Prosím SPĚCHÁ! Vařil někdo v mikrovlnné troubě?

2081
8.12.09 09:10

Prosím SPĚCHÁ! Vařil někdo v mikrovlnné troubě?

Ahoj,
teď jsem zjistila, že nám dělají v domě něco s plynem a nemám pro malou uvařený oběd, samozřejmě plyn nejde a půjde až odpoledne. Nemůžu jí dávat skleničky - má alergie. Takže mám doma skleničku první lžička Hami a chtěla jsem jí udělat těstoviny nebo brambory. Nemůžu najít návod od mikrovlnky a na netu jsem nic nenašla. Vařil někdo z vás v MT? Mám těstoviny nasypat do vroucí vody - to vím, že se vaří za cca 3 minuty nebo bych si mohla uvařit vodu v konvici a pak to tam strčit.. A pak? Jak dlouho to trvá? Vůbec si nevím rady, mikrovlnku máme jen na ohřívání. Díkymoc za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
8.12.09 09:18

těstoviny vařím jak píšeš, zaliju vroucí vodou z rychlovarky a v MV nechám na nejnižší stupeň (aby to nepřetékalo)dobu napsanou na sáčku, nebo jak ses zvyklá - tzn. u semolinových 8 minut.
rýži - to je vůbec bomba. dá se 1 díl rýže a 2 DÍLY STUDENÉ VODY, mv SE ZAPNE na cca 8 minut na nejvyšší stupeň, pak 12 minut na nejnižší (nebo jakmile se ta voda začne vařit, jde o to, aby zase nebublala a nepřetékala) - a máš pak plnou místu kypré nadýchané rýže, slejvat není co.
zeleninu jsem nevařila, ale postupovala bych jako u těstovin, zalít vroucí vodou a vařit na nízký stupeň obvyklou dobu.

všechno vařím přikryté s malým otvorem na unikání vzduchu (kterým ale taky chce utíkat ta voda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
8.12.09 09:24

Já osobně zkušenost nemám, ale našla jsem to toto. Tak vlnění zdar http://www.toprecepty.cz/…--mikrovnce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
8.12.09 09:30

ahoj,
já teda vařím běžně brambory a rýži. Brambory tak, že je podleju 4 lžícemi vody a vařím přikryté na výkon 750 cca 10 minut ( množství pro 3 osoby) a pak nechám 10 minut v uzavřené mikrovlnce dojít.
Rýži vařím tak, že dám díl rýže, 2 díly vody a vařím přikryté 5 minut na stupeň JET a pak ještě na 10 minut na výkon 350. Pak zase nechám nechat dojít cca 10 minut v uzavřené vlnce. Jinak jak píše Pudloslava, nemusíš ji slívat, není co slívat, voda se krásně odpaří a rýže je fakt super :wink:
Hodně zdaru při vaření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
8.12.09 09:32

Diky moc, zkusim ty brambory a taky ty testoviny a uvidime, co z toho budu moci male dat :-) diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.12.09 13:28

těstoviny se vaří poměrně lehce - vodu dávám ale raději napřed do konvice. Potom to všechno trochu víc trvá, je to ale skvělé.

Překvapivé je ale třeba kuře - stačí prsíčka na chvilku do mikrovlnky a zůstanou naprosto šťavnatá, nedá se toho snad nijak jinak dosáhnout - určitě doporučuji takhle vařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.12.09 13:32
ZdenkaX píše:
těstoviny se vaří poměrně lehce - vodu dávám ale raději napřed do konvice. Potom to všechno trochu víc trvá, je to ale skvělé.Překvapivé je ale třeba kuře - stačí prsíčka na chvilku do mikrovlnky a zůstanou naprosto šťavnatá, nedá se toho snad nijak jinak dosáhnout - určitě doporučuji takhle vařit

jak dlouho a na jaky vykon? ta prsa myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport