Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj přítel šíleně chrápe,je to necelý rok co to začalo,předtím bylo vše ok,ale teď už je to tak strašný,že nemůžu vůbec spát a někdy vzbudí i malou,ale on tvrdí,že nechrápe
Já už sem z něj hotová,mlaskání nebo tak něco na něj absolutně nezabírá,takže do něj musim kolikrát trochu praštit
ale jinak prostě nepřestane…
Existuje něco,co opravdu pomůže??Oddělenou ložnici nechceme ani jeden,ale já bych se ráda konečně vyspala
![]()
levmah28 píše:
Spí na boku?
No je to různě,někdy strávím celou noc tim,že ho držim na boku,protože jak se překulí na záda,je konec
Ale třeba teď-před hodinou jsem si šla lehnout,ležel na boku,ale stejně chrápe a ještě tak divně funí nebo co to je za zvuky,tak jsem se rači zvedla a spánek ještě odložila,protože bych mu fakt musela jednu říznout
![]()
Tak to můj taky chrápe,ale věčně dostává kopance.Tak bývá ticho když je na boku.Nebo i když je nachlazený,tak je to šílené.Ale asi tady budou zkušenější co ti poradí ![]()
tak ho nahraj, at to slysi a neco s tim dela! Ty divny zvuky a zhorseni… aby to treba nebyla apnoe ![]()
Jenže ti zkušenější nejspíš sladce spí
No nic pro dnešek budu muset vyzkoušet ten kopanec,jinak to nevidím
Tak díky a ,,dobrou noc´´
![]()
minime píše:
tak ho nahraj, at to slysi a neco s tim dela! Ty divny zvuky a zhorseni… aby to treba nebyla apnoe
Já už ho minule nahrála do telefonu,ráno jsem mu to dala poslechnout-nejdřív tvrdil,že to neni on a když se asi ,,poznal´´,tak se tomu smál a pak si to pustil ještě asi 10× a šílenou prdel z toho měl de*il
![]()
minime píše:
tak ho nahraj, at to slysi a neco s tim dela! Ty divny zvuky a zhorseni… aby to treba nebyla apnoe
co to je ta ,,APNOE´´?????
Ma to kamarad a musi mit na spani masku s kyslikem. Hrozne chrapal a u doktora zjistili, ze se mu spatne okyslicuje krev a vlastne si v noci vubec neodpocine.
tady je nejaky odkaz http://www.dobry-spanek.cz/…ankove-apnoe
jinak toho tvyho bych hnala na pohovku, jeste aby mi budil dite!! ![]()
Ehm, můj manžel chrápe HROZNĚ, STRAŠNĚ, NESKUTEČNĚ! Neztloustnul ten tvůj? Můj manžel jakmile přibere, tak každé kilo = další přidaný decibel.
Vyzkoušeli jsme už kdeco, od kapek proti chrápání přes bylinkové polštáře a nepomohlo nic. Náš soused byl i na operaci a bez výsledku. Podle mě toto vyřeší pouze spánková laboratoř, tak manžela ovšem nedostanu.
Když jsem byla doma na mateřské s dětma, tak jsem ho část noci nejdřív různě kopala a tak
, pak si balil peřiny a stěhoval se do obýváku. Od té doby, co chodím do práce na směny, kdy mám polovinu směn noční, tak už ho neslyším, protože padám do postele unavená jako nikdy. A chrápu taky.
![]()
Takže moje rada, řeš to přes spánkovou laboratoř.
minime píše:já mojeho chlapa nahrála a říkal mmi že to určo on není že tie zvuky jsem musela dělat já
A proč nechcete oddělené spaní? Být na to u nás v bytě dispozice, tak si hned zařídím vlastní pokoj, kde by mi stačila jen postel
Takhle spáváme občas jeden nebo druhý na gauči v obýváku, když se to opravdu nedá vydržet…
Taky kopu
a obracím na bok.Když je nejhůř tak se spakuju a jdu spát k děckám do pokoje ![]()
já mlaskám, kopu, nutim at se otočí na bok,ale někdy chráoe i baoku..takže vím jak ti je
Můj manžel také chrápe a to dost dopodbně, jak popisuješ. Když jsem s ním chodila, tak tolik nechrápal. Každou noc se stěhuje vedle do pokoje, máme naštěstí jeden volný. Nesmí spát na zádech, to chrápání hrozně zhoršuje. Když jedeme na dovču, tak si s sebou bere tu náplast na noc a sprej do krku, tak někdy to trochu zabere, ale delší efekt to nemá. Příští měsíc jde na operaci s nosní přepážkou, má jí zakřivenou a budou mu jí rovnat. Prý to může mít i vliv na chrápání, tak jsem zvědavá, zda to trochu pomůže
.
Jinak přeji pevné nervíky a v nejhorším případě doporučuji muže stěhovat do obýváku na pohovku.