Nesnáší přetahování

5633
8.4.13 21:49

Nesnáší přetahování...

Holky, náš čtyřletý syn nesnáší přetahování předkožky. Chudák si s tím dost vytrpěl, nejdříve mu ji dětská doktorka v roce a půl natrhla, pak se mu zjizvila, dostal zánět a přilepila se a ve čtyřech mu ji urolog bez varování strhl. Už od toho roku a půl si nenechá na pindíka sáhnout, ani se mu nedivím. Po tom stržení jsme ale museli pravidelně čistit a i používáním Opthalmoframykoinu se předkožka rozvolnila. Jenže nedávno byl na operaci s varlátkem a po operaci se přetahovat nedalo vůbec a předkožka se opět zúžila. Mažu Flucinarem, ale malý mi nedovolí pinďu přetahovat. Dělala jsem mu to když tvrdě usnul a nevnímal, ale posledních pár dní se mi vždycky probudí.
Moje otázka je, nevíte jak mu odbourat strach z přetahování po tom co zažil a jak ho naučit hygieně, aby se toho vyloženě nebál? Už jsem zapojila i tatínka, chlapi se zavřeli v koupelně, ale nepomohlo to :nevim: Mám strach, že když nebudeme pravidelně přetahovat, tak se nevyhne obřízce (tu beru až jako krajní možnost). Děkuju za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
8.4.13 22:11

Ach jee, tohle by melo stat na viditelnym miste jako varovani :?
Ono se to mohlo zas prilepit… Klukovi to dr. zkusila pretahnout v roce, slo to a zas se to prilepilo, ja na to nesaham.
Mozna by stalo za to u rozumnyho dr. zjistit, jestli je to prilepeny, nebo zuzeny. Prilepenyho bych nechala, to se casem postupne odlepi samo, s tim zuzenym by se muselo neco udelat :think: Strach budes dost tezko odbouravat, to bude chtit cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
8.4.13 22:41

Někteří doktoři by zasloužili nakopat. Náš dr. nám říkal, že stačí začít až ve třech letech. A šlo to v pohodě. Toho strachu se jen tak nezbaví, opravdu to chce čas. Kamarádka měla u kluka problém s čůráním, tak to museli řešit dřív, ale pokud neměl problémy, tak nechápu proč to udělala tak brzy a takovým drastickým způsobem. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
11.4.13 14:49

Tak dneska jsme byli na kontrole na URO a když jsem doktorovi řekla, že předkožka se zase zužuje řekl:
„Je třeba být fašista, nenechat se ovládat děckem a přetahovat, i za cenu boje s dítětem.“ 8o
Tak snad doktor ví, co říká…ale ten „fašista“ 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
11.4.13 15:04

No to je teda síla. Pan doktor má velmi zvláštní vyjadřování. Je jasný, že to budete muset s malým zvládnout. Nějak ho ukecat. Musíš na něj vymyslet nějaký fígl. Vím, že se to dobře radí a hůř udělá, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.8.18 07:56

No pan doktor má bohužel pravdu. Zásadní chyba byla přetahování v roce a půl, navíc evidentně na sílu. S každou takovou diskuzi jsem ráda za naši doktorku, která říká, že do tří let se na pinďu nesahá a do 4 si to většina uvolní sama, jak si s ním hrajou. U našeho staršího se to přesně tak stalo, má 3 a půl a nedávno mi nadšeně hlásil, že ma velkej pindik a že mu celej vykukuje, a to se mu při curani dělala boule a cural krivo.
Vám teď asi nezbývá nic jiného, než mu to vysvětlit a přetahovat dál. Ať si to dělá třeba sám, je dost velkej, mohl by to pochopit a třeba by se sám ani nebál. I když strach má určitě velkej, to bude trvat, než se ho zbaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí