Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,zacnu uvodem, zijeme u Linzu, tchyne je z CB, tudiz to nema daleko a jezdi casto, moc casto..je tu co 2. mesic a nekdy i 3 tydny v kuse, prece nepojedu na tydn, rika..my male ale maly byt a uprimne ja ji tu nesnesu..
problem je manzel, jemu to vyhovuje, on nemusi nic, maservis pomalu az do postele, jako opravdu dela mu snidane a dava je na podnos, ted o vikend taky, ale ja spala jeste, vrazi tam bez zaklepani, jak kdybych tam ja nebyla a ze si delala vajicka, na me se jen obrati, ty si vem od nej jestli chces, ty si eelas ta svoje zdrava jidla..aleo to nejde, ja to od ni nechci, ja chci soukromi!! ja ji rikam, ja tu spim, tak muzes zaklepat a ona, ale no tak, u nas se nikdy neklepalo..
samozrejme, vse delam spatne, do kuchyne se ani nedostanu, varit neumim, delam to jinak nez ona, takze blbe, nakupuju blbe, prerovnala mi celou kuchyn, kam sahnu, tam je neco jineho, vrchol je, ze mi vcera prerovnala skrin s tim, ze ona ma lepsi system, ja rikam, ja mam svuj a prosim, nech moje veci, aby se mi nekdo hrabal ve skrini, ve spodnim pradle, co to je?
a dnes? otevru skrin a smard, vystrikala mi skrin sprejem co mam na zachod!! pry on tam vlez kocour, ano obcas tam vleze a co, vi ze mi to nevadi, vsechny halenky, vsetry, vse smrdi, ja ji rikam, tak snad se tohle nedela, chodim jak tobe do skrine a neco ti tam spreruju? samozrejme spatna jsem ja, manzel, ze o nic nejde, co vyvolavam hadky..ja uz nemuzu, ja ji nemohu vystat, je tu tyden, my ted mame dovolenou, prazdniny, nikam se nechystame, koupili jsme nove auto, tak te setrime, plus chceme predelat pokojik synovi, ze o volnu zajedem neco vybrat.. a ona se nema k odchodu, jako..ja nevim co s tim..manzel, ze no ona chtela vypadnout z budejek a kam mam vypadnout ja? tady v byte neni kde, mam sedet na vane, abych byla chvili sama, mame syna, toho si nevsima.. mame nejake plany s tim pokojikem a ona mi je vyhodila! pry omylem, ale pak rekne, no ja bych to stjne udelala jinak, ty plany se mi moc nezdaly a huci do manzele svoje idee..ja na ni koukam, rikam, my si to udelame a ty plany jsou podle syna taky..do manzela huci tak dloouho az rekne, no mozna bysme mohli koupit neco jineho, nechce se s ni hadat, ona je jak zasekla deska a dokud ji to neodsouhlasite neprestane..
ja uz na ni dnes vyjela, ze je na navsteve a ze jako tohle ne a ona mi jen rekne, jsi nejaka hystericka, dobre ze mas dovcu, potrebujes si odpocinout, nechces zustat doma, my ten nabytek vyberem, normalne me provokuje! a muj muz, nic…jakoona driv zila jinde, takze to mela pres 7 hodin cesty, ale posledni 2 roky je v CB u pritele a chova se takhle a mame ji tu porad a od te doby se s muzem i hadame, ona se za me malokdy postavi, ale ja uz se vymezuji vic a vic, ale konci to tim, ze se phadam s muzem, ja ji potrebuji vyhodit, ona nam obcas hlida, i kdyz syna si moc nevsima, takze spis tu jako je s nim..aleja o to nestojim, radsi si zaplatim sousedku nahore, starsi pani, nabizela se za par euro amanzel tak snad nebudeme platit, kdyz mame babicku..jenze babicka je tu pak skoro mesic a chova se tu jak doma a ja jak kdybych byla na navsteve..
ja si jdu dlat veceri a z obyvaku, co dela s v kuchyni, rikam veceri a ona, tak nenaspin, ja jicelou umyla, rikam, tak si snad svoji kuchyn umim uklidit a ona, no…a kolik beres tech vajicek, na co? ja z nich zitra chtela delat, rikam, koupila jsme si plato a beru si z nej 2..to snad muzu a ona..no..a musis i delat vajicka? a to je se vsim, ja mam pocit, ze jsme tu ve vezeni, fakt to nedavam a nevim jak ji vyhodit, normalne bych vzala kufr a nazdar, jneze me uz vycerapva se hadat s manzelem..a to je jen zlomek toho, je toho vic, nemam chut to vypisovat, mam dost..a to nemluvim o synovi, minule sjem jeli na nakup a ji se nechtelo a ze syn taky zustane doma, pak volam a rikam chce neco koupit, pre slysim syna jak rika at neco koupim anerozumim a ozve se baba a rika mu, maminka vzkazuje ze mas dost, mluvit s tebou nechce a zavesi mi a rikam ji doma, proc to dela a ona na me, to jsme ti asi spatne rozumela..dela naschvaly, vim ze je manzel vzdy, to prehanis, tos spatne pochopila..
s manzelem jsme si zkousela promluvit, ale ona si ho vzdy tak omota, kdovi co mu vyklada..ja nevim co s tou situaci, ja jsme na blazinec,…
ty nemáš problém s tchýní, ty máš problém, že tvůj manžel se za tebe nepostaví a je stále maminčin chlapeček, ne dospělý a svéprávný manžel
buď si doma zřídíš pořádek, nebo odejdi
@Anonymní píše:
Ahoj,zacnu uvodem, zijeme u Linzu, tchyne je z CB, tudiz to nema daleko a jezdi casto, moc casto..je tu co 2. mesic a nekdy i 3 tydny v kuse, prece nepojedu na tydn, rika..my male ale maly byt a uprimne ja ji tu nesnesu..
problem je manzel, jemu to vyhovuje, on nemusi nic, maservis pomalu az do postele, jako opravdu dela mu snidane a dava je na podnos, ted o vikend taky, ale ja spala jeste, vrazi tam bez zaklepani, jak kdybych tam ja nebyla a ze si delala vajicka, na me se jen obrati, ty si vem od nej jestli chces, ty si eelas ta svoje zdrava jidla..aleo to nejde, ja to od ni nechci, ja chci soukromi!! ja ji rikam, ja tu spim, tak muzes zaklepat a ona, ale no tak, u nas se nikdy neklepalo..
samozrejme, vse delam spatne, do kuchyne se ani nedostanu, varit neumim, delam to jinak nez ona, takze blbe, nakupuju blbe, prerovnala mi celou kuchyn, kam sahnu, tam je neco jineho, vrchol je, ze mi vcera prerovnala skrin s tim, ze ona ma lepsi system, ja rikam, ja mam svuj a prosim, nech moje veci, aby se mi nekdo hrabal ve skrini, ve spodnim pradle, co to je?
a dnes? otevru skrin a smard, vystrikala mi skrin sprejem co mam na zachod!! pry on tam vlez kocour, ano obcas tam vleze a co, vi ze mi to nevadi, vsechny halenky, vsetry, vse smrdi, ja ji rikam, tak snad se tohle nedela, chodim jak tobe do skrine a neco ti tam spreruju? samozrejme spatna jsem ja, manzel, ze o nic nejde, co vyvolavam hadky..ja uz nemuzu, ja ji nemohu vystat, je tu tyden, my ted mame dovolenou, prazdniny, nikam se nechystame, koupili jsme nove auto, tak te setrime, plus chceme predelat pokojik synovi, ze o volnu zajedem neco vybrat.. a ona se nema k odchodu, jako..ja nevim co s tim..manzel, ze no ona chtela vypadnout z budejek a kam mam vypadnout ja? tady v byte neni kde, mam sedet na vane, abych byla chvili sama, mame syna, toho si nevsima.. mame nejake plany s tim pokojikem a ona mi je vyhodila! pry omylem, ale pak rekne, no ja bych to stjne udelala jinak, ty plany se mi moc nezdaly a huci do manzele svoje idee..ja na ni koukam, rikam, my si to udelame a ty plany jsou podle syna taky..do manzela huci tak dloouho az rekne, no mozna bysme mohli koupit neco jineho, nechce se s ni hadat, ona je jak zasekla deska a dokud ji to neodsouhlasite neprestane..
ja uz na ni dnes vyjela, ze je na navsteve a ze jako tohle ne a ona mi jen rekne, jsi nejaka hystericka, dobre ze mas dovcu, potrebujes si odpocinout, nechces zustat doma, my ten nabytek vyberem, normalne me provokuje! a muj muz, nic…jakoona driv zila jinde, takze to mela pres 7 hodin cesty, ale posledni 2 roky je v CB u pritele a chova se takhle a mame ji tu porad a od te doby se s muzem i hadame, ona se za me malokdy postavi, ale ja uz se vymezuji vic a vic, ale konci to tim, ze se phadam s muzem, ja ji potrebuji vyhodit, ona nam obcas hlida, i kdyz syna si moc nevsima, takze spis tu jako je s nim..aleja o to nestojim, radsi si zaplatim sousedku nahore, starsi pani, nabizela se za par euro amanzel tak snad nebudeme platit, kdyz mame babicku..jenze babicka je tu pak skoro mesic a chova se tu jak doma a ja jak kdybych byla na navsteve..
ja si jdu dlat veceri a z obyvaku, co dela s v kuchyni, rikam veceri a ona, tak nenaspin, ja jicelou umyla, rikam, tak si snad svoji kuchyn umim uklidit a ona, no…a kolik beres tech vajicek, na co? ja z nich zitra chtela delat, rikam, koupila jsme si plato a beru si z nej 2..to snad muzu a ona..no..a musis i delat vajicka? a to je se vsim, ja mam pocit, ze jsme tu ve vezeni, fakt to nedavam a nevim jak ji vyhodit, normalne bych vzala kufr a nazdar, jneze me uz vycerapva se hadat s manzelem..a to je jen zlomek toho, je toho vic, nemam chut to vypisovat, mam dost..a to nemluvim o synovi, minule sjem jeli na nakup a ji se nechtelo a ze syn taky zustane doma, pak volam a rikam chce neco koupit, pre slysim syna jak rika at neco koupim anerozumim a ozve se baba a rika mu, maminka vzkazuje ze mas dost, mluvit s tebou nechce a zavesi mi a rikam ji doma, proc to dela a ona na me, to jsme ti asi spatne rozumela..dela naschvaly, vim ze je manzel vzdy, to prehanis, tos spatne pochopila..
s manzelem jsme si zkousela promluvit, ale ona si ho vzdy tak omota, kdovi co mu vyklada..ja nevim co s tou situaci, ja jsme na blazinec,…
No tak tohle by nebylo na moje nervy. Nejspíš by to vedlo k mému odchodu.. Nervy mám jenom jedny a ničít si je zavedeným chlapem a jedu babou? To radši budu sama někde v garsonce. Nevidíš, neslyšíš. Smula
![]()
@Karamba2020 píše:
Ty jsi snad zdědila tu mou![]()
Zeptej se jí, jestli si přeje, abyste se s manželem kvůli ní rozvedli.
Jseš chudák a dlouhodobě se tohle vydržet nedá.
No to ona ale chce, aby se rozvedli, myslím teda. Pak by měla synáčka pěkně pro sebe. A nemusela by bydlet u přítele v ČB, ale pěkně by se roztáhla v Linci, když už si to tam i přeorganizovala. Na místě zakladatelky bych ji po dalším incidentu v klidu vyhodila do hotelu. Požádala bych ji o klíče. Nejlépe, pokud bude partner pryč. Pokud by měla řeči o hysterii, tak bych jí v klidu řekla, že sice možná jsem hysterická, ale domácnost je moje, stejně jako muž (zde nahodit vítězoslavný pohled). Tchýně bude poražena. Chce to jen odhodlání a klid. Taky počítej s variantou, že odmítne odejít z bytu. Pak bych ji šla v klidu sbalit věci a zavolala policii. Sice extrémní, ale nedovolila bych ji vyhrát.
Psychopatka. Dost tě obdivuju, že si to tak dlouho vydržela.
Tak je zcela evidentni, ze problem je manzel, tohle musis vyresit s nim, s ni bych nic neresila, jeste by se ti vysmala nebo jinak provokovala. Domluv se s manzelem, at on jezdi za ni, pripadne se synem na vikend, kdyz se tak moc chteji videt. Pochybuji, ze by pritel byl u mati tak dlouho, kdyz tam ma ona pritele. “Dovolila” bych mu jednu navstevu max na vikend za ctvrtleti s tim, ze to je moje maximum a jeste bych ja odjela treba za svou rodinou atp., nebo travila aspon pres den cas jinde. Loznici bych si pro kazdy pripad zamkla a jeste bych pro srandu napsala na dvere, ze tchynim vstup zakazan. Jestli se chteji videt vic, tak viz shora, at si on jede za ni. Za me dobry kompromis. Nebude-li to dodrzovat, rekla bych mu, ze ja teda takhle zit nechce a ze se teda budeme muset rozvest a pripadne bych odesla. Nebo muzes pozvat svou mamu a ta at zahraje jeho mamu a fakt prehrava a cely vikend ho otravuje a narusuje mu soukromi a provokuje ke konfliktum, aby chlapec videl ![]()
Ta by od nás jela jako namydlenej blesk, baba jedna ![]()
Zakladatelko, soucitím. Manželovi opravdu nůž na krk a neustoupit!!!
Zakladatelko, znáš sex ve městě? Popisuješ prakticky scény ze soužití Charlotte a tchyně Bunny. Můžeš zkusit její řešení, až vám jednou ponese tu snidani ![]()
@Lily-of-the-valley píše:
Zakladatelko, znáš sex ve městě? Popisuješ prakticky scény ze soužití Charlotte a tchyně Bunny. Můžeš zkusit její řešení, až vám jednou ponese tu snidani
Znam, ale nedivam se, jake mela reseni?
@Anonymní píše:
Znam, ale nedivam se, jake mela reseni?
Mrkni se na sezónu 4, epizodu 5, jestli se chceš pobavit. Ve finále ti to tu někdo už radil, tchyně přestala tolik zasahovat do života ve chvíli, kdy jim zabehla do loznice během postelové aktivity🤷♀️
Jasne, ze ve skutečnosti to řešení bude trochu jiné. Ale možná se v tom uvidíš 😅
A schválně bych ty vajíčka vyflakala všechny…pozvala bych si na ten termín i nějakou kamarádku, která by byla schopna to trefně okomentovat stylem… No ty vo. e, co to je? No to se mi snad zdá? To nemyslíte vážně, že ne… Co je vám do toho?… Jste trochu mimo… Všimla jste si že jste na návštěvě? To vás ten vnuk vůbec nebere? Přítele máte v Budejkach-tohle je syn… Jen abyste maminko věděla
k_hand:APak bych ji vystrikala kufr a boty sprejem že bohužel kocour byl i tam… A začala se chovat jako ona…
Dcera se příští měsíc stěhuje za zeťem do Rakouska. Asi by ráda, kdybych jí občas přijela pomoci. Musím si to tu přečíst pečlivě, abych se nechovala jako kráva tchyně. Chudák holka zakladatelka. ![]()
Tak ja bych zacala tim, ze bych tchyni vystrikala tim sprejem na zachod. A pak bych ji i s manzelem vyrazila. Ja snad dneska neusnu jen z toho jak jsem si to precetla
proste pokud bude manzel na strane matky, tak at si zije s ni. A priste az se pozve na navstevu, tak dovol max vikend. Pokud zustane dyl, sla bych pryc. K rodine nebo kamaradkam.
Pozvala jsem sestrenici s dětmi, ze jsou prazdniny a ze kdyz tu muze byt tchyne, muze tu byt sestrenice a aspon se kluk zabavi s detmi. Sestrenice se sem normalne nedistane, prace skola, ale peijede jen na 3 dny…tchyne se k odjezdu nema i tak, ale manzel vysiluje, jak se sem vejdem a vcera ji rekl, tak ona nemuze prijet na odpo, ma to sem 6 hodin, to jsem koukala a vecer mi rika, ja ji proste koupim listek a pojede, dost tomu pomohlo, ze mu sahla na veci do prace co mel u pc stolu a nejak mu to tam preorganizovala (to so mysli on) a vybuchl, pre samozrejme delal neco na posledni chvili a nestihal a nemohl to najit, tak jsem toho vyuzila a rikam, ja to nikam nedavala (jedny papiry jsme mu uklidila
a tchyne mu tam utirala prach a videl to, tak si to spojil s ni.. ![]()
@Anonymní píše:
No, jak nemám ráda ultimáta, tak v tomhle případě bych ho teda dala. Tohle nemůže vydržet nikdo.