Moje dítě nesnese kočárek, jen nošení

Anonymní
26.4.25 14:59

Nesnese kočárek jen nosit

Ahoj. Prosím o radu.
Od narození máme velký problém s kočárkem. Nikdy ho nevzal na milost (hlubokou korbu) po čase jsme museli prodat a využívali jen nosítko..
Když bylo synovi půl roku a seděl, koupili jsme sporťák… tak měsíc OK. Pak začal lézt, chodit a šílenost.. vydrží v něm max 30 min a šílenej řev, musím vzít na ruku nebo do nosítka.. nejradši by uz všude chodil ale jeho chůze je prostě teprv hodně začátečnická..
Máme ještě tříkolku, co jako rodič můžete tlačit a on je v ní připoutaný, tam je to taky jen na chvíli. Závidím maminkám co dají roční dítě do kočárku a jdou ho uspat.
Syn v něm nevydrží a v kočárku mi snad v životě nespal!!! Spí jen v postýlce. A když už je úplně unavený a vyřízený tak usne tak na 15 min a doma spí i 2h …
Máte nějaký trik??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16276
26.4.25 15:03
@Anonymní píše: Více

Myslím, že trik na to není. Někomu vadí kočárek, jinému nosítko, dalšímu postylka :nevim: Příbuzná taky časem kočárek prodala, dítě tam být odmítalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
26.4.25 15:03

Měla jsem takové dítě a nezměníš to. Prostě jsme to přijali jak to bylo. On tedy v něm ani nikdy nespal. Poměrně brzo se naučil jezdit na odrážedle, tak jezdil na něm, je pohybově a aktivně velmi nadaný.
Je zbytečné závidět. Taky bych si někdy užila 2 hodiny klidné procházky, ale tak smůla ( v kočáře spal asi 3× za život 15 minut).
Od 2 let přestal spát po obědě úplně a do kočáru jsme ho už nedostali ani na 5 minut.
Jako někdo nemá rád dudlík, někdo nemá rád kočár.

Příspěvek upraven 26.04.25 v 15:05

• Citovat
  • Upravit
65168
26.4.25 15:04

Vnučka je to samé. Až kolem roku se začíná trochu zlepšovat. Vydrží tam chvíli sedět. Spí tam jen tehdy, když ji dcera uspí nejprve v nosítku. A moc dlouho spát v kočárku nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
26.4.25 15:04

Bohuzel neporadim.
Syn sice v kočárku spí, ale potřebuje mít úplnou tmu, jinak dá 30 minut. Takže dekama musím kočár prikrejvat…
Jak chodí, tak vozit na výletě taky už nejde. Takže máme krosnu a na kratší vzdalenosti nosíme na ramenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 15:32

Tak to není pěkné.. no opravdu bych si ráda užila procházku delší než 20 minut. Ještě jako těhotná jsem chodila na tůry.. milovala jsem to. Bydlíme u lesa, v horách.. ideálka na procházky a výšlapy. V nosítku už taky moc nevydrží. Jakmile se naučil, že může poznávat svět na čtyřech a pak na dvou… tak to je mazec. Ale když třeba jedem autem někam do města a vytáhnu golfky aby jsme někam zašly, popojely.. tak to problém nemá, je zvědavý tak furt okouní na každého a kouká co se děje.. nějakej les je putna

• Citovat
  • Upravit
16276
26.4.25 15:33

Takže golfky jsou v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
26.4.25 15:41

tak bud ráda aspon za to auto. Vnučka ječí i v něm, od miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 15:58

Byla bych ráda, že spí hezky v postýlce a akceptovala, že v kočáru být nechce. Moje dítě už má 4 roky a v postýlce nespalo ani jednou. V kočárku 2×, v obou případech to bylo po očkování :lol:. Moc nechtělo ani nosítko, nejraději by bylo jenom na ruce. Některé děti prostě takové jsou a nenaděláš nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.25 16:10
@Dahlia0409 píše: Více

No ale jen ve městě v ruchu věcí… nesmí být klid. Jaký je tedy rozdíl mezi golfkama a sporťákem? Asi jsem mimo. Ale jsem v depce, že máme drahý a pěkný kočárky a nemůžeme nikam na pěknou prochajdu

• Citovat
  • Upravit
16276
26.4.25 16:17

Beru golfkyjako lehký, malý a. skladny kočár. Vesměs nemá ani stříšku třeba, někdy nejde ani dát do lehu, záleží na typu. Sporťák je větší a zabere více místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
26.4.25 16:38

My jsme ho nosili v ruce. Později jezdil na tom odrážedle. U nás řval i v autě, rval i ve městě. Později město v aute bylo lepší - semafor a tak … Ale do lesa a okolí jsme chodili každý den. Máme psy a pouze sedět doma to nešlo. Tak se nosil v ruce, něco ušel, pak zase nosit v krosně, na ruce, něco ujít …. Některá období byla lepší, jiná horší.
Drahý a pěkný kočáry jsme naštěstí neměli, to nám nevadilo. Zase je pohybově šikovný. Ve 4 letech s klidem ujel 8 km na kole ( klasická 20, bez koleček se naučil ve 3 letech ). Některé děti se údajně ještě ve 4 letech klidně ještě vozí v kočáru :). On dá s klidem kolo. Každé období a dítě má něco. Každé je jiné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.25 16:48
@Snopy123 píše: Více

Ano také nosíme, nic jiného kolikrát nezbývá. Protože ukřičené dítě v kočárku nechceš, když je ještě teplo a on se vzteká tak si z toho klidně užene horečku.. horkokrevňák. Takže když jdeme na procházku v kočárku nebo na odrážedle s tyčí tak se vždycky vracime s dítětem na ruce 😀 😀 🙈 pořídila jsem si kvůli tomu to poponášedlo Wildride …

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
26.4.25 16:56

Nám se to poprvé stalo asi ve 2 týdnech :) Pak jsme nosili mimino a vozili prázdný kočár, aby to nevypadalo, že nemáme na kočár :), protože on nechtěl ani nosítko. Dítě jedině na ruce neřvalo. V té korbě vydržel asi 3 minuty než spustil.
Sporťák byl maličko lepší. Za dostatek jídla vydržel i 5 minut občas. Ale pak když začal chodit tak i tak ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.25 17:01
@Snopy123 píše: Více

Jako bys mluvila o nás… my jsme už od narození byly na nosítku.. děkovala jsem za něj.. v nosítku první dva měsíce spinkal v lese i 3 hodiny!! Krása nádhera.. kočár nám ležel v garáži a pak.. šílenost. Koupila jsem drahý sporťák jako že pohodlný a bude mu v něm dobře a bude spokojený a prd! A jak píšeš, občas ho zahrnu jídlem, pitím a na chvíli je klid ale to nedojedem ani do zatáčky 😀 🙈

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML