Bije i dospělé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.4.13 09:36

Bije i dospělé

Hezký den, mám ani né 4.letou neteř a když jsme u nich na návštěvě dost často se stává, že mě nebo manžela plácne. Nejsem na takové to chování u dítěte zvyklá, naše 3.letá toto nikdy neudělala, maximálně když byla menší, tak bouchla dítko s kterým si hrála, protože byl boj o hračku. To jsem jí vysvětlovala, že tohle se nedělá, ale aby šla a uhodila dospělého člověka to nikdy.Na neteři je vidět, že to nedělá protože neví, ale vyloženě záměrně. Jak by jste se zachovali vy? Snažím se jí to vysvětlovat, ale to buď v bouchání pokračuje nebo vyplázne jazyk a uteče. Někdy se stane, že jí to jako by docvakne a začne plakat, to potom mám výčitky jestli jsem něco neudělala špatně. Rodiče ji občas okřiknou, ale ona je neposlouchá, naposled jsem kojila malého a ona skákala za námi na gauči, i když jí rodiče napomínali at to nedělá nepřestala, až mi prcka kopla do oka. Potom začala hrozně plakat. Někdy se jí i bojím. Vím že to zní divně. Není to moje dítě a nechci ji nějak trestat, říkám si, že má své rodiče kteří to vidí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
5.4.13 09:43

Chyba rodičů, mám neteře 3 a 4 roky a stačí když ségra jenom houkne a ony už moc dobře ví, že mají hned přestat. Já bych to zkusila po dobrém s neteří, kdyby neposlechla zvýšila bych hlas, pokud ani to ne vylítla bych na rodiče (zvláště v situaci kdy kojíš a ona ti skáče za zády až ho kopne)
Ono není příjemné když to není tvé dítě jakkoliv zasahovat ale kdyby mě plácla tak na ní zařvu. Musím takhle třeba chránit svoji dceru před bratrancem ale tam zasahuje a hodně hlídá i jeho máma a babička ale když situaci přímo nevidí tak na něj prostě zvýším hlas a hotovo, nenechám ubližovat svému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
5.4.13 09:51

Je to výchovou, ona za to nemůže. Dítě do 5ti let je jako houba, nasává do sebe vše, v čem žije. Promluvit si s rodiči, pokud Ti o holčičku jde, jí bych nechala na pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.4.13 09:55

Pokud nechápe vysvětlování plácla bych jí taky, ať ví jaké to je. Naše dvouleťačka takhle kousla jednou mojí tetu, ono to těma malejma špičákama pěkně zabolí když to člověk nečeká, okamžitě jí hryzla taky a od té doby malá nekousla nikoho.

• Citovat
  • Upravit
24320
5.4.13 09:56

Tohle je vychovou. Bohuzel tohle zacina byt moderni. A priste bych se ozvala kdyz neposlechne rodice tak si tu autoritu sjednej ty slo tam o tvoje dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
5.4.13 09:58

Ja bych si promluvila s rodici. Nas mlady (2 roky) me obcas bouchne nikoho jineho ne a vzdycky to dela kdyz videl jak me ten den nebo den pred tim majznul pritel pres prdel( ze srandy) ale to ty deti nepoznaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
5.4.13 09:58

Pomazlila bych jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
5.4.13 10:03

@Aishenka @Leni78 Děkuji za odpověď a přesně jak píšete je to o výchově. Snažím se jí vše vysvětlovat, být na ni milá, hodná, ale tohle mě dost zaskočilo. Je mi jasné, že to musela někde vidět. Vím od tchýně, že na malou dost křičí, mají ještě jedno mladší dítě a díky tomu šla starší neteř bokem. Určitě se snaží upoutat na sebe pozornost, ale takhle je to špatně. Bohužel nejsem povaha která by jejím rodičům vysvětlovala, že jí špatně vychovávají, taky by to nemuseli přijmout a hned by byli další problémy. Horší je, že to špatné chování odkoukává i naše dcera. Vyzkouším to zvýšení hlasu, i když minule mi manžel vyprávěl, že ho znovu plácla a on jí to vrátil, ale neplakala, tak si to možná trochu uvědomila, no a já tuhle dostala dřevěnou kostkou, sice jí rodiče 10× opakovali ať je nehází, ale jí je to jedno. Myslím, že potřebuje vědět, že jí máme rádi, ona je jinak fakt hodná, obzvlášť když nevidí rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
5.4.13 10:04

@Leni78 Jj, o to se snažím, ale musí chtít, ona je někdy jak střelená

Příspěvek upraven 05.04.13 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.13 10:08

@jeřáb ano taky se nám to stalo, manžel mě plácl po zadku jen tak a malá to okamžitě začala dělat taky, snažily jsme se jí vysvětlit, že to tatínek udělal jen tak ze srandy, ale ona už je rozemnější, jsou jí 3 roky, tak to brzy pochopila.

• Citovat
  • Upravit
6971
5.4.13 10:20

@rozmary - ano ano, přesně tak, odnaučí se to nejrychleji když se jí to oplatí.- samosebou že v normální míře:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
5.4.13 16:24

Negativní pozornost je TAKY POZORNOST…evidentně špatně snáší hrát v rodině „druhé housle“ (sourozenec) + né zrovna echt výchova doma… :nevim: zkouší, kdo jí kam dovolí zajít…je to velice chytré dítě…taková „ťunťa“ by to teda neudělala…ona moc dobře ví, co bude následovat…poruší pravidla=pozornost okolí…a to je vítězství…i když ve formě negace okolí…zaměstnat, zaměstnat, zaměstnat…najít něco co jí bude bavit, ale neposílat jí pryč z místnosti…potřebuje u toho „diváky“…rodiče…tetu…
Pokud ráda maluje, ať namaluje miminku obrázek-připevníme ho k postýlce, bude se na něj dívat…nebo může třídit prádlo-ponožky k sobě párem…utírat prach v místnosti, kde všichni sedí (aby jí viděli…potřebuje publikum)
A nekřičet na ní…je to na nic…
Mám podobnou holčičku teď ve školce…taky 4roky…agresivní, ubližuje, štípe…přiběhne a bouchne-směje se a uteče…pak jí to někdo oplatí a ona se rozpláče (rozeřve jako tur) a přijde žalovat…evidentně nechápe příměr „Co nechceš aby ti dělali druzí, nedělej ty jim“…fakt nechápe…jediné, co má úspěch je vzít jí za ruku a říct: „Teď si budeš T****hrát sama…ubližuješ dětem, nemůžu tě mezi děti pustit“ a dovedu jí stranou (ale né z místnosti) a dám jí nějakou skládačku, puzzle, pomůcku…aby se trochu zklidnila…
Ale je to zase jiná situace…ve školce a doma-to je rozdíl…není to lehká situace a nezávidím ti jí…z pozice tety nemáš moc šancí na nápravu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2526
5.4.13 16:35

To, že je chyba na straně rodičů, víš myslím i Ty. A co se týká toho pláče…je to její vyzkoušený obranný reflex. Když vidí, že by mohl být průšvih, že to, co dělala nebo dělá přehnala, tak se rozpláče, čímž odvede pozornost od trestu, který by mohl následovat. A protože ví, že ty jako teta, si na ní nijak nedovolíš, bude provokovat dál. Znám milióny takových příkladů. A pokud bys to chtěla jednou pro vždy vyřešit, musela bys mít v prvé řadě stoprocentní oporu v jejích rodičích a ona by to musela vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.4.13 16:52

Napíšu to takhle, hlídala jsem jednou kamarádce holčičku, tehdy taky čtyřletou. Byla taky živel, hrát hry si nechtěla, ani malovat, začala po mě házet hračky, tak jsem jí s úsměvem řekla, že hračkama se nehází, že to bolí ty hračky i mě, nepřestávala. Řekla jsem jí to znova, už bez úsměvu, tak přestala házet po mě, ale po mé malé dcerce, to už jsem na ní zařvala, následoval děsnej smích a když jsem jí chytla za ruce s tím, že takhle spolu teda kamarádky nebudeme flusla mi do obličeje. V tu chvíli mi bylo uplně jedno jestli je to moje či cizí dítě, dostala facana přes celou papulu. Když si pro ní kamarádka přišla, hlásila jsem ji situaci, jenom koukala. Holku už mi nikdy na hlídání nedala, ale od té doby na mě kočka, nikdy nehodila ani xicht, který hází po mamině, nevyplázla jazyk prostě nic a zdraví mě s úsměvem na dálku. Těžko říct co si o mě myslí :) Kamarádka to tenkrát asi nepobrala, nevím jak by reagovala tvoje sestra, to je těžký, ale jsou věci který si k dospělému dítě dovolit nesmí, nebo si to aspoň myslím :think:

• Citovat
  • Upravit
2499
5.4.13 16:58

@Jitka1976 Tak to co jsi napsala je úplná pravda, až mě to svým způsobem děsí. Ano, kolikrát když jsme u nich na návštěvě a není s námi naše nejstarší, tak za mnou neteř příjde a chce abych si s ní šla hrát nebo kolikrát smutně řekně, se mnou si nikdo nechce hrát. Myslím, že velkou zásluhu na tom má i to, že když byla sama, tak to byl mamánek, nikde nechtěla být, jen s mámou a jak se narodila ta mladší, přestali se jí věnovat a ona nechápala proč. Kolikrát si jí vezme tchýně na hlídání a vrací ji z brekem, protože nechce domů. Já tohle od svých dětí vůbec neznám. I když se dcerce líbí u babičky sebe víc, tak domů se moc těší. Myslím, že podobný problém by čekal i drouhou neteř, kdyby měli třetí, švagrová jí má neustále v náručí, jak si ji chce pochovat někdo jiný, většinou se rozpláče a to dělá i u tatínka což taky neznám. Nevím jak to bude s tou starší holčičkou pokračovat dál, vídáme se tak 1× týdně, takže to, že by od nás odkoukala nějaké lepší chování asi nehrozí. Kdybych věděla, že to nezpůsobí nějaké rodinné problémy, nechala bych je ať si přečtou vše co tu všechny píšete, protože máte pravdu úplně ve všem, bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí