Neskutečný plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@bigl píše: Více
Neskutečný bych přeložil jako nepředstavitelný, těžko utratitelný. Že pořád bereš a ono tam furt je. Že velký utrácení nenarušuje možnost si vzít druhý, třetí, čtvrtý auto na leasing. Máš dva kožichy z norka? Můžeš jich mít pět. Můžeš letět za velrybama. Prostě člověk může dělat různý blbůstky a pítchovinky, který by s průměrným platem nemohl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je podle vychozi situace, no. Jeste pred dvema lety pro me bylo nedosažitelné, a tim padem neskutečné
i jen pade.
Dostat se nad sto tisic je v tuhle chvili hooodne vysoka meta, ale uz ne nemožná.
Neskutecny plat bych řekla, ze je pro me v tuhle chvili vse nad 200 asi.
Příspěvek upraven 13.10.24 v 16:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Konečně se někdo odvázal. Já to mám jinak, nejde to přepočítat na plat, ale líbilo by se mi vyhrát Eurojakpot, a kdybych dal dvě miliardy na 2% úrok, tak ty úroky by byly 3 mega měsíčně. Ale co bych s tím dělal, nevím. Naše bych poslal na luxusní dovču, bráchovi bych koupil pěkný auto, udělal mejdan s holkama z Emimina, objednal bych si dvě dodávky Kinder Pinguí, chodil bych do bordelu a možná bych začal brát kokeše.
Ale žádný zlatý kohoutky, Lambo, Ferrari, tohle mě netankuje. A občas bych dával něco na charitu. Nicméně nevím, jestli bych si ty prachy dokázal užít, já vlastně žádný sny nemám, furt bych byl stejnej vocas. A kámošům doplatil hypotéky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klopotkova píše: Více
Tohle považuji za fakt zajímavě založenou diskusi
Příjemné po té hromadě hlubokých lidských příběhů od anonymů
Jestli tu stovku máš, aniž bys musela pravidelně vstávat, trávit většinu dne někde, kde bys být raději nechtěla a usmívat se na lidi, kterým bys nejraději po pořádném kopanci nechala botu zaraženou v zadku, tak se to asi dá označit za neskutečný plat
Pokud výdělku někdo musí doslova obětovat život, tak i milion měsíčně může být málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj muž má asi 200t, žijeme úplně normálně
Já nepracuju, starám se o postiženého syna.
Hodně by bylo asi od 500 výš, ale letos má prý slíbený nějaký premie nebo podíly či co, tak uvidíme.
- Citovat
- Upravit
My máme teď spolu manželem příjem do 50t čistého, takže peníze nad to by byl krásný plat.
- Citovat
- Upravit
@ZuzaM píše: Více
A? To tě tak žere plat těch pár lidí? Kde jakýkoliv vyšší manažer i ve státním, tak bere víc?
Jinak já když se postupem času připravuju ke 100, budu spokojený. Neskutečný bude asi cokoliv nad tuhle hranici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Par lidi? Uvolneny krajsky radni ma 180. Spočítej si, kolik jich je v kazdem kraji. Predseda financniho vyboru, co se schazi 1×3mesice rovnez nad 100, namestci, externi poradci atd. Politicka funkce je z pohledu pomer prace-odmena nejlepsi povolani. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z “obyčejných” lidí, které osobně znám, mi jako neskutečná mzda přijde mzda manželova kamaráda, který na POLOVIČNÍ úvazek vydělává v přepočtu kolem 300k měsíčně. Dělá z Prahy na dálku pro americkou firmu a umí několik specifických věcí, které se sešly, a proto ho firma dokáže takto ocenit. Naprosto neuvěřitelné ![]()
- Citovat
- Upravit
A co by jsi s tím dělala? To už mi přijde celkem zbytečné.
Pokud vycházím z toho, že bydlím ve svém, bez hypotéky, tak na to, abych si jednou za pár let obnovila vozový park a zaletěla někam k moři nebo zajela na lyže, na nějakou poznávačku po Evropě, na termály k sousedům, na wellness a zároveň nemusela koukat v obchodě na ceny, mohla dělat koníčky co mě baví, mi stačí kolem té stovky za měsíc úplně na pohodu. A to bych z toho bez problémů měsíčně třetinu odložila. Já asi až o tolik víc k životu nepotřebuju. Nějaký kadeřník, kosmetika, blbinky, hadříky… udělat si sem tam radost. Spotřebovat měsíčně půl mega až mega je podle mě úplně zbytečné nezřízené utrácení.
Jo a samozřejmě, ideální mít takový plat s volnější pracovní dobou a nějakými 6-7 hodinami práce denně max.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak uz tu nekdo psal, pro me je dulezity pomer cena/vykon. Mam 140 hrubeho, coz s hypotekou a detmi neskutecne fakt neni. Na druhou stranu pracovni doba 7-15, coz je s timhle platem naprosty luxus. Jinde bych mohla mit vic, ale na ukor casu s detmi. A to mi za to nestoji. Naopak bych brala vic dovolene, ale zas ne s platem ucitelky. 🤷♀️
- Citovat
- Upravit
@bigl co? Šetřila a udělala bych si určitý program pro autisty a další, kteří potřebují terapie. Co bych chtěla. Na to peníze nemám. Spolkne to hodně milionů a povolení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
![]()
Hodně milionů?
Co to je za program?
Ty máš doma autistu a jemu by to pomohlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše: Více
Nee nemám autistu. Dělala jsem s nimi a promiň, ale nebudu to rozepisovat. Třeba jednou myšlenku využiji. Ptala jsi se, jak bych peníze použila, tak jsem odpověděla. Ale víc to rozebírat nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný sen ![]()
mám krásný plat, na náš region až neskutečný
ale jinak uvěřitelný a jen nad-mediánový
nedávno se mi zdál absolutně reálný sen - barevný, zvučný atd., že jsem vyhrála 105milionů Kč ve sportce ![]()
bylo to krásné a nechtělo se mi vstávat, to je pro mne prostě neskutečný ![]()
jinak Kaufland u nás nabízí šéfům kolem stovky měsíčně, takže 100 měsíčně fakt není pro mne neskutečný plat,
500 je jiný levl, to bych makala jak ďas, ani bych nepsala na e-mimino, akorát bych nutně potřebovala Maledivy a Varadero ![]()
a nyní zpět na zem - dnes se dojedla kuřecí stehna, zítra čočka nebo buřt-guláš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit