Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Myslím, že trik na to není. Někomu vadí kočárek, jinému nosítko, dalšímu postylka
Příbuzná taky časem kočárek prodala, dítě tam být odmítalo
Měla jsem takové dítě a nezměníš to. Prostě jsme to přijali jak to bylo. On tedy v něm ani nikdy nespal. Poměrně brzo se naučil jezdit na odrážedle, tak jezdil na něm, je pohybově a aktivně velmi nadaný.
Je zbytečné závidět. Taky bych si někdy užila 2 hodiny klidné procházky, ale tak smůla ( v kočáře spal asi 3× za život 15 minut).
Od 2 let přestal spát po obědě úplně a do kočáru jsme ho už nedostali ani na 5 minut.
Jako někdo nemá rád dudlík, někdo nemá rád kočár.
Příspěvek upraven 26.04.25 v 15:05
Vnučka je to samé. Až kolem roku se začíná trochu zlepšovat. Vydrží tam chvíli sedět. Spí tam jen tehdy, když ji dcera uspí nejprve v nosítku. A moc dlouho spát v kočárku nevydrží.
Bohuzel neporadim.
Syn sice v kočárku spí, ale potřebuje mít úplnou tmu, jinak dá 30 minut. Takže dekama musím kočár prikrejvat…
Jak chodí, tak vozit na výletě taky už nejde. Takže máme krosnu a na kratší vzdalenosti nosíme na ramenou.
Tak to není pěkné.. no opravdu bych si ráda užila procházku delší než 20 minut. Ještě jako těhotná jsem chodila na tůry.. milovala jsem to. Bydlíme u lesa, v horách.. ideálka na procházky a výšlapy. V nosítku už taky moc nevydrží. Jakmile se naučil, že může poznávat svět na čtyřech a pak na dvou… tak to je mazec. Ale když třeba jedem autem někam do města a vytáhnu golfky aby jsme někam zašly, popojely.. tak to problém nemá, je zvědavý tak furt okouní na každého a kouká co se děje.. nějakej les je putna
tak bud ráda aspon za to auto. Vnučka ječí i v něm, od miminka.
Byla bych ráda, že spí hezky v postýlce a akceptovala, že v kočáru být nechce. Moje dítě už má 4 roky a v postýlce nespalo ani jednou. V kočárku 2×, v obou případech to bylo po očkování
. Moc nechtělo ani nosítko, nejraději by bylo jenom na ruce. Některé děti prostě takové jsou a nenaděláš nic.
@Dahlia0409 píše: Více
No ale jen ve městě v ruchu věcí… nesmí být klid. Jaký je tedy rozdíl mezi golfkama a sporťákem? Asi jsem mimo. Ale jsem v depce, že máme drahý a pěkný kočárky a nemůžeme nikam na pěknou prochajdu
Beru golfkyjako lehký, malý a. skladny kočár. Vesměs nemá ani stříšku třeba, někdy nejde ani dát do lehu, záleží na typu. Sporťák je větší a zabere více místa
My jsme ho nosili v ruce. Později jezdil na tom odrážedle. U nás řval i v autě, rval i ve městě. Později město v aute bylo lepší - semafor a tak … Ale do lesa a okolí jsme chodili každý den. Máme psy a pouze sedět doma to nešlo. Tak se nosil v ruce, něco ušel, pak zase nosit v krosně, na ruce, něco ujít …. Některá období byla lepší, jiná horší.
Drahý a pěkný kočáry jsme naštěstí neměli, to nám nevadilo. Zase je pohybově šikovný. Ve 4 letech s klidem ujel 8 km na kole ( klasická 20, bez koleček se naučil ve 3 letech ). Některé děti se údajně ještě ve 4 letech klidně ještě vozí v kočáru
. On dá s klidem kolo. Každé období a dítě má něco. Každé je jiné.
@Snopy123 píše: Více
Ano také nosíme, nic jiného kolikrát nezbývá. Protože ukřičené dítě v kočárku nechceš, když je ještě teplo a on se vzteká tak si z toho klidně užene horečku.. horkokrevňák. Takže když jdeme na procházku v kočárku nebo na odrážedle s tyčí tak se vždycky vracime s dítětem na ruce 😀 😀 🙈 pořídila jsem si kvůli tomu to poponášedlo Wildride …
Nám se to poprvé stalo asi ve 2 týdnech
Pak jsme nosili mimino a vozili prázdný kočár, aby to nevypadalo, že nemáme na kočár
, protože on nechtěl ani nosítko. Dítě jedině na ruce neřvalo. V té korbě vydržel asi 3 minuty než spustil.
Sporťák byl maličko lepší. Za dostatek jídla vydržel i 5 minut občas. Ale pak když začal chodit tak i tak ne.
@Snopy123 píše: Více
Jako bys mluvila o nás… my jsme už od narození byly na nosítku.. děkovala jsem za něj.. v nosítku první dva měsíce spinkal v lese i 3 hodiny!! Krása nádhera.. kočár nám ležel v garáži a pak.. šílenost. Koupila jsem drahý sporťák jako že pohodlný a bude mu v něm dobře a bude spokojený a prd! A jak píšeš, občas ho zahrnu jídlem, pitím a na chvíli je klid ale to nedojedem ani do zatáčky 😀 🙈
Ahoj. Prosím o radu.
Od narození máme velký problém s kočárkem. Nikdy ho nevzal na milost (hlubokou korbu) po čase jsme museli prodat a využívali jen nosítko..
Když bylo synovi půl roku a seděl, koupili jsme sporťák… tak měsíc OK. Pak začal lézt, chodit a šílenost.. vydrží v něm max 30 min a šílenej řev, musím vzít na ruku nebo do nosítka.. nejradši by uz všude chodil ale jeho chůze je prostě teprv hodně začátečnická..
Máme ještě tříkolku, co jako rodič můžete tlačit a on je v ní připoutaný, tam je to taky jen na chvíli. Závidím maminkám co dají roční dítě do kočárku a jdou ho uspat.
Syn v něm nevydrží a v kočárku mi snad v životě nespal!!! Spí jen v postýlce. A když už je úplně unavený a vyřízený tak usne tak na 15 min a doma spí i 2h …
Máte nějaký trik??