Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, nemáte některá osvědčený recept na stříkané linecké cukroví? Vloni se mi všechno rozteklo:-(
Děkuji!!!
Nezlob se nemám, ale velmi by mne zajímalo! Těšíms e že někdo nějaký recept napíše.
Ahoj, ja mam overeny tento recept pecu ho uz nekolik let a vsem moc chutna.
700g hladke mouky
500g tuku davam Heru
200g mouckoveho cukru
4 zloutky
Tak já pekla letos tohle a je výborný
Plněné stříkané cukroví
200 g másla
100 g moučk. cukru špetku soli
2 vejce
325g mouky
malinová marmeláda /musí být hodně hustá, spíš je lepší kandované ovoce/
Máslo utřeme s cukrem, solí a vejci do pěny. Zapracujeme mouku. Zdobícím sáčkem s velkým tvořítkem stříkáme na kupičky. Do každého kousku uděláme ve středu důlek, který vyplníme marmeládou. Pečeme 10–12 minut při 200°C.
Holky a ono to pak chutná fakt jako normální linecké? jen je to jakoby tekutější že se to stříká na plech? Ptám se jak hotentot, akorát teda já to fakt nikdy nepekla ![]()
Dík za vysvětlení ![]()
Chutná to jako takový hodně křehký linecký, snad bych řekla že je to ještě lepší. A to těsto je skoro stejně hustý jako linecký. Já to dělám přes mlýnek na maso, je k tomu takovej nástavec. Leze z toho pak takovej hádek s vroubkama, z toho hádku stočím takový malý kolečko a doprstřed lupnu lžičkou malinko marmelády nabo to kandovaný ovoce, třeba třešně kandovaný jsou super…
PS: jde to i tlačit přes zdobící sáček s tou hubičkou ale ten mlínek je pohodlnější, jde to líp.
posílam zaručený recept na stříkané linecké peču to každý rok z několika dávek-350g hl.mouky,300g másla,100g m.cukru,2žloutky,teplé mléko na zředění dle potřeby,špetka strouhané citronové kůry.
Mírně nahřáté máslo prosátý moučkový cukr vyšleháme do pěny.Za stálého šlehání přilejeme rozšlehané žloutky a pak zašleháme citronovou kůru a trochu teplého mléka,aby hmota nebyla tuhá.Dovyšlehané hmoty zlehka vařečkou zamícháme prosátou mouku.Dobrou chuť
Prosím o dobrý recept na svatební koláčky ze stříkaného a nekynutého a kynutého těsta.Předem děkuji