Nesolené pistácie

3379
11.12.09 22:20

Nesolené pistácie

Je tu někdo, kdo mi poradí, kde sehnat nesolené pistácie, třebas přes e-shop. Já jsem je nesehnala ani v Bille, ani v TEscu, ani v kamenných obchodech.

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
11.12.09 23:55

Tu jsem našla… http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(id-2433861)-pistacie-ve-skorapce-nesolene-500g-s.html

a zkus projet tuo diskuzi http://www.labuznik.com/forum_posts.php?… nemůžu bohužel projet, jestli je to k něčemu, nespí mi vedle dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
12.12.09 09:08

Yvonne, nevím přesně na co potřebuješ neloupané pistácie. Já jsem je sháněla na pistáciový marcipán do mozartových koulí. Taky jsem je nikde nesehnala. Zkusila jsem je vyloupat ze skořápky, pak jsem je dala do horký vody a oloupala ze slupky jako mandle. Jádra už slaná nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
12.12.09 14:39

Tak zkusím ten nápad co udělala Island, do horké vody a oloupat. Já potřebuji opravdu jen jeden malý pytlíček, chci to na ozdobu cukroví - nepečené koule.
TAk snad to klapne :-))
Díky moc za rady :-))

Mimochodem, když už Island nakousla ty Mozartovy koule, je možné zveřejnit receptík.
Akorát tuhle jsem v Tescu koukala na marcipán a chtějí za to docela pálku, jen za takový malý váleček. Sama jsem ho nikdy nedělala, ale určitě bych ráda ozkoušela. Je tolik receptů a vůbec nevím, jaký si vybrat :nevim: , zatím se přikláním k tomu z MMB, jak je v této diskusi o potahování dortů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
14.12.09 09:32

Marcipán jsem ted taky dělala, protože ty ceny jsou nehorázné. Mandle jsem co nejjemněji rozsekala v robotu. Jde to dobře. Dávala jsem 100 g mandlí, 100 g cukru a jeden bílek. Pojem jeden bílek je dost relativní, protože každé vejce je jinak velké, takže jsem to měla dost řídké, doporučji přidávat bílek postupně a po ochutnání doporučuji dávat 2 díly mandlí na 1 díl cukru.

Recept ted nemůžu najít, ale z koupeného nugátu se dělaly kouličky, ty se obalovaly v marcipánu z pistácií, pak v marcipánu z mandlí. Nakonec se to máčelo nejdřív v mléčné čokoládě a pak v hořké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
14.12.09 21:02

nesolené pistácie mají v Marks-Spencer, 300g neloupané asi za 80Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.12.09 21:03

Jediný rozumný zdroj je Marks and Spencer. Nejkvalitnější a přitom cenové OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danka77
25.4.12 12:01

a vy máte tuto prodejnu blízko? :)

• Citovat
  • Upravit
300
25.4.12 12:14

Ahoj, já sehnala nesolené pistácie normálně v prodejně, kde se prodávají vážené sušené plody. U nás teda normálně v ovoce-zelenina, kde k tomu prodávají i to sušené ovoce. A můžeš si teda říct na váhu kolik potřebuješ. Záleží ale, jak je která prodejna zásobená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
25.4.12 12:15

Áá, teď jsem si všimla, jak je to stará diskuze, takže nevím, zda ta rada někomu k něčemu bude.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí