Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A proč ho pořád měříš? 37,5st nic není a je spavý, protože je tělo unavené
Kolik spíš přes den?
A nechytil zas k tomu něco? Po nemoci a ATB je imunita oslabená..
@Dahlia0409 měřím ho večer, když se mi zdá teplejší než je obvykle… bojím se o něj, aby se mu v tělíčku něco nedělo.. přes den spí dopoledne cca 1.5 h a odpoledne také ale spal by déle.. chodím ho budit (bohužel) protože pak má problém se spánkem večer, hlavně když to přetáhne odpoledne. Mám o něj strach
@Anonymní píše: Více
Když je nemocný, tak ho nech. Tělo se nejlépe léčí, když je v klidu a spí
Dospělý člověk má taky co nejvíce ležet, spát a kurýrovat se ![]()
Ve 13m mi spal syn přes den tak 5-6h určitě, to ti přijde moc? ![]()
@Doctus ale 37.5 mývá večer opravdu často. Náš DR je trošku konzervativní a říká, že je to normální, že večer má dítě vyšší teplotu.. a když už tak vždy řekne, že to jsou zuby, nebo růst, nějaký stres a podobně..
Tak obvykle je večer teplota prostě vyšší, obzvlášť, když tělo bojuje s nemocí
@Dahlia0409 píše: Více
Tyjo 5-6 hodin… to je hodně. Syn spí pak celou noc od 20h do 7-8 h ráno.
Bavíme se o spaní přes den a ne v noci? Spíše mě teď trápí ta teplota…
Když je dítě nemocné, nechala bych ho spát podle potřeby. Kdybych byla nemocná a někdo mě budil, tak bych se dost špatně teda léčila. Natož, když je to malé dítě
Dobře nechám ho pořádně vyspávat.. ale co ta teplota? Kdyby to byla viróza, tak má kašel, rýmu… jooo zapomněla jsem napsat, že má alergii!! Bere sirup Aerius než půjdeme na alergo
no večer může být ulítaný, uřícený, měřila jsi někdy v podpaží?
Už dlouhodobě řeším bez zdárného výsledku, že má syn k večeru a někdy i přes den kolem těch 37.2-37.5..
Doktor dělal CRP vždy ok a přirovnávalo se to k zubům.. jasně, ty mu rostou furt.
Pak se objevila zadní rýma cca 14 dní, mořská voda je u nás denní chleba, zvlhčování vzduchu, aromaterapie. Pak to z ničehonic přešlo do horeček 39. Trvaly dva dny. Bolely ho ouška a na ORL napsali atb Augmentin na již začínající zánět v obou ouškách z té rýmy..
Dnes po týdnu atb dobral a večer před spaní opět teplota 37.5 už po odečtu.. na kontrole na ORL doktorka říkala, že uši už jsou klidné…
Jsem fakt zoufalá a nechci ho cpát neustále nějakýma atb.. ale proč má furt ty teploty?
Bojím se, aby zas neměl horečky a nějakou infekci.
Jinak je dost horkokrevný a temperamentní. Neposedí. Je mu 13 měsíců a celý den lítá..
Teď je i dost spavý, spal by klidně přes den 3h vkuse.