Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
A co máte za teploměr? Některé digitální teploměry jsou pěkné kšunty a mají poměrně velké odchylky a člověk, nebo dítě se tím nedá vůbec měřit.
Ho furt neměř, lehce nad 37 neni žádná horečka, takze prestan prudit s teplomerem. Kdybyel fakt horecku, tak to poznas i bez nej. A nekdo ma proste normalni teplotu o neco vyšší.
Příspěvek upraven 25.04.25 v 21:46
vydrží normálně ho podržíš a něčím zaujmeš už je velký na to měřit ho v zad.ku oni ho stisknou a můžou si tu teplotu vyhnat
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Z DR.Max jejich nějaký zelený. Kupovala jsem do něj baterky
@ka2ka píše: Více
Dobře, zítra zkusím v podpaží a dám vědět! Díky za tip
@j.a.n.i1 píše: Více
V době Covidové to byl celkem problém i když s tím člověk žije celý život.
A nebo infračervený Hartmann ale to je úplně mimo. Buď podle něj máme všichni horečky nebo jsme podchlazený
jo to mi povídej moje standartní teplota 37,1 až 37,3 jsem se bála kamkoliv chodit ![]()
To jo, i když to byl problém i to nesmyslné mereni bezdotykovými na čele, moje zlatíčka mela pravidelně tak 37.5 a doma po přeměření rtutakem tak o stupeň míň.
Nechápu tohle věčný honění dítěte s teploměrem. Pokud je akční, horečku fakt nemá. Když nemá horečku, není třeba nic řešit ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
No, to pravidlo je akční nema horecku, úplně neplati, mela jsem akcni dítě i se skoro 39… Ale takovou teplotu člověk pozná, když se dotko přiblíží.
Zkuste multimetrem přeměřit ty nové baterky, stačí když jsou někde nesprávně uskladněné, nebo léta někde leží a může to ukazovat blbosti. Ale pokud vás to měří dobře, tak pak synek bude horkokrevnější. Ale jestli blbne, pak to není nic závažného a můžete být v naprostém klidu.
Tak jasně, ale je to prostě poznat, že má dítě „nestandardní teplotu“
Taky je syn akční, ale jak na něj něco leze, nebo letí teplota nahoru, je buď protivný, nebo pořád potřebuje u někoho být. Takže tam vím jistě, kdy je hůř
Ale i když cítím, že je teplejší, neměřím teplotu. To až se mi zdá fakt horký
S takovou teplotou by však akční nemělo vydržet normální dobu, mělo by se poměrně rychle unavit.
Ne, nezkoušela jsem.. to asi nevydrží. On je dost živý divoch.. máme ještě od Hartmanna s tím modrým světýlkem ale v životě to nezměří opravdovou teplotu, syn se otáčí za světýlkem