Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No takhle manžel prechazel angínu, v začátku mu také řekla Dr., že je to viróza a když po pár dnech nemohl ani polknout, šel na ORL sám od sebe, kde ho okamžitě poslala do nemocnice a ještě ten den operace mandlí.
Pokud nemáš antibiotika, jela bych na pohotovost..
@lucynka25 Ježiši, to je hrozné. Já angínu měla mockrát, ale vždy při ní mám teploty skoro 40 a zvracím, bolest v krku asi srovnatelná s tím, co mám teď, tak právě vůbec nevím. Doktor mi dělal CRP, to vyšlo 9, takže prý nic vážného. Antibiotika mi nedal, přišla mu prozatím zbytečná.
Akorát jsem dobrala ATB. Angína jak prase. Chytlo mě to o víkendu, řekla jsem si, že vydržím do pondělí, ale nedalo se. Přesně jak říkáš… šílená bolest, vystřelování až do ucha, teplota do 38 st. Nemarodila jsem ani nepamatuju a tohle přišlo z ničeho nic. „Bála“ jsem se na pohotovost jet, protože tam dávají jasně najevo, že s angínkou nejsi v ohrožení života a v podstatě pohotovost zneužíváš. Naštěstí jsem chytla super doktora, takže hned ATB a po dvou dávkách markantní zlepšení.
@jannina1 To netuším, covid už jsem jednou měla, projevoval se mi horečkou, rýmou, kašlem a dost nepříjemnou bolestí svalů a kloubů. Je klidně možné, že ho můžu mít znovu, akorát s jiným průběhem. ![]()
@Anonymní píše:
Akorát jsem dobrala ATB. Angína jak prase. Chytlo mě to o víkendu, řekla jsem si, že vydržím do pondělí, ale nedalo se. Přesně jak říkáš… šílená bolest, vystřelování až do ucha, teplota do 38 st. Nemarodila jsem ani nepamatuju a tohle přišlo z ničeho nic. „Bála“ jsem se na pohotovost jet, protože tam dávají jasně najevo, že s angínkou nejsi v ohrožení života a v podstatě pohotovost zneužíváš. Naštěstí jsem chytla super doktora, takže hned ATB a po dvou dávkách markantní zlepšení.
Achjo, tak tam asi taky sjedu, snad chytnu dobrou lékařku. Jednou jsem takto jela na pohotovost v horečkách, neskutečnou bolestí v krku a byla jsem poslána domů s chřipkou. Za dva dny, kdy jsem trpěla jak pes, jsem jela znovu k praktikovi, byla to mononukleóza. Díky za zkušenost.
To CRP se může změnit ze dne na den..radši to nepodceňuj. Snad budeš brzy fit ![]()
Měla jsem tohle na jaře. Jedine co mi pomohlo tak obklady na krk
Dat studeny mokrý hadr. Na to suchý a aspon 3 hodiny. Jinak jsem zkoušela uzivat a kde co a efekt nula. Doporučuji
Jsou to ty priesnitzovy zabaly myslim
@lucynka25 Vím o tom, asi tam teda raději zajedu. Snad nebudu moc otravovat. Pro mě je totiž momentálně lepší varianta ta pohotovost. Ode dneška má můj praktik dovolenou a zastupující lékařku si stanovil až od čtvrtka. ![]()
@Elektra Děkuji za radu, taky ho používám. Dnes jsem v něm dopoledne usnula na čtyři hodiny, ale efekt bohužel žádný, přitom mi vždy zabíral.
Nevadí, anonym pryč. Tak už aspoň víte, kdo tu brečí jako mimino ![]()
Já bych spis šla zítra ke svému lékaři. Necekat do patku, ale skaknout tam dřív. Na pohotovost asi ne
@Tichošlápek Dám pak vědět, jak jsem dopadla. Snad tam se mnou nevyrazí dveře.
Krásný podvečer všem,
Když se podívám do krku, tak mám celou levou stranu rudou, mandli nateklou a ráno jsem vykašlala čepy. Nevím, co mám dělat. Mám ještě zkusit vydržet a zajít k lékaři až v ten pátek? Bolelo někoho tak strašně v krku při obyčejné viróze? Na pohotovosti se mi moc otravovat nechce, ale nevím, jestli mám jinou možnost. Předem díky za odpovědi a omlouvám se za drama.
nechci tu teď působit jako nějaký simulant, ale musím se Vás zeptat, kdy byste šli s bolestí krku na pohotovost. Věc se má tak, že v pátek mě začalo pobolívat v krku, hned jsem nasadila pastilky, čaje, zázvor s citronem a medem - klasika. Nic z toho nezabralo a bolest se jen horšila. Včera jsem šla tedy ke svému lékaři, který mi řekl, že je to jen viróza, mám si do pátku poležet a bude to dobrý. Dal mi nějaké pastilky na předpis a vitaminy. Problém je ale to, že se to opravdu vůbec nelepší, od včerejška jsem nic nejedla a jestli za den vypiju půl litru vody, je to moc. Bolí mě celá levá strana krku, bolest vystřeluje až do ucha. Teplotu nemám, pouze lehce zvýšenou. Nechci chodit nikam otravovat, ale mám pocit, že už to nemůžu dál přežít. Ležím v posteli, bolestí nemůžu ani spát a plivu do kelímku.