Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klementyna píše:
Ja jsem driv take strasne trpela manzelovym chrapanim, nekolikrat za noc jsem do nej musela strkat, at se otoci na bok, takze jaka pro me byla uleva, kdyz se narodilo prvni dite a ja s nim spala v jednom pokoji a manzel v jinem. Snazila jsem se to pak udrzovat co nejdyl, protoze se mi k tomu chraplounovi nechtelo zpatky do jednoho pokoje.
Pak se narodilo druhy ditko, takze jsem zase spala s tim mladsim, no a k me velke radosti, manzel behem te doby naseho odlouceneho spani zhubnul dvacet kilo a chrapani je pryc!!
Jé, v to taky doufám. Druhé dítě už by skoro bylo, tak snad… ![]()
Jenže ten můj o tom pořád akorát mluví, ale skutek utek ![]()
tak to neporadim, bohuzel, ale mam uplne ten samy problem.
![]()
na chrapani jsou kapky adenol, v nasem pripade nepomohly ![]()
![]()
nadávám,kopu,vtekám se a převracim na bok.v případě nouze odcházím na gauč ![]()
už se těším až doděláme pokojík pro malou co se v květnu narodí tam budu mít postel a budu spinkat s mimčem.
jinak manžel chrápe víc po chlastu navíc přešel z kanceláře na těžkou fyzickou práci a od tý doby je to chrápání opravdu nesnesitlené ![]()
nečetla jsem celou diskuzy, ale já teda spím se špuntama v uších..mám dost slabý spánek a budí mě i kapající voda v topení, nebo v létě ráno krákající ptáci..se špuntama nic neslyším, nebo slyším hodně málo, takže pohoda..ale pozor, stane se z toho závislost..bez špuntu už ted prostě neusnu, takže když jedu přes noc někam jinam a zapomenu si je doma, tak je to peklo..
Mám to samé a taky občas vzbudí i malého. V noci jsem tak rozčílená, že kopu i silou
spíš nechtěně, je už to takový reflex. Na boku chrápe míň, ale taky
Je to fakt otrava, taky nechceme spát odděleně, ale je dost nocí, co ho posílám do obýváku, ale naštěstí to chápe. Všelijaké kapky jsme taky vyzkoušeli - nic. O špuntech jsem uvažovala, ale právě kvůli tomu problému, že bych si zvykla na úplný klid je nechci ![]()
Evulec píše:
Mám to samé a taky občas vzbudí i malého. V noci jsem tak rozčílená, že kopu i silouspíš nechtěně, je už to takový reflex. Na boku chrápe míň, ale taky
Je to fakt otrava, taky nechceme spát odděleně, ale je dost nocí, co ho posílám do obýváku, ale naštěstí to chápe. Všelijaké kapky jsme taky vyzkoušeli - nic. O špuntech jsem uvažovala, ale právě kvůli tomu problému, že bych si zvykla na úplný klid je nechci
no jo..mě před tím nikdo nevaroval..ale aspon se vyspím, to že jsem na nic závislá už neřeším..
smurfka píše:
nečetla jsem celou diskuzy, ale já teda spím se špuntama v uších..mám dost slabý spánek a budí mě i kapající voda v topení, nebo v létě ráno krákající ptáci..se špuntama nic neslyším, nebo slyším hodně málo, takže pohoda..ale pozor, stane se z toho závislost..bez špuntu už ted prostě neusnu, takže když jedu přes noc někam jinam a zapomenu si je doma, tak je to peklo..
spunty uz mam taky koupene, ale jeste jsem je nezkousela, jeste kojim a bojim se, ze bych pak neslysela malou
![]()
ale hned jakmile to pujde je nasadim, protoze to chrapani, to je fakt konec nekdy
![]()
alisee píše:smurfka píše:spunty uz mam taky koupene, ale jeste jsem je nezkousela, jeste kojim a bojim se, ze bych pak neslysela malou
nečetla jsem celou diskuzy, ale já teda spím se špuntama v uších..mám dost slabý spánek a budí mě i kapající voda v topení, nebo v létě ráno krákající ptáci..se špuntama nic neslyším, nebo slyším hodně málo, takže pohoda..ale pozor, stane se z toho závislost..bez špuntu už ted prostě neusnu, takže když jedu přes noc někam jinam a zapomenu si je doma, tak je to peklo..![]()
ale hned jakmile to pujde je nasadim, protoze to chrapani, to je fakt konec nekdy![]()
malou uslyšíš v pohodě..já mám z jedné strany chrápajícího chlapa a z druhé strany budík a budíka v pohodě slyším, takže myslím že i břečící miminko nebo chuvičku se přes to slyšet dá..
kažodápně pozor na velikost špuntů, já prošta různé velikosti a firmy než jsem našla ty které mi padnou..
alisee píše:smurfka píše:spunty uz mam taky koupene, ale jeste jsem je nezkousela, jeste kojim a bojim se, ze bych pak neslysela malou
nečetla jsem celou diskuzy, ale já teda spím se špuntama v uších..mám dost slabý spánek a budí mě i kapající voda v topení, nebo v létě ráno krákající ptáci..se špuntama nic neslyším, nebo slyším hodně málo, takže pohoda..ale pozor, stane se z toho závislost..bez špuntu už ted prostě neusnu, takže když jedu přes noc někam jinam a zapomenu si je doma, tak je to peklo..![]()
ale hned jakmile to pujde je nasadim, protoze to chrapani, to je fakt konec nekdy![]()
Já mám taky špunty a malého slyším dokonale
on člověk na některé zvuky je pořád citlivý. Slyším i budík a to ho mám hodně jemně a slabo.
No je fakt, že jsem si asi taky zvykla. Tikot hodin jsem ale nesnášela odjakživa, vždycky jsem všechny budíky stěhovala na chodbu, i u babičky třeba ![]()
Jojo! Taky ho máme! A fakt funguje! Teda né úplně na 100%, ale když už manžel po něm chrápe, tak mnohem slaběji. Ale většinou je úplně tichá noc
)
Jéžišmarjá… kéž by to opravdu účinkovalo… Jsem ochotná to taky koupit. Můj manžel chrápe, až se třese barák, o operaci nechce ani slyšet. Jsem z toho dost nešťastná, protože jsem se po roce přestěhovala od dcerky z pokojíčku zpět do ložnice, že konečně zas budu sdílet s mužem manželské lože
a on mě stejně vyžene tou svou hlasitou produkcí.
Já ti bohužel neporadím, můj přítel (teď už bývalý, rozešli jsme se před necelými třemi týdny) chrápal taky strašně, vždycky bylo pár nocí kdy to bylo dobré, ale jinak skoro každou noc jsem kvůli tomu nemohla spát a taky mi to hrozně vadilo. Teď si říkám že bych dala cokoliv za to jeho chrápání po mém boku
.
nejúčinnější pomoc pro dřevorubce je odlaserování měkkého patra v ústech, které se jim při otevřených ústech během spánku chvěje.Trvá to jen asi půl hodiny, provádí se to v lokální anestezii na klinikách ORL ( třeba Asklepion Praha MUDr.Moravec ) a stojí asi 12 tisíc.Po zákroku to v krku pár dní bolí jako při angině, ale to chlapíkům raději neříkejte, jsou to citlivky.Je to fajn metoda tam, kde hledáte stoprocentní úspěch, když se třeba nemáte šanci přestěhovat z dosahu chrápajících tsunami.