Neskutečný plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24800
14.10.24 22:52
@Mar__tanka1983 píše: Více
:mrgreen: já tam- na podatelně a s poštovní taškou- začínala svou policejní kariéru v r. 93
ale byl to jakože zlatý důl, páč na recepci hotelu jsem brala 2300 a tam 4290:-D
to byla krása, připadla jsem si v 18 jako největší boháč světa :mrgreen:

i z pošťačky se po x letech a vš a praxi může stát vyšetřovatel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
14.10.24 23:03

@Lucy75 můj tatka zacinal v podobnym roce u policajtu, s vyucakem, jako řidič :mrgreen:
A dneska ma VŠ a je na vysetrovacce :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
14.10.24 23:17

@Mar__tanka1983 proto tu práci miluju :mrgreen:

a už jsem to tu psala, můj brácha se nechtěl učit, byl darebák, rebel, tak šel na řezníka na učňák
po pár měsících v masokombinátu uznal, že má asi na víc :mrgreen:
dodělal si potravinářskou sš, pak nastoupil na obvod a dálkově udělal grandiozně mgr. na policejní akademii a loni odcházel na rentu jako elitní vyšetřovatel z organizovaného zločinu ;)
já to vnímám jako luxusní motivační příběh..
a k tomu ještě jeho skvělá empatická milá skoro 30let manželka (a moje milovaná švagříčková) začla v roce 93 vynášet jako učnice bažanty v hnusném sociálním důchodáku –
zůstala tam…
a od předloni je tam ředitelka a udělala z toho VIP ústav, kde to lze na pojišťovnu, ale lze tam žít důstojně jako člověk i v nových podkrovních bytech… a je to tam krásné, přátelské a důstojné…
hele, život je pestrý :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
15.10.24 11:31
@aiwwa píše: Více

Tak já to beru tak, že bych asi žila s půlkou a druhou bych odkládala- hlavně na cestování a rezervy, až mi doslouží auto nebo třeba pračka. Potřebuju mít na nějakém spořáku pořád aspoň 300 k rezervu, abych byla klidná. :mrgreen:
Proto píšu, že 100 K je pro mě krásný a na naše podmínky neskutečný plat, se kterým se dá krásně žít. Nebudu sice lítat do práce vrtulníkem, ale tyhle věci já k životu fakt nepotřebuju. Stačí mi auto střední třídy, důstojné bydlení v osobním vlastnictví a mít na život podle svých představ (zájmy, koníčky, cestování, takové ty běžné hýčkací věci jako kadeřnice, kosmetika, pedikúra, masáž…, + rezerva na to, když doma něco doslouží nebo je potřeba něco rekonstruovat). Na to by mi stovka čistého stačila uplně s přehledem, i kdybych půlku dávala na hypo. Ale to bych nikdy nedávala, vždycky se dá najít i s bydlením takový kompromis- lokalita, velikost atd., že není nutné dávat 50 k za hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
15.10.24 14:33
@bigl píše: Více

Máme dost přátel, kteří jsou hodně za vodou jak zde tak v CR, tak v tom by problém nebyl :lol: jo a všichni jsou stále normalni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
15.10.24 14:37
@Lucy75 píše: Více

Vidíš ja chtěla být kriminalistka a sla jsem na přijímačky na policejní akademii ale nevzali mi. Brali skoro jen policajty. Doporučili mi jít prvně k policii a pak to zkusit znovu. Ale to se mi nechtělo a šla jsem na jinou VS

• Citovat
  • Upravit
11467
15.10.24 15:51

Chcete říct, proč miluju Emimino? Nikde jinde na světě se nemůžu zeptat svobodně žen na to, kolik berou, a velikost podprsenky. Obojí je považováno za neslušné, netaktní a soukromé. Když máte dobrý plat, spousta Čechů jsou závistivé svině. Já závistivý nejsem, svině jak kdy. A když ho máte malý/nízký, můžete být za socku.

Upřímně, ani u kamarádů, které znám čtvrt století, nevím, kolik berou. Jen asi u dvou, z nichž jedna byla moje nejka, když nastoupila do první práce, a druhá mi to prozradila náhodou, aniž bych se ptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
15.10.24 21:44
@Anonymní píše: Více

Tohle je podle mě víc, než brát sebevětší částku, ale uštvat se prací. Ideální je, když člověk pracuje, protože ho to baví a ne proto, že musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
15.10.24 22:26
@Cizinka 999 píše: Více

Tak mám taky asi 3 páry přátel, co jsou na tom hoooodně dobře- tady vlastni dum s wellness, vila u moře s vlastní jachtou, auta za pár milionů, x krát za rok exotika nebo lyže a tak, jsou uplne v pohodě, ale většina mých známých jsou střední třída a s těmi si teda rozumím nejvíc. Nepotřebuji lítat 3× za rok na Maledivy, Srí Lanku a do Thajska a 4× za rok na lyže do italských nebo švýcarských Alp. A v mezičase ještě stíhat využívat tu svoji nemovitost a jachtu u moře. Mně tenhle životní styl fakt neláká. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
17.10.24 18:59

Už spíš koukám po jiných věcech, než neskutečném platu.
Peníze, ani majetek si do hrobu nevezmu a abych ohromila lidi kolem sebe značkou nebo okatě drahým autem a dovolenou, na to nejsem zaměřená. Takže v práci víc oceňuju flexibilní pracovní dobu, home officy, pohodu na pracovišti, práci, která mě baví a rozvíjím v ní svůj potenciál, fajn férový kolektiv.
Plat tak nějak, abych s ním rozumně vyšla a nemusela otáčet každou korunu.
Mě by stačil v pohodě plat kolem 65-75 hrubého. Není to nijak nereálný plat (Praha) a rozhodně není neskutečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10792
17.10.24 20:08

Ono tě to neláká, protože jsi to nikdy nezažila. Ty třeba jezdíš někam pod stan, do hotelu, na chatu, či wellness a oni letí několikrát do zahraničí… Oboum rodinám tento životní styl přijde normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
17.10.24 20:21
@Bytsamsebou píše: Více

Právě že zažila. Právě proto vím o čem píšu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10792
17.10.24 20:23

Kolik let jsi žila takovým stylem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
17.10.24 20:34
@Bytsamsebou píše: Více

Posledních cca 10 let a mohla bych tak žít pořád, jsme na tom docela dobře, bych řekla. Sice nemáme jachty a nemovitosti u moře, ale pár set tisíc bych za dovolenou za rok klidně mohla dát. Mně to nenaplňuje a nepřijde mi to smysluplné. Pořád ráda cestuju, ale už jinak, jezdím míň a na jiné typy pobytů a celkově mi to trajdání furt někde už přestalo dávat smysl, naplňují mě uplně jiné věci. Moje štěstí se neodvíjí od toho, co mám na kontě, asi už jsem se nasytila a zjistila, že tohle pro mě není smysl života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10792
17.10.24 21:10

Mě by to rozhodně nevadilo, ale kde vzít čas na to lítat často do zahraničí a na hory? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat