Nesnesu doma tchyni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2776
24.10.23 18:12

Tchýně je teda drzá a manžel je ignorant. No co s tím, nezvat, maximálně na 2 dny a trvat na tom. Zpracovat manžela, chlapovi je to třeba jedno, co má ve skříni, ale pro nás je to intimní záležitost, to si žádná žena nenechá líbit, přeorganizovávat domácnost. Chlap by si nechal přeorganizovat nářadí od tchána nebo šahat na auto/kolo? Jestli za tebou nebude stát, tak bych klidně nad tím rozvodem uvažovala, tohle se nedá dlouhodobě snášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8534
24.10.23 18:12

Problem není tchýně, ale tvůj manžel, tam bych začala. Měl by dospět a uvědomit si, že má manželku a nemá mamahotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.23 18:14

Ja se na to chystam, cloumaji se mnou emoce, potrebovala jsem se vypsat, manzel me stve, je jiny, kdyz tu neni, ale jak prijede, vzdy slibi, ze to bude jine, prvni 2 dny ji usmenuje a rika, jo nebude tu tak dlouho a pak to zacne..myslim, ze ho dost i citove vydira, svedkem jsme toho nebyla, ale jednou se zminil, ze zacala, ze ho sama vychovala, kdyz tata odesel..ale me je to uz fuk, tohle je pres caru a jak jsme v tom dele, tak se z toho stane takove vakuum a manzel mi prijde, ze najednou nevidi, co je spatne..rozvod nechci, mam ho rada, rozumime si jinak..ale asi mate pravdu, zadne servitky a proste narovinu rict, ze je toho dost a ze takto ne..ale nechci, aby u toho byl syn, tak to musim nejak vymyslet..

• Citovat
  • Upravit
15103
24.10.23 18:14

Šmarjá, baba nedělá? :? Tohle bych tedy taky nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
24.10.23 18:18

Zakladatelko to je otřesný a těžce za hranicí snesitelnosti. 8o
Tohle si vůbec neměla připustit, což ale neznamená, že se s tím nedá nic dělat. A dělat bys s tím něco rozhodně měla a to i za cenu rozvodu, nebo to psychicky šeredně odneseš.
Vypadla bych teď z domu z důrazným upozorněním, že dokud tam baba bude vracet se nehodlám. To bych sdělila babě i chlapovi.
Tomu bych napsala podmínky za jakých jsem ochotná v manželství setrvat 1. baba nás bude navštěvovat jednou za dva měsíce na prodloužený víkend 2. bude se u nás chovat jako návštěva a ne jako velící důstojník 3. bude respektovat naše soukromí ve všech ohledech 4. nebude dělat naschvály a plést se do výchovy syna. Pokud ne -rozvod.
Babě bych napsala, že rozvod velice vážně zvažuji a to jenom a pouze kvůli ní, takže pokud nehodlá svoje chování korigovat může si na svoje konto připsat rozpad synovi rodiny a vnukovo dětství v rozvrácené rodině.
A do puntíku bych to dodržela. Držím Ti palce :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
24.10.23 18:19
@Anonymní píše:
Ja se na to chystam, cloumaji se mnou emoce, potrebovala jsem se vypsat, manzel me stve, je jiny, kdyz tu neni, ale jak prijede, vzdy slibi, ze to bude jine, prvni 2 dny ji usmenuje a rika, jo nebude tu tak dlouho a pak to zacne..myslim, ze ho dost i citove vydira, svedkem jsme toho nebyla, ale jednou se zminil, ze zacala, ze ho sama vychovala, kdyz tata odesel..ale me je to uz fuk, tohle je pres caru a jak jsme v tom dele, tak se z toho stane takove vakuum a manzel mi prijde, ze najednou nevidi, co je spatne..rozvod nechci, mam ho rada, rozumime si jinak..ale asi mate pravdu, zadne servitky a proste narovinu rict, ze je toho dost a ze takto ne..ale nechci, aby u toho byl syn, tak to musim nejak vymyslet..

No jestli tomu neuděláš přítrž, tak se za chvíli zblázníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9032
24.10.23 18:20

My máme chalupu mezi Čb a Kaplicí a do Linze jezdíme na nákupy. Bába je vtěrka. Chlap je máman. Pouštět bábu do Vaší ložnice. Bych ho poslala i s bábou zpět do Budějc a byl by klid.
Já bych takového chlapa nechtěla ani za Boha. Nůž na krk a hotovo. Nebo lépe, pozvi si svou mámu a usaď mu ji tam. Aby to měl taky hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
24.10.23 18:20
@Anonymní píše:

Manipulatorka! Co je komu po tom jak ho sama vychovala a jak se chudinka nadřela?! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
24.10.23 18:22
@Anonymní píše:
Ahoj,

zacnu uvodem, zijeme u Linzu, tchyne je z CB, tudiz to nema daleko a jezdi casto, moc casto..je tu co 2. mesic a nekdy i 3 tydny v kuse, prece nepojedu na tydn, rika..my male ale maly byt a uprimne ja ji tu nesnesu..

problem je manzel, jemu to vyhovuje, on nemusi nic, maservis pomalu az do postele, jako opravdu dela mu snidane a dava je na podnos, ted o vikend taky, ale ja spala jeste, vrazi tam bez zaklepani, jak kdybych tam ja nebyla a ze si delala vajicka, na me se jen obrati, ty si vem od nej jestli chces, ty si eelas ta svoje zdrava jidla..aleo to nejde, ja to od ni nechci, ja chci soukromi!! ja ji rikam, ja tu spim, tak muzes zaklepat a ona, ale no tak, u nas se nikdy neklepalo..

samozrejme, vse delam spatne, do kuchyne se ani nedostanu, varit neumim, delam to jinak nez ona, takze blbe, nakupuju blbe, prerovnala mi celou kuchyn, kam sahnu, tam je neco jineho, vrchol je, ze mi vcera prerovnala skrin s tim, ze ona ma lepsi system, ja rikam, ja mam svuj a prosim, nech moje veci, aby se mi nekdo hrabal ve skrini, ve spodnim pradle, co to je?
a dnes? otevru skrin a smard, vystrikala mi skrin sprejem co mam na zachod!! pry on tam vlez kocour, ano obcas tam vleze a co, vi ze mi to nevadi, vsechny halenky, vsetry, vse smrdi, ja ji rikam, tak snad se tohle nedela, chodim jak tobe do skrine a neco ti tam spreruju? samozrejme spatna jsem ja, manzel, ze o nic nejde, co vyvolavam hadky..

ja uz nemuzu, ja ji nemohu vystat, je tu tyden, my ted mame dovolenou, prazdniny, nikam se nechystame, koupili jsme nove auto, tak te setrime, plus chceme predelat pokojik synovi, ze o volnu zajedem neco vybrat.. a ona se nema k odchodu, jako..ja nevim co s tim..manzel, ze no ona chtela vypadnout z budejek a kam mam vypadnout ja? tady v byte neni kde, mam sedet na vane, abych byla chvili sama, mame syna, toho si nevsima.. mame nejake plany s tim pokojikem a ona mi je vyhodila! pry omylem, ale pak rekne, no ja bych to stjne udelala jinak, ty plany se mi moc nezdaly a huci do manzele svoje idee..ja na ni koukam, rikam, my si to udelame a ty plany jsou podle syna taky..do manzela huci tak dloouho az rekne, no mozna bysme mohli koupit neco jineho, nechce se s ni hadat, ona je jak zasekla deska a dokud ji to neodsouhlasite neprestane..

ja uz na ni dnes vyjela, ze je na navsteve a ze jako tohle ne a ona mi jen rekne, jsi nejaka hystericka, dobre ze mas dovcu, potrebujes si odpocinout, nechces zustat doma, my ten nabytek vyberem, normalne me provokuje! a muj muz, nic…jakoona driv zila jinde, takze to mela pres 7 hodin cesty, ale posledni 2 roky je v CB u pritele a chova se takhle a mame ji tu porad a od te doby se s muzem i hadame, ona se za me malokdy postavi, ale ja uz se vymezuji vic a vic, ale konci to tim, ze se phadam s muzem, ja ji potrebuji vyhodit, ona nam obcas hlida, i kdyz syna si moc nevsima, takze spis tu jako je s nim..aleja o to nestojim, radsi si zaplatim sousedku nahore, starsi pani, nabizela se za par euro amanzel tak snad nebudeme platit, kdyz mame babicku..jenze babicka je tu pak skoro mesic a chova se tu jak doma a ja jak kdybych byla na navsteve..

ja si jdu dlat veceri a z obyvaku, co dela s v kuchyni, rikam veceri a ona, tak nenaspin, ja jicelou umyla, rikam, tak si snad svoji kuchyn umim uklidit a ona, no…a kolik beres tech vajicek, na co? ja z nich zitra chtela delat, rikam, koupila jsme si plato a beru si z nej 2..to snad muzu a ona..no..a musis i delat vajicka? a to je se vsim, ja mam pocit, ze jsme tu ve vezeni, fakt to nedavam a nevim jak ji vyhodit, normalne bych vzala kufr a nazdar, jneze me uz vycerapva se hadat s manzelem..a to je jen zlomek toho, je toho vic, nemam chut to vypisovat, mam dost..a to nemluvim o synovi, minule sjem jeli na nakup a ji se nechtelo a ze syn taky zustane doma, pak volam a rikam chce neco koupit, pre slysim syna jak rika at neco koupim anerozumim a ozve se baba a rika mu, maminka vzkazuje ze mas dost, mluvit s tebou nechce a zavesi mi a rikam ji doma, proc to dela a ona na me, to jsme ti asi spatne rozumela..dela naschvaly, vim ze je manzel vzdy, to prehanis, tos spatne pochopila.. :pocitac:

s manzelem jsme si zkousela promluvit, ale ona si ho vzdy tak omota, kdovi co mu vyklada..ja nevim co s tou situaci, ja jsme na blazinec,…

Muj dum(byt),muj hrad. Ty ses tam doma, ty rozhodujes. Holt budes muset byt radikalnejsi. O dost.
Ona je neskutecne drza opice.
Manzelovi oznam, jak to bude dal, neptej se ho. Vidis sama, ze je to backora a mamin mazel, takze postavit se ji musis hlavne ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.23 18:22

To nedopadne dobře. Jediná možnost je začít to navlíkat tak, aby začala hrubě štvát i manžela. Aby se dožral, že jeho matka jde i po něm. Třeba, že přestaneš jakkoliv reagovat na její očividně provokativní akce, čímž ji začneš vytáčet a ona se může obrátit i proti svému synovi. Ale chce to silné odhodlání, nebo úplnou rezignaci. (Třeba příště, až budeš tušit že vám vleze do ložnice, rozjíždět nějakou sexuální aktivitu, kterou vám baba překazí.) U nás to bylo podobné ne-li horší, než co píšeš. Až když ona měla pocit, že manžel není dost proti mně, když já jsem dle ní tak hrozná, začala jít i proti manželovi. On chtěl klídek, nic neřešit. Ona mně chtěla vyštvat. Když se jí to nedařilo, byla vytočená a začala podnikat diverzní akce i proti němu. Pak se probral. Sám mi pak řekl, že si myslel, že to jsou takové ženské žabomyší války mezi ní a mnou, že netušil co ona dovede. Blbec. Teď je vytočený, i když mu babka jen volá a já jsem ta, která ho zklidňuje. Jo a děcka se snažila taky očkovat proti mně. To bylo pro mně strašné. Ale ony to brzy pochopily a brzy se jí začaly stranit a straní se jí dodnes.
Bylo to dlouho na rozvod, ale kvůli dětem jsem to dala. A taky AD mně zachránila. Strašidelná povaha to je. :zed:

• Citovat
  • Upravit
944
24.10.23 18:27
@Ivan PPZ píše:
Chápeš Linec a ČB? Alespoň trochu? Ne, že by to bylo na letadlo, ale přeci jen… :roll:
Jinak taky souhlasím, že problém je ON a ne tchýně. S jeho podporou by to šlo řešit…

Je to 2 hodiny cesty veřejnou dopravou, jezdí vlaky i autobusy cca každé 2 hodiny, možná častěji, na kilometry je to blíž než do Prahy. Není to přes půl světa/Evropy, aby byl důvod pro několika týdenní návštěvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.10.23 18:27

Že ji není ani trapně, když někde takhle dělá vtěrku. Mám ráda návštěvy. I ty přespávací. Ale co je moc, tak to je moc.
Ale znám takovou od známé. Taky rodinný příslušník. Je to sestra jejího muže. Ne tchýně. Ta si přijede na měsíční návštěvu, nechá se obskakovat. Ani kávu si sama neuvaří. Čeká, až majitelka domu přijde po práci a nachystá ji jídlo nebo tu kávu. Každé ráno všechny probudí, že si musí umýt vlasy a lehnout si do vany. Doma v bytě má sprchu. Takže vana je vzácná. Když to poslouchám, tak mi vždy vře krev. Nevydržela bych tiše měsíc skákat kolem a nic neříct. Kdyby šla třeba na nákup. Ale ona se nechá obletovat. Princezna přestárlá před důchodem. Takhle jim to udělá několikrát ročně. Vždy rostu, jak to poslouchám. Vezme jim soukromí. Je příživník. A hlavně je splachovací. Když se ji něco řekne, tak dělá, že neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
24.10.23 18:33
@prokr píše:
Zakladatelko to je otřesný a těžce za hranicí snesitelnosti. 8o
Tohle si vůbec neměla připustit, což ale neznamená, že se s tím nedá nic dělat. A dělat bys s tím něco rozhodně měla a to i za cenu rozvodu, nebo to psychicky šeredně odneseš.
Vypadla bych teď z domu z důrazným upozorněním, že dokud tam baba bude vracet se nehodlám. To bych sdělila babě i chlapovi.
Tomu bych napsala podmínky za jakých jsem ochotná v manželství setrvat 1. baba nás bude navštěvovat jednou za dva měsíce na prodloužený víkend 2. bude se u nás chovat jako návštěva a ne jako velící důstojník 3. bude respektovat naše soukromí ve všech ohledech 4. nebude dělat naschvály a plést se do výchovy syna. Pokud ne -rozvod.
Babě bych napsala, že rozvod velice vážně zvažuji a to jenom a pouze kvůli ní, takže pokud nehodlá svoje chování korigovat může si na svoje konto připsat rozpad synovi rodiny a vnukovo dětství v rozvrácené rodině.
A do puntíku bych to dodržela. Držím Ti palce :kytka: :hug:

Přijede a bude spát na hotelu… zásadně nebude mít klíče od bytu..

• Citovat
  • Upravit
4164
24.10.23 18:38

Ty jsi snad zdědila tu mou :mrgreen:

Zeptej se jí, jestli si přeje, abyste se s manželem kvůli ní rozvedli.

Jseš chudák a dlouhodobě se tohle vydržet nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11238
24.10.23 18:40

Udělali jste chybu. Jestli máte volno, měli jste se na ten týden nakvartyrovat do bytu k ni a jejimu příteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová