Odklad - nespolupracující dítě

17974
4.4.13 19:12

Odklad - nespolupracující dítě

Náš syn (v létě 6) je velmi špatně komunikující dítě. Ve školce už to jakž takž funguje, na učitelky si zvykl, umí to s ním, i když jsou dny, kdy je to těžké. Jsou situace, kdy nekomunikuje. U psycholžky už jsme byli, závěr je, že jsme nedůslední a stačí pevná ruka (mám další tři děti a tam žádný problém).
Kvůli té komunikaci a celkově sociální nezralosti jsme pro odklad. při zápisu se šprajcnul úplně - nepozdravil, neřekl své jméno, neodpovídal, nedělal ani neverbální činnosti. Znám ho, očekávala jsem to, proto taky chceme odklad. Ta situace byla velmi formální, cizí prostředí, cizí osoby a ještě po něm chtějí „projev“. Zhodnotili ho - překvapivě - jako nezralého, s odkazem na ped.-psych. centrum kvůli vyjádření.
Tam jsme byli dnes. Stejná situace, nekomunikuje. Tudíž ho nemohou vyšetřit a nemohou napsat posudek. Posílají nás k psycholožce.
Cesta od čerta k ďáblu. Kam nás pošle ona? Situace se bude logicky opakovat.

Uvítám názory učitelek MŠ a prvního stupně, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.4.13 19:29

Ahoj…a to vám odklad nenapsali? Samozřejmě další péče klinické psycholožky je na místě, pokud je tedy problém v komunikaci, tam může být hodně aspektů. Ale odklad vám napsat měli..i přes nespolupracující dítě.. :think:

• Citovat
  • Upravit
2803
4.4.13 19:55

Jak jsou staří sourozenci? A jsou všichni vlastní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
4.4.13 20:06

Všichni jsou vlastní, malej je z dvojčat, ségra problém nemá. Kromě ní má devítiletého bráchu a dvanáctiletou ségru.

ne, na to nám doklad nenapsali, taky nechápu proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.4.13 20:57

Nějaký důvod, proč dítě nekomunikuje určitě má :think: Příčiny mohou být kdekoli. Jediná možnost, jak mu pomoci, je pravidelně chodit k psycholožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
4.4.13 21:01

@Eliška u neurologa jste byli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
4.4.13 21:10

Lumáťo, jenže jak najít dobrého psychologa, který bude s dítětem kontinuálně pracovat? Tím problémem jsem se zabývala několik let, hledala jsem, abychom šli pokud možno napoprvé k dobrému, aby se nešprajcnul. No a z návštěvy u psycholožky jsem byla tak rozčarovaná, že dlouho nikam nepáchnu. Prý jsem ochranitelská matka, která nedá dítěti volnost, nepobízí ho k akci, proto je takový. Extrémně ho chráním, protože se narodil nedonošený, hypotrofický. Ale já tyhle pocity nemám, chováms e k němu stejně jako k ostatním, měním jednání jen podle toho, že na něj nezabere to, co na ostatní.

K psychologům bohužel už mám - po vlastních zkušenostech (kdysi v mládí) a po tomhle velmi málo důvěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
4.4.13 21:10

@martas22 K neuroložce chodili obě dvojčata do dvou let, pak je vyřadili, že jsou ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
28.4.13 21:21

Tak u psycholožky jsme papír na odklad dostali. Uff.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.4.13 22:35

Mamko, to je rozumné, že jste odklad získali, jinak to ani dopadnout nemohlo. Zajímalo by mě, jaký bude další postup, pokud bys napsala. Vždyť i ta „nespolupráce“ musí mít nějakou příčinu. Hodně štěstí Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí