Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hmm…
Diagnóza lehká citová oploštělost nebo snad vnitřní chvění? Umírám
Hlavně si kvůli tomu zavolej záchranku, takový případy baví v noci na pohotovosti nejvíc! ![]()
Prosim te a co se stalo? A kde byl pritel? Ne, miminku to neublizilo, ale mela si proste hystericky zachvat. Otazka, jestli opravnene, ze se fakt stalo neco moc zleho, nebo sis ho vyvolala zbytecnym jancenim az takto do extremu. Nechci byt hnusna, kdyz neznam fakta, peotoze je nepises, ale podle toho jak to pises, mi to vic sedi na tu druhou variantu. Priste zkus papírová pytlik a dychat. Jestli patris k tem zenam, co si ho ale vyvolavaji i bezne samy, tak radim prestat, nebo budes svobodna matka. Hormony v tehotenstvi jsou svina obcas, ale zase bych na ne nesvadela vsechno.
Pri vzlikani a silnem rozruseni muze dojit k hyperventilaci. Kup si magnezium.
https://www.prpom.cz/hyperventilace/
Plac byva nekdy ocistna vec, pomuze odplavit stres, ale muze to byt i podvedome manipulativni akt, jak vyvolat u partnera vycitky, aby litoval, jak moc ti ublizil.
Pokud se priste pohadate a zacnes opet plakat, postav se pred zrcadlo, koukej na sebe, jak si smesna, jak je to zbytecne…rekni si sama sobe : „co to delas?“. Uvedom si, ze za sve pocity jsi odpovedna jenom ty sama, ty jses panem sama sebe a nikto zvenku, dokonce ani tvuj parnter nenese odpovednost za tvuj plac a ze zadnej chlap ti za takove slzy nestoji, hlavne pokud ti ublizuje. ![]()
Tohle jsem jednou zažila v dětství, když jsem se vztekala kvůli čokoládě, kterou mi nedovolili
. Bylo mi šest.
Jsi hysterka. Taky se mi to jednou povedlo v druhým těhotenství. Pohádali jsme se s manželem, začala jsem takhle vzlykat a nešlo to zastavit.
Myslím, že nejsi hysterka
Spíš citlivá, na mě funguje nejvíc jako uklidnění právě pláč a je to ozdravný, lepší než to v sobě dusit. Taky se mi tohle párkát stalo ![]()
@Lana25 píše:
Myslím, že nejsi hysterkaSpíš citlivá, na mě funguje nejvíc jako uklidnění právě pláč a je to ozdravný, lepší než to v sobě dusit. Taky se mi tohle párkát stalo
Presne tak, mnohem lepsi je se vybrecet nebo vyvztekat, nez v sobe potlacovat emoce a zakladat si na vaznejsi zdravotni problemy.
Hele nevim, co jste resili a jak moc vazne to bylo, takze tezko radit, ale lepsi byt hysterka nez cynik jako plno dam tady na epipi.
A ted mysli na male a snaz se nenechat rozhodit. Priste jdi radsi na prochazku a opakuj si: je blbej, je blbej
Jsi hysterka..ja taky. Tehotna nejsem a kdyz se dostanu do emocne vypjate situace, dokaze se me popisovany stav drzet treba hodinu v kuse i dyl.
Ahoj, končím 19tt a chtěla jsem se zeptat, zda se s tím už někdo nesetkal.. dnes večer jsem se hádala s přítelem, začala jsem brečet, ale nešlo přestat.. porad jsem přerývavě vzlykala a dýchala a když jsem se snažila zadržet dech, tak jsem se začala třást po celém tele.. trvalo to cca 20 minut, pak jsem začala přicházet k sobě, občas se to teda ten stav chtěl jakoby vrátit, že jsem začala zas mít v očích slzy a rychle krátce dýchat, během toho mi celé tělo jakoby vibrovalo.. setkala se s tím některá z vás? Co to mohlo bejt? A mohlo to ublížit miminku? Děkuju