Neskutečný plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kelsey1 píše: Více
Aha, netušila jsem, že napsat, o jakou terapii jde, je tak citlivá záležitost. Právě že se v tom trochu orientuju, tak mě to zaujalo. Tak promiň, že se ptám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víte, co je nejhorší??
my se tu kasáme třeba v řádech cca stovek tisíc
ale holky na podatelnách a zapisovatelky mají 20 hrubého
berou třeba 18 https://www.ceska-justice.cz/…ialni-davky/
nemohou si dovolit ani sdílené bydlení v Praze či krajských městech
tohle mi přijde brutální a takhle stát lidi platit NESMÍ
má odejmout 90% částky dávek těm, co déle než rok nepracují (bez zdravotních důvodů)
nemakáš, nejíš
tu jsou dávky jak Leninův sen, a ekomomická realita Fidela Castra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně přijde neskutečná minimimalní mzda 18900. To je strašný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše: Více
Jenže právě ta premisa „Pokud vycházím z toho, že bydlím ve svém, bez hypotéky“ v tom dělá tu zdaleka největší položku. Pokud někdo ve svém nebydlí, resp. má tu hypotéku, aktuálně vychází splátka jednoho milionu na 20 let asi na 6,5tis. Čili na nemovitost za 10M padne 70 měsíčně jen na to bydlení a rázem pak vypadá těch 100tis měsíčně úplně jinak…
- Citovat
- Upravit
@padesátník píše: Více
Navíc já mít půl míče měsíčně, jdu si stavět/koupit barák v centru města
to na to tak akorát stačí
![]()
Takto musím žít v bytě, co už ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše: Více
Blbý je, že minimální mzda se průběžně zvedá ( dělala jsem před cca 6-7 lety za 13-14 tis. hrubého, většina kolegyň brala všemožné přídavky a dávky nebo měly slušně vydělávající ho chlapa), ale návazně na to ostatní platy moc ne ( zvlášť tabulky jsou šílené v tomto, za x let posun o 1000kc a přidání do tarifů po x letech).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak se znam, tak bych zvladla fungovat s jakkoliv vysokou částkou, a stejne bych mela dojem, ze vzdycky muzu mit vic. ![]()
Takze jsem rada za to, v jake situaci jsem aktualne. Prace na par hodin denně, peníze za to jak někteří za plný úvazek.
Kdyby mi za tak málo hodin nabídl třeba těch zmiňovaných 100K, tak by to bylo fakt neskutečné
Ale kdyby po mě chtěli práci 10-12 hodin denně, tak bych se na to zvysoka vykašlala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dobrý plat, ale v čistém dostávám jen 75% z hrubé mzdy, čili pro mě už nemá smysl hrabat se víc nahoru, protože se dostanu do pásma ještě většího progresivního zdanění.
Jinak jsem spokojená.
- Citovat
- Upravit
@aiwwa píše: Více
Souhlas… Taky bych jí snížil na polovinu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ploskutáček píše: Více
Za 105 mega by bylo docela dost buřtguláše, když se bude nakupovat točeňák ve slevě…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro Čo mi tu dáváš je čistý prvý plat, riesim jen hudbu, ale jen s tebou spávám.
- Citovat
- Upravit
@Magical-eyes píše: Více
Jenže Betty je na rozdíl od Klopči inteligentní a nedivila bych se, že má VŠ, možná i několik a ovládá cizí jazyky, předpokládám, že rovněž několik. Takže proč by neměla mít 100k+?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Ty dávky mi taky notně leží v žaludku, o tom žádná, ale na druhé straně ty holky nikdo nenutí dělat zapisovatelky za almužnu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klopotkova Obecně mě k tomu asi napadá jen to, že člověk, který definuje jako úspěch to, že má vysoký plat, tak mi je v zásadě člověkem cizím. Jsou to jeho hodnoty, nechť je má, ale asi bych si s ním neměl moc co říct.
Spojení neskutečný plat mi pak ještě s mírným úsměvem evokuje, že plat není skutečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit