14 14:15

Dceru jsem nechala na týden u babičky, když ji bylo 16m. Měla jsem dva týdny před termínem, klidový režim a manžela celé dny v práci. Když jsme odjížděli, řvala sem (až v autě). Ještě několikrát během dne jsem to zopakovala. Co se týče dcery, tak tam žádný problém nebyl za celou dobu. Občas jsme si zavolaly, byla spokojená, že se slyšíme a kolikrát i maximálně zaneprázdněná, aby mi řekla aspoň „ahoj“ Ano, souhlasím s tím, že to často rodiče prožívají víc než děti. Ale také na druhou stranu chápu, že některé děti hůře snášejí odloučení od rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
26.8.14 14:15

@Micink zvládne to v pohodě, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
26.8.14 14:16

A co takhle zacit s kratsi dobou a postupne zdelsovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
26.8.14 14:17

Starší byl den a noc s babičkou v 15měsících, mladší celý víkend v 16m. Ale babička hlídala doma, v jejich prostředí. Sám u ní starší byl až ve 3letech, mladší ještě nikdy (2,5r). Čekám na to až si babička troufne.
Určitě to zvládnou obě, dva dny jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
26.8.14 14:18

Já mám takové tušení, že já to zvládnu asi nejhůř, nikdy bych to do sebe neřekla, ale jsem na ní hodně fixovaná a cítím, že je čas trochu dát všem prostor. Jinak dcera docela dobře mluví, tak že se s ní dát dobře domluvit. Mám největší strach z noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
26.8.14 14:25

Syn byl teď o prázdninách poprvé na víkend u babičky sám. Bylo mu 19měsíců. Ale udělali jsme to trochu jinak. Přijela jsem nejdřív já s obouma dětma, pobyla pět dní a pak dojel manžel a sbalili jsme mimino a jeli si užít víkend do penzionu. Takže malý už byl u babičky zvyklý. Je pravda, že den před naším odjezdem jsem z toho měla trochu strach, co že mu to jako dělám, ale on na mě není moc fixovaný a zvládl to úplně v pohodě. Většinou to opravdu nese nejhůř matka.

• Citovat
  • Upravit
2390
26.8.14 14:29

Když bylo té naší 18 měsíců, tak se nám narodila druhá dcerka. Došlo ke komplikacím, takže byla malá bez maminky 9 dní, babičky si jí vystřídali a úplně v pohodě. Řešila jsem to jen já. :-) A když jsem jí chtěla k telefonu, tak na mě taky neměla ani čas, takže bych se nebála. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
26.8.14 14:35

Zkusila bych nejdriv jen jednu noc a proste to musis prekonat, jinak to nejde. Deti jsou u babicek hodne a zvladnou to v pohode. Muj syn byva u babicky od cca 2r. a na me si ani nevzpomene. I dvě noci jsou v pohode, to uz ale pak chybi on mne :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
26.8.14 15:08

Myslím že moje děti si pobyt u babičky vždycky užili, jediný kdo byl na nervy jsem byla já. :nevim: Když byli menší tak mi rodiče hlídali u mně doma, teď si je berou už k sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.14 15:10

Ja žijí s moji matkou a dcera 13mes zvládla víkend naprosto v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
24870
26.8.14 17:59

Syn byl poprvé přes noc u našich v 10m, od té doby je tam celý víkend jednou za 14 dní a zvládá to skvěle. Já ten víkend vždycky pracuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
26.8.14 20:54

@Elenloth Já to udělala stejně, jsem ted ze Sárou u našich a zítra odjíždím, tak držte palce a děkuji za zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
26.8.14 20:55

Moc děkuji všem za komentáře, jsem ráda, máte asi pravdu mě bude nejvíc smutno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie