Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už vážně nevím co mám dělat. Mám bráchu který je o 5 let starší než já a absolutně spolu nevycházíme. Prostě mi přijde, že mě nesnáší a neuvědomuju si, že bych mu někdy něco udělala.
Jediné co si kdy řekneme je „čau“ když přijde domů. A to ještě tak hnusně odsekne, že to opravdu normální pozdrav není. Když odchází z domu někam pryč, tak kolikrát ani to blbý čau neřekne. Nebo se semnou baví když potřebuje peníze, tak mu je pučím, slibuje hned zítra ti je vrátím. Peníze z něj tahám měsíc a když už se naštvu, ať mi alespoň netvrdí že mi je hned vrátí když ví že mi je nemá jak vrátit a on na mě začne hned řvát a skončí to tím, jakej jsem rozmazlenej fracek a ať sem laskavě zticha. Máme společný pokoj kde nemám absolutně žádné soukromí, nemůžu si roztáhnout žaluzie (takže to v pokoji vypadá furt jak v kobce), protože jemu to vadí a chce mít tmu, tak tam prostě tma bude. Nemůžu si zapnout rádio, protože jeho to ruší a musím si to dávat do sluchátek (zatímco jenom tam hrajou písničky furt, nemluvě o tom když hraje hry na pc tak to má strašně nahlasit a mě to prostě vadí). Ale to taky nemůžu říct ani slovo, abych hned nebyla „rozmazlenej fracek“ a nebylo zas všecho po mém. Chtěla jsem si v pokoji vymalovat své dvě stěny aby to tu nějak vypadalo a musela sem se snažit asi 4 roky, aby vůbec něco takového mi prošlo. Už mě to nebaví, nemůžu si domů vzít ani kamarádku a už vůbec nemluvím o tom že kdybych si chtěla přivést přítele, tak bych z toho měla peklo (momentálně žádného přítele nemám, ale vždycky každého z nich nesnášel, asi už z principu). Hlavně že on si přitáhne v 5 ráno domů svojí kamarádku a šoupne jí k nám do pokoje, to je v pořádku. Jsem zoufalá, je mu 26 let a chová se jak malej kluk, donedávna sem nemohla si před ním ani zapálit cigaretu, protože hned vyhrožoval jak to řekne doma a budu mít průšvih. Jsem zoufalá. Teď si shání nějaký byt, dnes měl jít na prohlídku ale odložil to, takže si myslím že se stejně v nejbližší době neodstěhuje (doma má všechno, navaříno, uklizeno a nemusí ani hnout prstem, jen přijde z práce a celý den se pak válí v posteli až do dalšího rána). Je to hnusné, vím, ale fakt se strašně moc těším až se odstěhuje, jestli někdy vůbec, nesnesu ho tu už víc..
Ty bláho, takhle dospělý „děcka“ ve společným pokojíku? To si neumím představit. Proč bydlíte ještě doma? Proč si nemůžeš z principu najít chlapa? Mohli byste přece bydlet spolu, ne? Myslím jinde, než u rodičů.
@dani24687 píše:
Ty bláho, takhle dospělý „děcka“ ve společným pokojíku? To si neumím představit. Proč bydlíte ještě doma? Proč si nemůžeš z principu najít chlapa? Mohli byste přece bydlet spolu, ne? Myslím jinde, než u rodičů.
Protože ještě studuju a z brigády bych vlastní bydlení neutáhla :/. Chlapa bych si ráda našla, bohužel nikdo na obzoru není.
@Gabriells píše:
Protože ještě studuju a z brigády bych vlastní bydlení neutáhla :/. Chlapa bych si ráda našla, bohužel nikdo na obzoru není.
já si vůbec nedovedu představit 26letýho - předpokládám pracujícího - chlapa bydlet u rodičů a ještě „utlačovat“ mé studující mladší dítě, vůbec prostě v jednom pokoji, vždyť to se nedá ![]()
Najděte si oba práci, vlastní bydlení a vztahy se výrazně zlepší
(a rodičům se asi výrazně uleví)
@Gladys píše:
Najděte si oba práci, vlastní bydlení a vztahy se výrazně zlepší(a rodičům se asi výrazně uleví)
Jak jsem řikala, ještě studuju a z brigády by mi peníze na odstěhování rozhodně nestačily. Takže ještě minimálně 2 roky tu budu a musím doufat, že on, jakožto pracující a ne zrovna špatně vydělávající, se konečně odstěhuje. Jenže si myslím že to hned tak nebude, strašně mu vyhovuje, že doma nemusí hnout prstem.
@Gabriells píše:
Jak jsem řikala, ještě studuju a z brigády by mi peníze na odstěhování rozhodně nestačily. Takže ještě minimálně 2 roky tu budu a musím doufat, že on, jakožto pracující a ne zrovna špatně vydělávající, se konečně odstěhuje. Jenže si myslím že to hned tak nebude, strašně mu vyhovuje, že doma nemusí hnout prstem.
tak nic mu nechybí. a rodičům to nevadí?
Pokud studuješ - ve 21 letech předpokládám VŠ - tak odejdi na koleje.
@dani24687 píše:
tak nic mu nechybí. a rodičům to nevadí?
Tak mamka vždycky říká že doufá, že se brzy odstěhuje že už je čas, ale nic jiného s tím nezmůže. Kdyby mu něco řekla tak by udělal doma šílenou scénu, jak jim tu hrozně překáží, vadí jim tu atd. a byli by z toho zbytečné problémy, to mamka nechce.
Nikdy nespoléhej na to, že někdo něco udělá, pokud se ti něco nelíbí, musíš zakročit holt sama, abys byla spokojenější, proto navrhuju ty koleje, dokonce tam funguje i letní ubytování, že tam bydlíš i přes prázdniny.
A nebo spolubydlení s jinými studenty. Když tě vaši živí třeba by ti i přispěli na tohle…
@Gabriells a nemůžeš bydlet třeba s kamarádama s výšky v nájmu?
@neprihlasena píše:
Nikdy nespoléhej na to, že někdo něco udělá, pokud se ti něco nelíbí, musíš zakročit holt sama, abys byla spokojenější, proto navrhuju ty koleje, dokonce tam funguje i letní ubytování, že tam bydlíš i přes prázdniny.A nebo spolubydlení s jinými studenty. Když tě vaši živí třeba by ti i přispěli na tohle…
Tak já na koleji jsem když je škola, jenže na víkendy se vracím domů. Taťka hodně pracuje takže se vrací z práce když už mamka spí. Je tu furt sama, takže na ty víkendy sem jezdím, aby sme se aspoň trochu vídali (rozhodně by se rodičum nelíbilo kdybych sem jezdila tak málo když se sama neuživím) a navíc musíme jezdit pomáhat babičce, která na tom není nejlépe, takže zůstávat na koleji nějak nejde.
@Gabriells píše:
Tak já na koleji jsem když je škola, jenže na víkendy se vracím domů. Taťka hodně pracuje takže se vrací z práce když už mamka spí. Je tu furt sama, takže na ty víkendy sem jezdím, aby sme se aspoň trochu vídali (rozhodně by se rodičum nelíbilo kdybych sem jezdila tak málo když se sama neuživím) a navíc musíme jezdit pomáhat babičce, která na tom není nejlépe, takže zůstávat na koleji nějak nejde.
tak už je jasný, proč je na tebe brácha naštvaný. Narušuješ mu jeho klid o víkendu.
@Gabriells přítelkyni má? Jestli ne, sežeň mu babu, buď bude trávit čas v jejím bytě a pokud by ona byla též obyvatelkou mamahotelu, tak budou mít motivaci si najít bydlení, aby měli kde šu. at ![]()