Vstup do bytu s policií - jak je to

2069
5.8.13 17:34

Vstup do bytu s policii

Ma dotycny pravdu?
Situace: Osoba, ktera u me par mesicu prebyvala pouze docasne (vicemene jako host, ptz nemela kam jit), nechala si u me jeste osobni veci (nema si je kam dat),ikdyz uz u me 3/4 roku neni. Teto osobe jsem dovolila, ze si nedavno mohla nechat jednorazove ke mne poslat postu, ptz se ocitla v patove situaci. Nyni mi hrozi trestnim oznamenim za to, ze ji nechci vydat jeji osobni veci a ze prijede s policii a vstoupi do meho bytu a sve veci si vezme.
Ma na to pravo? Rekla jsem, ze veci nezadrzuji, ze je klidne nekam odvezu nebo predam pred dvermi, ale nesouhlasim s jejim vstupem do meho bytu. Odpoved znela, ze ma na to pravo, jit ke mne a vzit si je, protoze jsem bohuzel dovolila, aby si nechala ke mne poslat postu.
Jak to tedy je? Ma pravo prijit s policii a vstoupit do meho bytu nebo ne? A pokud ano, muze policie bez me pritomnosti dvere otevrit? Hraje roli, v jakem vztahu s touto osobou jsem? Nikdy v byte oficialne nebydlela, postu jsem povolila pouze v tom jednom pripade, jinak ne. Veci bych vydala rada a mela klid, ale ten clovek si mysli, ze staci se zjevit pred bytem bez predchozi domluvy nebo, ze mu je musim dat v jim stanoveny cas. Byt mam ja v najmu. Ve smlouve tato osoba nikdy nebyla.
Prosim o radu, kdo ma na co pravo?
Snad je to srozumitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.8.13 17:36

Všechno bych vyházela před barák, napsala sms, že má věci před barákem a že ať sebou mrskne, než mu/jí to sousedi rozkradou. Fakt lidi jsou neuvěřitelný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
5.8.13 17:39

Souhlasím s @Gladys také bych té osobě věci vyházela třeba před dveře a zbytek bych už neřešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.8.13 17:43

@Gladys Pokud má nějak doložené, že u tebe ty věci má, tak bych to nedělala, bála bych se, že mě bude popotahovat za zničení svých věcí (ať už jsou kdekoliv). Ale klidně bych vyčkala na tu policii - případně bych se došla zeptat na nejbližší služebnu, jak by to řešili, kdyby k nim někdo s takovým požadavkem přišel.
Nedovedu si moc představit, že by se kvůli tomu vlamovali do bytu násilím - ale jsou tu holky policajtky, ty budou jistě vědět více a přesněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
5.8.13 17:43

Vyházela bych jí věci z okna. S policií ať klidně přijde, tvrdila bych, že ji neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
5.8.13 17:45

@zrnko nejsem odborník, ale pochybuju, že by policie provedla nějaké kroky, aniž by zjišťovala co a jak. i kdyby dotyčná osoba podala trestní oznámení, tak si tě policajti nejdřív zavolají minimálně na podání vysvětlení k dané záležitosti. tam bys měla možnost vše vysvětlit a uvést na pravou míru (a to mluvím o případu, že by se tím vůbec zabývali). takže bych se tím rozhodně nestresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.8.13 17:46

@zrnko, pokud u tebe nemá trvalé bydliště, tak není co řešit a samozřejmě souhlas s @Gladys - napsat SMS (pro případ třeba doložení toho, že ty věci nezadržuješ a ani nemáš v úmyslu je zadržovat), ať si je vyzvedne v tu a v tu dobu. Policie nemá v takovém případě právo se dobývat jakkoliv do tvého bytu.

Příspěvek upraven 05.08.13 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
5.8.13 17:47

Ono je to cele slozite. Jedna se o otce mych deti a byt, kam jsme se odstehovali po rozchodu. Nemuzu si dovolit udelat zadnou chybu, ktera by byla napadnutelna. Okamzite by toho vyuzil a velice rad. Rekla bych, ze presne na to ceka.
Za jakych okolnosti muze tedy do bytu vstoupit? Dukazu zrejme moc nema. Maximalne dopisy na jeho jmeno s moji adresou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
5.8.13 17:49

@zrnko vyházet a víc neřešit. nemáš s tou osobou žádnou smlouvu a neneseš žádnou odpovědnost za jeho věci. vynesla bych před barák a napsala nebo zavolala bych že tam má věci a ať si je co nejdříve odveze. Jaká policie, co s policií?? Musel by se přeukázat jaký vztah má k tomu bytu /kupní, nájemní, podnájemní smlouva/ jinak nemá žádné oprávnění vstoupit do toho bytu ani za doprovodu policie. To by si ani policajti nelajsli, protože pak bys je mohla žalovat za neoprávněné vniknutí do bytu. To že jim cizí člověk řekne že má v nějakém bytě své věci - no pardon, ale to by mohl kdokoliv přijít a říct že má v mém domě televizi /příklad/ a policie vnikne do mého domu a dovolí mu odnést moji televizi?? Bez mé přítomnosti?
Věř že tohle je pouze zastrašování a do toho s ním nikdo nepoleze…

• Citovat
  • Upravit
12154
5.8.13 17:52

@zrnko, no tak v tom případě bude nejlepší zajít na nejbližší služebnu PČR a tam jim vysvětlit situaci a zeptat se, jak postupovat dál. My toho tady nakafráme :mrgreen:, ale nejlíp tě do situace uvedou a poradí přímo tam na Policii.
Ale pokud nemá u tebe trvalé bydliště, nemá moc šancí ti vletět do bytu a dělat s Policií tobě nějaké dusno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
5.8.13 17:52

…a pokud by i podal trestní oznámení, tak policie tě předvolá a vyzve k předání jeho osobních věcí. ono to nefunguje zase tak, jak si mnoho lidí myslí, že podají trestní oznámení a teď se rozjede velká mašinerie… hm, to se na policii nic jiného nedělalo

• Citovat
  • Upravit
31594
5.8.13 17:53
@zrnko píše:
Ono je to cele slozite. Jedna se o otce mych deti a byt, kam jsme se odstehovali po rozchodu. Nemuzu si dovolit udelat zadnou chybu, ktera by byla napadnutelna. Okamzite by toho vyuzil a velice rad. Rekla bych, ze presne na to ceka.
Za jakych okolnosti muze tedy do bytu vstoupit? Dukazu zrejme moc nema. Maximalne dopisy na jeho jmeno s moji adresou.

A to je důkaz čeho? Já si taky můžu poslat dopisy na tvojí adresu na moje jméno, můžu tě pak prudit? Asi těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.8.13 17:55

@radúna Žejo? Já si tak ještě v bujné fantazii představuju, že nějaký aktivní policajt by třeba šel s ním, a pokud by zakl. byla doma, tak by to nějak „řešil jako mediátor“, ale tipla bych, že to je tak maximum, co by policie udělala.
Vlastně bych tu policii při předání uvítala, aspoň by se minimalizovalo riziko scén a napadání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
5.8.13 17:57

A na tu policii muzu prijit kdykoli nebo pouze behem urednich hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.8.13 17:58

@Knihomyš :palec: jo jo. Taky tak, když by takový „milý“ pán vyhrožoval policí, klidně bych to uvítala - jak píšeš, aspoň by mi nehrozila scéna hysterická. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová