Neskutečný plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11455
13.10.24 16:24
@bigl píše: Více

Neskutečný bych přeložil jako nepředstavitelný, těžko utratitelný. Že pořád bereš a ono tam furt je. Že velký utrácení nenarušuje možnost si vzít druhý, třetí, čtvrtý auto na leasing. Máš dva kožichy z norka? Můžeš jich mít pět. Můžeš letět za velrybama. Prostě člověk může dělat různý blbůstky a pítchovinky, který by s průměrným platem nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
13.10.24 16:24

To je podle vychozi situace, no. Jeste pred dvema lety pro me bylo nedosažitelné, a tim padem neskutečné :lol: i jen pade.

Dostat se nad sto tisic je v tuhle chvili hooodne vysoka meta, ale uz ne nemožná.

Neskutecny plat bych řekla, ze je pro me v tuhle chvili vse nad 200 asi.

Příspěvek upraven 13.10.24 v 16:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11455
13.10.24 16:33
@Kelsey1 píše: Více

Konečně se někdo odvázal. Já to mám jinak, nejde to přepočítat na plat, ale líbilo by se mi vyhrát Eurojakpot, a kdybych dal dvě miliardy na 2% úrok, tak ty úroky by byly 3 mega měsíčně. Ale co bych s tím dělal, nevím. Naše bych poslal na luxusní dovču, bráchovi bych koupil pěkný auto, udělal mejdan s holkama z Emimina, objednal bych si dvě dodávky Kinder Pinguí, chodil bych do bordelu a možná bych začal brát kokeše.

Ale žádný zlatý kohoutky, Lambo, Ferrari, tohle mě netankuje. A občas bych dával něco na charitu. Nicméně nevím, jestli bych si ty prachy dokázal užít, já vlastně žádný sny nemám, furt bych byl stejnej vocas. A kámošům doplatil hypotéky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
13.10.24 16:45
@Klopotkova píše: Více

Tohle považuji za fakt zajímavě založenou diskusi :palec: Příjemné po té hromadě hlubokých lidských příběhů od anonymů :) Jestli tu stovku máš, aniž bys musela pravidelně vstávat, trávit většinu dne někde, kde bys být raději nechtěla a usmívat se na lidi, kterým bys nejraději po pořádném kopanci nechala botu zaraženou v zadku, tak se to asi dá označit za neskutečný plat ;) Pokud výdělku někdo musí doslova obětovat život, tak i milion měsíčně může být málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.24 16:45

Můj muž má asi 200t, žijeme úplně normálně :nevim: Já nepracuju, starám se o postiženého syna.
Hodně by bylo asi od 500 výš, ale letos má prý slíbený nějaký premie nebo podíly či co, tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.24 16:53

My máme teď spolu manželem příjem do 50t čistého, takže peníze nad to by byl krásný plat.

• Citovat
  • Upravit
20885
13.10.24 18:51
@ZuzaM píše: Více

A? To tě tak žere plat těch pár lidí? Kde jakýkoliv vyšší manažer i ve státním, tak bere víc?

Jinak já když se postupem času připravuju ke 100, budu spokojený. Neskutečný bude asi cokoliv nad tuhle hranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21275
13.10.24 19:08
@Cenarius píše: Více

Par lidi? Uvolneny krajsky radni ma 180. Spočítej si, kolik jich je v kazdem kraji. Predseda financniho vyboru, co se schazi 1×3mesice rovnez nad 100, namestci, externi poradci atd. Politicka funkce je z pohledu pomer prace-odmena nejlepsi povolani. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.24 20:01

Z “obyčejných” lidí, které osobně znám, mi jako neskutečná mzda přijde mzda manželova kamaráda, který na POLOVIČNÍ úvazek vydělává v přepočtu kolem 300k měsíčně. Dělá z Prahy na dálku pro americkou firmu a umí několik specifických věcí, které se sešly, a proto ho firma dokáže takto ocenit. Naprosto neuvěřitelné :)

• Citovat
  • Upravit
18134
13.10.24 20:17

A co by jsi s tím dělala? To už mi přijde celkem zbytečné.
Pokud vycházím z toho, že bydlím ve svém, bez hypotéky, tak na to, abych si jednou za pár let obnovila vozový park a zaletěla někam k moři nebo zajela na lyže, na nějakou poznávačku po Evropě, na termály k sousedům, na wellness a zároveň nemusela koukat v obchodě na ceny, mohla dělat koníčky co mě baví, mi stačí kolem té stovky za měsíc úplně na pohodu. A to bych z toho bez problémů měsíčně třetinu odložila. Já asi až o tolik víc k životu nepotřebuju. Nějaký kadeřník, kosmetika, blbinky, hadříky… udělat si sem tam radost. Spotřebovat měsíčně půl mega až mega je podle mě úplně zbytečné nezřízené utrácení.

Jo a samozřejmě, ideální mít takový plat s volnější pracovní dobou a nějakými 6-7 hodinami práce denně max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.24 20:28

Jak uz tu nekdo psal, pro me je dulezity pomer cena/vykon. Mam 140 hrubeho, coz s hypotekou a detmi neskutecne fakt neni. Na druhou stranu pracovni doba 7-15, coz je s timhle platem naprosty luxus. Jinde bych mohla mit vic, ale na ukor casu s detmi. A to mi za to nestoji. Naopak bych brala vic dovolene, ale zas ne s platem ucitelky. 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
8945
13.10.24 22:29

@bigl co? Šetřila a udělala bych si určitý program pro autisty a další, kteří potřebují terapie. Co bych chtěla. Na to peníze nemám. Spolkne to hodně milionů a povolení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18134
13.10.24 22:49

8o 8o 8o
Hodně milionů?
Co to je za program?
Ty máš doma autistu a jemu by to pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8945
13.10.24 22:52
@bigl píše: Více

Nee nemám autistu. Dělala jsem s nimi a promiň, ale nebudu to rozepisovat. Třeba jednou myšlenku využiji. Ptala jsi se, jak bych peníze použila, tak jsem odpověděla. Ale víc to rozebírat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
13.10.24 22:56

Pěkný sen ;)
mám krásný plat, na náš region až neskutečný
ale jinak uvěřitelný a jen nad-mediánový
nedávno se mi zdál absolutně reálný sen - barevný, zvučný atd., že jsem vyhrála 105milionů Kč ve sportce :lol:
bylo to krásné a nechtělo se mi vstávat, to je pro mne prostě neskutečný :mrgreen:

jinak Kaufland u nás nabízí šéfům kolem stovky měsíčně, takže 100 měsíčně fakt není pro mne neskutečný plat,
500 je jiný levl, to bych makala jak ďas, ani bych nepsala na e-mimino, akorát bych nutně potřebovala Maledivy a Varadero :mrgreen:

a nyní zpět na zem - dnes se dojedla kuřecí stehna, zítra čočka nebo buřt-guláš? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat