Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@lucynka25 Ježiši, to je hrozné. Já angínu měla mockrát, ale vždy při ní mám teploty skoro 40 a zvracím, bolest v krku asi srovnatelná s tím, co mám teď, tak právě vůbec nevím. Doktor mi dělal CRP, to vyšlo 9, takže prý nic vážného. Antibiotika mi nedal, přišla mu prozatím zbytečná.
Jenže teď ten nález může být jiný. Jela bych a jestli je to angina ať máš atb co nejdřív. Zrovna angina ti může pěkně zavarit, můj kamarád kvůli ní skončil na rok v invalidním důchodu.
@Dahliaa píše:
Tak mám hnisavou angínu v už docela pokročilém stadiu.Vyfasovala jsem antibiotika a už se těším, jak se to začne lepšit. Na pohotovosti byla moc milá paní doktorka, která mi řekla, že v mé situaci by jednala stejně. Po pravdě ani moc nechápala, že to můj praktik neviděl už včera. Stane se, jsme jen lidi. Pro mě je důležitý, že už mi bude brzo lépe a konečně se napiju a najím. Holky, všem moc děkuji za podporu. Nevím, jestli bych se tam bez vás vůbec dokopala.
Koukám že už máš pořešeno, dobře že jsi jela. Ať je ti brzy líp ![]()
@Dahliaa píše:
Tak mám hnisavou angínu v už docela pokročilém stadiu.Vyfasovala jsem antibiotika a už se těším, jak se to začne lepšit. Na pohotovosti byla moc milá paní doktorka, která mi řekla, že v mé situaci by jednala stejně. Po pravdě ani moc nechápala, že to můj praktik neviděl už včera. Stane se, jsme jen lidi. Pro mě je důležitý, že už mi bude brzo lépe a konečně se napiju a najím. Holky, všem moc děkuji za podporu. Nevím, jestli bych se tam bez vás vůbec dokopala.
Hnus jeden!!! Ale vlastně uf!!! Zaberou antibiotika a tobě bude brzo lépe
!
Je dobře, že jsi to řešila.
Přeji brzké uzdravení! ![]()
Atb zaberou a hned po 24 hodinách už bývá líp. Tak ať jsi brzy ok ![]()
Taky mi doktor řekl, že to nici není, je to viroza, je podzim, lidi to na sebe prskají, pořád jen měřil PRC, posílal na covid test, to bylo před rokem, ale nic. Tak mi řekl, že teplý čaj a šál kolem krku.
Pak jsem šla na pohotovost a tam hlenohnis v krku, šílená chronická angína, hned léčba a teda trvala skoro 3 týdny, jela bych klidně i na pohotovost. Vyhnat tě nevyženou, pošlou tě kdyžtak přímo na ORL, tam už budou vědet.
@Bellino píše:
Taky mi doktor řekl, že to nici není, je to viroza, je podzim, lidi to na sebe prskají, pořád jen měřil PRC, posílal na covid test, to bylo před rokem, ale nic. Tak mi řekl, že teplý čaj a šál kolem krku.
Pak jsem šla na pohotovost a tam hlenohnis v krku, šílená chronická angína, hned léčba a teda trvala skoro 3 týdny, jela bych klidně i na pohotovost. Vyhnat tě nevyženou, pošlou tě kdyžtak přímo na ORL, tam už budou vědet.
Ty nectes?
Ahoj, to bude asi angína. Já to měla bohužel taky, bolest nesnesitelná a trouba na pohotovosti mi řekl, že mám zánět zvukovodu. Naštěstí jsem jela hned jinam na ORL a hned řekl, že angína. Měla jsem velký štěstí, že jsem zánět neměla za mandlí, kanilou píchali do mandle. Kdyby byl zánět za mandlí musela bych okamžitě na sál. Měla jsem 7 dní injekčně antibiotika a pak ještě pár dní. Je to svinstvo a dostávám se z toho ještě teď když na to přijde…ono podle crp jestli ti brali nepoznají vůbec nic. Max stěr, ale ten trvá dva dny. Jela bych na ORL a co nejdřív.
Holky, děkuji všem, jste zlaté. Už je mi o dost lépe, neskutečná úleva. Konečně nemám tendence useknout si vlastní hlavu. ![]()
@Dahliaa píše:
Holky, děkuji všem, jste zlaté. Už je mi o dost lépe, neskutečná úleva. Konečně nemám tendence useknout si vlastní hlavu.
Jo, ten pocit velice dobře znám, nic příjemné. Tak hlavně, že je to má dobré cestě a každým dnem bude líp